Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Skutki odstąpienia od pośrednictwa w udzielaniu pożyczek

Napisany przez einlightenMePlz
Cześć wszystkim,

Zwróciliśmy się do dużego pośrednika kredytowego w poszukiwaniu odpowiedniego pożyczki, i przy przeglądaniu skutków odstąpienia od umowy pośrednictwa kredytowego zauważyłem następujące:
W przypadku skutecznego odstąpienia od umowy, należy zwrócić otrzymane świadczenia. Jesteś zobowiązany do zapłaty odszkodowania za świadczenie wykonane do czasu odstąpienia, jeśli zostałeś poinformowany o tej skuteczności przed złożeniem oświadczenia o wycofaniu się i wyraziłeś zgodę na to, że zaczniemy świadczyć przed upływem terminu na odstąpienie. Jeśli istnieje obowiązek zapłaty odszkodowania, może to spowodować, że nadal będziesz musiał spełnić umowne zobowiązania płatnicze za okres do odstąpienia...
Ponieważ firma działa na zasadzie prowizji od partnerów bankowych po udanym zakończeniu pożyczki, zastanawiam się na co odnosi się to odszkodowanie?
Czy możemy ponosić koszty, jeśli odrzucimy propozycję pośrednictwa - z jakiegokolwiek powodu: na przykład ze względu na lepszą ofertę innej banku lub jeśli umowa kupna dotycząca nieruchomości podstawowej nie zostanie zawarta.
Na moje osobiste pytanie, zapewniono mi, że nie poniesiemy żadnych kosztów (potwierdzone również e-mailem), ale powyższe pouczenie o odstąpieniu budzi we mnie wątpliwości.
Dziękuję z góry!

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli odwołanie zostanie pomyślnie zrealizowane, nie ponoszą Państwo żadnych kosztów, jeśli nic im jeszcze nie wypłacono (co z reguły nie ma miejsca) i prowizje dla pośredników są naliczane dopiero po zakończeniu terminu odwoławczego.

Napisany przez einlightenMePlz
Dziękuję za szybką odpowiedź, teraz jestem uspokojony :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata