Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy mimo prywatnej pożyczki jest możliwe do zrealizowania.

Napisany przez Lightning90
Hej wszystkim,
Jesteśmy 6-osobową rodziną (2 dorosłych małżonków, 4 dzieci) i mamy następujący problem. Od kilku lat szukamy idealnej nieruchomości dla naszej rodziny oraz dla rodziców jako najemców. Zwłaszcza z myślą o przyszłej opiece itp. byłoby korzystne mieć rodziców w domu. W ciągu ostatnich 6 lat nie znaleźliśmy domu odpowiedniego dla nas. Początkowo planowaliśmy kupić nowy [url]Dom[/url] dopiero za 4-5 lat. Ale plany zawsze się zmieniają.
Aktualnie w naszej okolicy jest na sprzedaż prywatny [url]Dom[/url] wielorodzinny (bez pośrednika). Nieruchomość ta kosztuje 300 000 [url]euro[/url]. Składa się z budynku głównego (który chcielibyśmy zamieszkać), budynku bocznego (który zamieszkają rodzice - oboje emeryci, obecnie wynajmowany za 380 [url]euro[/url] miesięcznie, nowy czynsz 450 [url]euro[/url]) oraz mieszkania wynajmowanego obecnie za 280 [url]euro[/url] miesięcznie i nadal pozostanie w takiej formie.
Oba budynki boczne zostały gruntownie zmodernizowane, ocieplone, zainstalowano nowe ogrzewanie i okna, nowe łazienki itp. Budynek główny również byłby gotowy do zamieszkania, pozostały do zrobienia jedynie drobne prace tynkarskie. Kuchnia pozostaje w cenie. Aktualnie nie ma potrzeby ponoszenia dodatkowych kosztów związanych z remontem. [url]Dom[/url] znajduje się w popularnej dzielnicy mieszkalnej, blisko szkoły, przedszkola, sklepów i dobrego połączenia komunikacyjnego.
Obecnie mieszkamy w domu bliźniaczym, który kupiliśmy w 2009 roku. Kwota do spłacenia, wraz z odszkodowaniami za wcześniejszą spłatę, wynosi 140 000 [url]euro[/url]. Mam osobę, która chciałaby go kupić za 159 000 [url]euro[/url]. Dodatkowo posiadamy oszczędności budowlane, które wynoszą obecnie 15000 [url]euro[/url]. Oznacza to, że w przypadku sprzedaży pozostałoby nam 20000 [url]euro[/url] plus oszczędności 15000 [url]euro[/url].
I teraz przejdźmy do problematycznych spraw. Aktualnie mam prywatny [url]kredyt[/url] w wysokości 35000 [url]euro[/url], który spłacam miesięcznie kwotą 470 [url]euro[/url]. Przeorganizowanie tej spłaty mogłoby obniżyć ratę do około 360 [url]euro[/url] (na określony okres spłaty). Dodatkowo mam [url]kredyt[/url] konsumpcyjny w wysokości 1000 [url]euro[/url], którego mogę spłacić od razu kwotą 500 [url]euro[/url], przed złożeniem wniosku.
Głównym problemem są obecnie raty zakupowe w 2 domach towarowych w wysokości około 4000 [url]euro[/url] na rzecz moich rodziców. Ponieważ planowaliśmy zakup domu dopiero w przyszłości, wziąłem to na siebie, a oni spłacają mi tę kwotę miesięcznie. Ale moje nazwisko musiałoby być na umowie. Według raportu kredytowego nic takiego jednak nie figuruje.
Teoretycznie chciałbym zrestrukturyzować prywatny [url]kredyt[/url], aby zmniejszyć obciążenie. Jednocześnie spłacić [url]kredyt[/url] konsumpcyjny i po sprzedaży natychmiast uregulować raty zakupowe. Czy istnieje możliwość zapewnienia bankowi, że tak się stanie, aby nie skupiał się głównie na tych ratach zakupowych?
Aha, miesięczne łączne dochody mnie, mojej żony i zasiłku rodzinny wynoszą średnio 3750 [url]euro[/url].
Kupno nieruchomości byłoby dla nas na obecnym poziomie oprocentowania jedynie minimalnie większym obciążeniem, ponieważ połowa kosztów jest pokrywana z czynszu. Chciałbym wykorzystać zysk ze sprzedaży domu do zwiększenia kapitału własnego do 20000 [url]euro[/url], aby na stałe ustabilizować moje finanse (balances stan konta są różne w zależności od miesiąca, ale nigdy nie są przekroczone!) i spłatę tych prywatnych rat dla rodziców, którzy nadal będą spłacać je u mnie.
Proszę o realistyczną ocenę, czy cała ta operacja jest możliwa. Zgodnie z dzisiejszym rozmową telefoniczną z KfW, mielibyśmy prawo do otrzymania środków z programu budowlanego dla rodzin, jeśli dzień przed nowym zakupem sprzedamy starą nieruchomość. Oznaczałoby to 4000 [url]euro[/url] rocznie przez 10 lat. Czy bank bierze to pod uwagę w jakikolwiek sposób?

Pozdrowienia i dziękuję za przeczytanie. Napisałem to wszystko na telefonie, mam nadzieję, że mimo to jest to w miarę zrozumiałe.

Napisany przez 2utopus
Moja prywatna ocena:

Jaki to budynek, który od 2009 roku do dziś (9 lat) przynosi tylko 19000€ więcej niż zapłaciliście - czy może tutaj nie była spłacana rata?
Przy zysku ze sprzedaży domu w wysokości 19k - 15k na koncie oszczędnościowym - 40k długów i szacowanych 9% kosztów dodatkowych związanych z nabyciem -> pozostaje minimum 33k długu ...

Dlaczego miałbyś 15k na koncie oszczędnościowym, gdy posiadasz 35k długów?

Z tych 3750€ jest (od 1.1.19) 649€ zasiłku rodzinne - pozostaje 3100€ dla obojga - jak to jest rozdzielone i czy zostały uwzględnione spodziewane przychody z najmu?
Czy spłacasz 470€ miesięcznie w ratach [url]kredytu[/url] czy zawiera to także odsetki? (Zmniejszenie raty oznacza wydłużenie okresu spłaty - z minimum 6 na ponad 8 lat?)
Ile z tego jest stałe?

Czy dodatek mieszkaniowy na dzieci to nie 1200€/dziecko? - Ile mają lat dzieci -> ile czasu można liczyć na dodatek mieszkaniowy?
Jeśli spłacisz [url]kredyty[/url] wcześniej lub je refinansujesz, może to wpłynąć na pogorszenie oceny w Biurze Informacji Kredytowej ... Wynajem zawsze niesie ze sobą pewne ryzyko.
Czy dodatek mieszkaniowy przysługuje także dla częściowo wynajmowanych nieruchomości?

Osobiście zdecydowałbym się na jak największą spłatę rat i redukcję długów - oraz raczej unikałbym opłaty za wcześniejsze spłaty i kontynuował mieszkanie w obecnym miejscu ... a dopiero gdy wszystko będzie stabilne, rozglądałbym się dalej.

Posiadłość kosztowała wtedy 117 000 [url]euro[/url], jednak daliśmy się skusić przez bank na dość małą pożyczkę z niską spłatą. Dlatego nie chcemy finansować już poprzez bank. Kwota 140 000 [url]euro[/url] obejmuje rekompensaty za przedterminową spłatę. Jeden z elementów poprzedniej pożyczki to kontrakt oszczędnościowy w budynku, który został założony na 40 000 [url]euro[/url] i przez nas wraz z wpłatami Riester w wysokości 100 [url]euro[/url] miesięcznie. Jednocześnie bank udzielił pożyczki w tej samej sumie, w ramach której płaciliśmy tylko odsetki miesięcznie, a która miała być spłacona z kontraktu oszczędnościowego. Jednak gdybym spłacił wszystkie [url]kredyty[/url] związane z finansowaniem przez bank, zostałoby mi 19 000 [url]euro[/url] plus wspomniany kontrakt oszczędnościowy. Dlatego też decyduję się na prywatną pożyczkę, zamiast korzystać z kontraktu oszczędnościowego, bo nie mogę do niego sięgnąć. Aktualny wynik w raporcie informacji kredytowej wynosi 92,7, nigdy nie miałem problemów ze spłatą czegokolwiek.
O zasiłek rodzinny. Mamy 4 dzieci. Obecnie zasiłek rodzinny wynosi 813 [url]euro[/url]. Szacowana czynsz nie jest uwzględniony. Moje zarobki wynoszą około 2700 [url]euro[/url], jeśli weźmiemy średnią z ostatnich 3 miesięcy. Czasem więcej, czasem minimalnie mniej. Moja żona pracuje obecnie tylko 7 godzin tygodniowo z powodu dzieci, zarabiając 340 [url]euro[/url] miesięcznie. To się zmieni, gdy dzieci będą w przedszkolu, ale teraz jeszcze nic z tego. Rata [url]kredytu[/url] wraz z odsetkami wynosi 470 [url]euro[/url]. Teoretycznie można ją wydłużyć w okresie kredytowania i obecne warunki są znacznie lepsze. Masz absolutną rację, co do baukindergeld. 1200 [url]euro[/url] rocznie na dziecko przez 10 lat. Razem 4800 [url]euro[/url] rocznie. Wszystkie dzieci mają pełne prawo do tego przez cały ten czas.

Problemem jest to, że dzięki zakupowi domu mielibyśmy większe miesięczne dochody, ponieważ moja żona wróciłaby do pracy. Dodatkowo hodujemy zwierzęta i w ciągu roku zarabiamy dodatkowe pieniądze, jednak nie jest to przewidywalne z góry. Możemy dokonać dodatkowych spłat z baukindergeld i tych dodatkowych przychodów. Ponadto nasz [url]Dom[/url] dla rodziny z 6 członkami z 87 m2 pęka w szwach.

Przede wszystkim interesuje mnie, czy myślicie, że bank się zgodzi, czy raczej nie.

Ps: Tak, baukindergeld przysługuje również w przypadku częściowo wynajmowanych domów. Większa część musi być jednak zamieszkiwana przez właścicieli, co ma miejsce w naszym przypadku.

O, i dzieci mają wkrótce 2, 3, 6 i 9 lat. Umowa najmu z rodzicami może być również dożywotnia. Czy to da bankowi dodatkowe zabezpieczenie?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Lightning90,

ogólnie rzecz biorąc, widzę tu uporządkowane i dobrze zorganizowane warunki, już jesteście właścicielami i planowanie dzieci powinno być zakończone. .

Osobiście sugerowałbym z góry spłacić prywatne pożyczki w wysokości 30 000 [url]euro[/url] od starego Leipziger i 5 000 [url]euro[/url] z kapitału własnego, co pozwoli dalszo obniżyć ratę do 240 [url]euro[/url], a następnie pozostałe 10 000 [url]euro[/url] z oszczędności budowlanych i ewentualnie pożyczki budowlanej (aby obniżyć poziom obciążenia) oraz dochód ze sprzedaży w wysokości 20 000 [url]euro[/url] przeznaczyć na finansowanie.

Dzięki dopłacie do budowy mieszkania można dodatkowo spłacić pożyczkę budowlaną lub natychmiastową pożyczkę, aby [url]pożyczka[/url] ta została szybko spłacona, a zwolniona rata mogła być szybko przeznaczona na dalszą spłatę pozostałej pożyczki budowlanej. Gdy obie raty zostaną spłacone, użyte zostaną do zwiększenia stopy spłaty [url]kredytu[/url] hipotecznego.

Pojawiające się pytania:

1) Ile masz lat?
2) Gdzie znajduje się miejsce inwestycji?
3) Jak wysoka może być rata odsetkowa i spłaty, do której dołączona jest rata z tytułu zobowiązań kredytowych (spłata istniejącego [url]kredytu[/url])?

Napisany przez Hilfe

Witaj Lightning90,

ogólnie rzecz biorąc, widzę tu uporządkowane i dobrze zorganizowane relacje, jesteście już właścicielami i planowanie dzieci powinno być zakończone. .

?

tak, jasne, krótko po północy wypadłeś z baru, szybko wypiłeś jeszcze 2 krótkie i napisałeś ???

to jest finansowanie Harakiri. Osoba pytająca napełniona małymi kredytami, częściowo na rzecz członków rodziny.

Napisany przez Elex85
Muszę całkowicie się zgodzić z pomocą!

To w żadnym wypadku nie zadziała, ponieważ wszystko zostało kupione na [url]kredyt[/url]. Różne pożyczki tu i ówdzie, a rodzice jeszcze przeciągają dalej, przy rodzinnych zarobkach w wysokości 3750 €, z czego 813 € pochodzi z zasiłku rodzinengo! Tutaj nie ma żadnych dobrze zorganizowanych stosunków, ale zamieszanie i mnóstwo długów.

Sprzedaj [url]Dom[/url], wynajmij większe mieszkanie/[url]Dom[/url] i zrób coś, aby pozbyć się długów, w przeciwnym razie będziesz musiał iść z czwórką dzieci do Caritas.

Moja rada brzmi: pilnie skonsultować się z doradcą ds. zadłużenia, aby uporać się z trybem konsumpcji!

Napisany przez tomy778
Poradziłbym Ci wpłacić wszystkie posiadane środki na [url]kredyty[/url] konsumpcyjne. Odsetki będą tam znacznie wyższe niż oprocentowanie [url]kredytu[/url] budowlanego. Realizacja tego życzenia na pewno jest możliwa. Pytanie tylko, z którego roku jest to [url]Dom[/url]? Czy rzeczoznawca kiedyś go ocenił? Co zrobisz, jeśli zajdzie potrzeba większej kwoty?

Napisany przez NaTwoim13

tak jest, krótko po północy wypadłem z knajpy, szybko łyknąłem 2 krótkie i napisałem ???

to jest finansowanie harakiri. TE napełnione małymi kredytami częściowo dla członków rodziny

Kończę dyskusję dotyczącą pytań TE tymi obelgami tutaj, których TE z pewnością nie chce, które nie są pomocne i na takim poziomie, na którym się nie znoszę.

Napisany przez finanzierung

Kończę dyskusję dotyczącą pytań od OP, z tymi obelgami tutaj, których OP na pewno nie pragnie, które nie są pomocne, i których na takim poziomie już nie toleruję.

Zaczyna być naprawdę uporczywe to twoje zachowanie sprzedażowe i przejawianie obrażonego zachowania, znowu rozsądni ludzie zalecają najpierw uporządkowanie podstawowych finansowych spraw i tylko jedna osoba, a mianowicie ta, która zarabia na finansowaniu, uważa że to już działa....

Trochę podejrzane, nieprawdaż ?? Znowu ryba wyszła z wody?

Teraz czas na mega-długą bezsensowną odpowiedź od specjalisty finansowego, który doradza lekarzom, architektom i urzędnikom....

Napisany przez NaTwoim13

Da ist ja hier mittlerweile so was von penetrant Dein Verkaufsgehabe und beleidigte Leberwurst gespiele, wieder mal raten die vernünftigen dazu erst mal die grundlegenden Geldangelegenheiten in Ordnung zu bringen und nur einer, und zwar der, der an der Finanzierung Geld verdient, meint das klappt schon....

Irgendwie auffällig, oder ?? Wieder mal der Fisch von der Angel gesprungen ?

So, jetzt ist es wieder Zeit für eine megalange Sinnlosantwort vom Finanzspezialisten, der Ärzte, Architekten und Ministerialbeamte berät....

Finanzierung, interesuje mnie to nie! Jasne i konkretne oświadczenie, gdy moje zdanie oparte na alkoholu i piciu jest uważane za mądre, czy naprawdę chcesz jeszcze mówić o rozsądku??

Nie wyraziłem żadnego zdania co do wykonalności, również nie wypowiadałem się, czy to ma sens, czy nie, jedynie przedstawiłem, jak ja bym to zrobił, gdyby to miało sens lub czy chcielibyście zrealizować ten plan, co jest decyzją TE. Aby móc się wypowiedzieć, zadawałem pytania, aby móc je solidnie ocenić i dojść do takiego wniosku

ogólnie rzecz biorąc, widzę tam uporządkowane i dobrze zorganizowane stosunki, jesteście już właścicielami i planowanie dzieci powinno być zakończone. .

Jestem pewien, że dalsze informacje to imponująco potwierdziły!

Otrzymałem teraz więcej informacji, które raz jeszcze potwierdzają moje zdanie, że każda sprawa musi być rozpatrywana indywidualnie!

Finansowanie, już to robię, nie martw się i bądź pewny, nikt nie oderwie mnie od tego - obiecuję

Napisany przez HannoMack

Finansowanie, robie to już, nie martw się i bądź pewny, nikt nie złapie mnie na takie - z obelgami i insynuacjami, obiecuję

Dla zainteresowanych: co dokładnie trzeba w czyich ilościach przekabacić, aby zrealizować tak całkowitą utratę rzeczywistości? Że nawet nie zauważa się, kiedy tworzy się wątki / fałszywe konta, aby następnie rozmawiać ze sobą lub pochlebiać sobie?
Nie zauważyć, że staje się się jedynie żałosną, chodzącą hibrą? Do czego to prowadzi?

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack, czy nie zrozumiałeś i nie przeczytałeś, że mam dodatkowe informacje? Oczywiście, rozważam wszystko indywidualnie i oceniam człowieka, sytuację wyjściową oraz plany w sposób indywidualny, tutaj nie ma miejsca na dwie opinie!

Napisany przez NaTwoim13

najpierw uporządkować podstawowe sprawy finansowe
Dokładnie o to chodziło w moim pierwszym pomyśle, w którym przedstawiłem propozycję. Jeśli rodzice mają do spłacenia 2 [url]kredyty[/url], a ja je dla nich wziąłem, to zasadniczo nie widzę w tym nic złego. Jeśli nie znam indywidualnej sytuacji i relacji z rodzicami, uważam, że lepiej się w tej kwestii wypowiadać, przynajmniej nie uważając tego za przeszkodę!

Cześć razem,
chcę oczywiście podziękować wszystkim ogólnie.
Jednak w moim wpisie nie chodzi o sens czy nonsens, ale o to, czy bank to zaakceptuje czy nie.
Również nie o to, czy spełniłem życzenie moich rodziców czy nie. Ostatecznie mogę spokojnie obsłużyć te prywatne zakupy ratalne, nawet jeśli wpadłyby w tarapaty i nie mogliby ich spłacić. W przeciwieństwie do wielu innych mam bardzo dobre relacje z rodzicami i pomagam im, kiedy tylko mogę, tak jak oni zawsze pomagali mi.
W poprzednich latach już kilka razy kupowałem rzeczy na raty i zawsze spłacałem je przed czasem. Nigdy nie było problemu z opłaceniem czegokolwiek.
Jak wspomniałem, mamy 1-2 dodatkowe dochody w roku, które wahają się między 5 a 10000 €, ale niestety pojawiają się losowo. Raz więcej, raz mniej. Dlatego wykluczone to jest z mojego wywodu.
Tak samo moja żona będzie mogła wrócić do pracy przez rodziców mieszkających obok, ponieważ mamy opiekunkę na miejscu.
Obecnie płacimy 700 € miesięcznie za nasz [url]Dom[/url] dwurodzinny. W nowym finansowaniu dołączyłyby przychody z najmu w wysokości 660€, później gdy rodzice zamieszkają 730€. Więc dodatkowo do naszych wyżej wymienionych dochodów.
Dotychczasowe przykładowe raty, które znalazłem, wynosiły tylko około 1340€ z kapitałem własnym oszczędności mieszkaniowych. Oznacza to, że nowe finansowanie na pierwszy rzut oka jest tak samo kosztowne jak stare pod względem miesięcznego obciążenia.
Dodatkowo otrzymuję przez 10 lat po 4800€ funduszu mieszkaniowego na dodatkowe spłaty. Spłacam wcześnie mój obecny mały [url]kredyt[/url] w wysokości 1000€ z miesięcznym obciążeniem 100€ (ponownie 100€ więcej miesięcznie) i spłacam [url]kredyty[/url] ratalne rodziców z kwoty sprzedaży z domów towarowych w wysokości prawie 5000€. Moi rodzice mogliby wtedy spokojnie spłacać mi tę kwotę stały przelewem, np. w 60 ratach po 83€, również dodatkowy dochód.
Dodatkowo będziemy mieć gotowe ewentualne naprawy na początku na kwotę 15000€.
Oba samochody są opłacone gotówką, cały majątek domowy jest obecnie: zarówno pokój dziecięcy, aktualna kuchnia, pralki, suszarki, zamrażarki itp. Nic nie jest starsze niż 3 lata. Oznacza to, że ryzyko, że coś nie pójdzie zgodnie z planem, jest dość ograniczone. Zazwyczaj rzeczy wychodzą inaczej, niż się myśli. Ale tu nikt nie cierpi głodu ani ubóstwa dzieci.
Więc rzucać coś takiego w przestrzeń jest naprawdę bezczelne.

Mam teraz więcej informacji, które ponownie potwierdzają mój pogląd, że każda sprawa musi być rozpatrywana indywidualnie!

Tak, potrafię sobie to wyobrazić....

Zabierając interesanta od złych pesymistów, rzucając mu cukierek, że tylko ty dobrze o nim myślisz... Jesteś przecież jedynym, który na nim zarabia....

Cytat noelmaxim
Dokładnie temu poświęciłem moją pierwszą myśl i złożyłem propozycję w tej sprawie.

To prawda, w przeciwieństwie do innych użytkowników, którzy radzą najpierw obniżyć długi, a potem kupować, ty zalecasz rozciągnięcie długów i natychmiastowe kupowanie. Dlaczego zatem? Ponieważ nie zarabiasz na późniejszych zakupach.... To naprawdę przerażające, jak można prowadzić innych ludzi w swoje nieszczęście, tylko po to, aby poprawić swoją sytuację finansową.

Napisany przez NaTwoim13

Cześć wszystkim,
chciałbym ogólnie podziękować wszystkim zainteresowanym.
W moim wpisie nie chodzi jednak o sens czy nonsens, ale o to, czy bank to przepuści czy nie.
Nie chodzi też o to, czy wyświadczyłem przysługę moim rodzicom czy nie. Ostatecznie mogę spokojnie obsłużyć te prywatne zakupy ratalne, nawet jeśli wpadną w kłopoty i nie będą w stanie ich spłacać. W przeciwieństwie do wielu innych mam bardzo dobre relacje z moimi rodzicami i pomagam im, gdy tylko mogę, tak samo jak oni zawsze mi pomagali.
W ciągu ostatnich lat kilkakrotnie kupowałem rzeczy na raty i zawsze spłacałem je przed czasem. Nigdy nie było problemu ze spłatą.
Jak już wspomniałem, mamy 1-2 dodatkowe dochody rocznie, które wahają się między 5 000 a 10 000 €, ale niestety pojawiają się losowo. Raz więcej, raz mniej. Dlatego zostawiam to całkowicie na boku.
Podobnie moja żona będzie mogła znowu pracować więcej dzięki rodzicom mieszkającym obok, ponieważ mamy opiekunkę do dziecka na miejscu.
Obecnie płacimy 700 € miesięcznie za połowę bliźniaka. W nowym finansowaniu do dochodu dojdą czynsze w wysokości 660 €, a później, gdy rodzice będą tam mieszkać, 730 €. Dodatkowo do naszych wyżej wymienionych dochodów.
Dotychczasowe stawki przykładowe, jakie znalazłem, wyniosły około 1 340 € tylko z kapitału własnego oszczędzającego na budowę państwa. Innymi słowy, nowe finansowanie na pierwszy rzut oka kosztuje tyle samo co stare pod względem miesięcznego obciążenia.
Ponadto otrzymuję przez 10 lat corocznie 4 800 € dofinansowania na budowę dla specjalnych spłat. Spłacam mój aktualny mały [url]kredyt[/url] w wysokości 1 000 € z miesięcznym obciążeniem w wysokości 100 € przed czasem (ponownie o 100 € więcej miesięcznie) i spłacam dla moich rodziców [url]kredyty[/url] ratalne z opłat za wysyłkę o wartości niemal 5 000 € z dochodu ze sprzedaży. Moi rodzice mogliby spokojnie spłacać tę kwotę ode mnie na stałe zlecenie, np. 60 rat po 83 €, również dodatkowy dochód.
Dodatkowo bylibyśmy teraz gotowi na ewentualne niezaplanowane naprawy na początku, w wysokości 15 000 €.
Oba samochody są opłacone gotówką, cały sprzęt domowy jest obecnie: czy to pokój dziecięcy, aktualna kuchnia, pralki, suszarki, zamrażarki itp. Nic nie jest starsze niż 3 lata. Innymi słowy, ryzyko wystąpienia jakiejkolwiek awarii jest dość przewidywalne. Oczywiście, rzeczy zazwyczaj układają się inaczej, niż się myśli. Ale nikt tu nie cierpi z głodu ani nie pogrąża się w ubóstwie dzieci.
Więc tak po prostu rzucać coś takiego ogólnie, to naprawdę bezczelność.

Finansowanie i HannoMack, myślę, że to wszystko mówi samo za siebie, to są informacje, które się otrzymuje, gdy interesuje się ludźmi i ich intencjami, a przede wszystkim ludźmi z różnymi motywacjami, poglądami na życie i światopoglądami!!

Finansowanie, krótko o Tobie, naprawdę mi Cię żal za to, co Ci wyrządziłem, niewiarygodne, jak można wszystko tak zniekształcać i przede wszystkim nie dawać żadnej wartości dodanej TE -(co może również obejmować uzasadnione odradzanie tego zamiaru. Niewiarygodne!

To wszystko mówi samo za siebie i jest odzwierciedleniem moich doświadczeń!

Tak jest, Panie Dyktatorze, zakończ to, inkasuj prowizję, wszechmocny Władco forum...

Chciałbym oczywiście podziękować wszystkim.
W moim wpisie nie chodzi jednak o sens czy nonsens, a o to, czy bank to zaakceptuje czy nie.

To jest przecież otwarte forum, gdzie użytkownicy wyrażają swoje opinie, które być może niektórzy nie chcą słyszeć.
Najlepiej udaj się do lokalnego maklera finansowego, który zna warunki w Twojej okolicy i na pewno pomoże.

Lub skorzystaj z usług Noelmaxim, który pomógł tysiącom akademików i urzędników kancelaryjnych w uzyskaniu finansowania i mimo to ma wystarczająco dużo czasu, aby w ciągu dnia zajmować się biednymi, zagubionymi owieczkami... Dlaczego chyba ???

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, moje współczucie rośnie coraz bardziej, niewiarygodne!

Ktoś znieważa innego człowieka (Pomoc) a ty to pochwalaesz, uznając ich za rozsądnych ludzi i oceniasz bez indywidualnej wiedzy! Ile osób w rzeczywistości wypowiedziało się z rzetelnym podłożem? O jakich rozsądnych ludziach właściwie mówisz, którzy radzą odstąpić od planu bez rzetelnej wiedzy?

Twoje zdanie jest w porządku, na początku nie zarzuciłem ci tego, ty jednak zarzucasz mi to, a naprawdę to nie może być prawda, nawet teraz wciąż sobie imponujesz!

Nie chcesz pomóc, nie chcesz wydać rzetelnego osądu, tylko dowalić temu i przede wszystkim mnie! Świetnie, to pomoże mu, znajdzie swoje argumenty i co najważniejsze, co pisze zupełnie cię nie obchodzi, teraz tylko chodzi Ci o mnie!

Przeczytaj, co napisał, przemyśl i przedstaw mu argumenty przeciwko planowi na podstawie rzetelnych informacji, nie musisz się troszczyć o mnie!

Napisany przez HannoMack

Finansowanie i HannoMack, myślę, że to mówi samo za siebie. To informacje, które otrzymuje się, gdy interesuje się ludźmi i ich planami, a przede wszystkim zna ludzi z różnymi motywacjami, poglądami na życie i światopoglądami!!

Finansowanie, krótko o Tobie, szczerze mi Cię żal za to, co Ci zrobiłem, niewiarygodne, jak można tak wszystko zniekształcać i zwłaszcza w ogóle nie dawać TE żadnej wartości dodanej - (co może również obejmować dobrze uzasadnioną odradzającą radę odnośnie do tego planu. Niewiarygodne!

To wszystko samo w sobie mówi i jest odzwierciedleniem moich doświadczeń!

Co samo za siebie przemawia? Twój następny fałszywy profil, kolejna rozmowa ze sobą? Tutaj jestem z tobą. Podczas gdy inni rzeczywiście dobrzy pośrednicy pracują, ty musisz codziennie odpowiadać na tę żałosną sztukę, otwierając wątek za wątkiem, aby przynajmniej czasem poderwać jakiś zagubiony owieczkę. Tak, to mówi samo za siebie. Znów potwierdza przygnębiający obraz, który coraz większa liczba ludzi tutaj ma o tobie.
@finansowanie: nie chodzi o ciebie, a raczej o B. i jego już chyba wysoką dwucyfrową liczbę klonów, którymi musi tworzyć i podtrzymywać określony wizerunek.

Napisany przez NaTwoim13

Co na to powiesz? Tworzenie kolejnych fakekont, kontynuowanie samodzielnych rozmów? Zgadzam się z tobą. Podczas gdy inni naprawdę dobrzy pośrednicy pracują, ty musisz tu dzień w dzień odgrywać tę żałosną sztukę, otwierając kolejne wątki, tylko po to, aby od czasu do czasu zerwać zaniedbane owieczki. Tak, to mówi samo za siebie. Ponownie potwierdza żałosny obraz, jaki coraz większa liczba osób tutaj sobie wyrobiła.
@finanzierung: nie do ciebie to, ale raczej do B. i jego obecnie zapewne dużej dwucyfrowej liczby klonów, którymi musi tworzyć i utrzymywać określony obraz.

HannoMack, przepraszam, ale to jest najbardziej chore, co można podać jako argument, pokazujesz swoją prawdziwą naturę!!

Mam tylko jeden jedyny profil tutaj, tylko jeden, a ty wpadasz na pomysł, że to wszystko piszę sam. To jest chore, naprawdę, nie dziwię się, że nie potraficie zająć się istotnymi sprawami!!

HannoMack, znów ujawniasz się wspaniale, twoje argumenty i fantazje są odbiciem twojej istoty!

A propos, miałem też być Finanzierung, pamiętasz????

Napisany przez StGe1973
Lightning,

teraz nie daj się zbić z tropu przez niektórych tutaj, wielu z nich w mojej opinii nigdy w życiu nie kupiło nieruchomości. Patrząc na dzisiejszy dzień z dochodem i kredytem prywatnym (i tylko ten się liczy dla mnie, jeśli można całkowicie polegać na Twoich rodzicach), to też powiedziałbym: Trudno. Ale sam to mówisz: Przebywanie rodziców w domu zwiększy Wasz dochód, ponieważ Twoja żona będzie mogła więcej pracować, a dodatkowo dochody z wynajmu. Największym problemem widzę uzyskanie finansowania, ale są tu eksperci (ponieważ finansowanie odnosi się do obecnego stanu). Gdy finansowanie już stoi, wszystko staje się mniej problematyczne dzięki zwiększonemu dochodowi i kompleksowej modernizacji (czyli w ciągu najbliższych 10 lat nie spodziewaj się wysokich dodatkowych kosztów). Oczywiście decydujące jest, czy oboje obecnie (nie ma absolutnej pewności w życiu) macie stałe i długoterminowe pracę, czyli czy dochód z nich jest albo taki sam, albo rośnie.

Powinieneś jeszcze zastanowić się nad następującymi kwestiami:
1. Cena sprzedaży 159 000 [url]euro[/url]. Jak ustaliłeś tę cenę? Czy to aktualna cena rynkowa? Nie masz nic do stracenia, a informacja o tym, jak bank lub pośrednik oferuje Twoją nieruchomość, zwykle nic nie kosztuje. Poproś o ofertę i zastanów się, czy chcesz sprzedać DHH prywatnie czy przez pośrednika/bank.
2. Kupiliście w 2009 roku i przypuszczam, że również z kredytem. W takim przypadku można zaoszczędzić na odstępnym, bo po 10 latach zawsze można zerwać umowę kredytową. Być może byłoby możliwe (mamy już koniec 2018 roku) na tak zaplanowanie zakupu i sprzedaży w 2019, aby nie trzeba było płacić odstępnego.
3. Rata (oprocentowanie i spłata) jest dzisiaj możliwa, ponieważ mamy bardzo niski poziom oprocentowania. Ale szczególnie jeśli finansujecie tylko na 10 lat, to na pewno zainwestujcie dodatkowy dochód żony itd. w spłatę kapitału. Uważam, że dokonywanie dodatkowych spłat lub bezpłatne zmiany w stopie spłaty w umowie kredytowej są absolutnie konieczne, abyście mogli maksymalnie spłacać, w zależności od sytuacji. W przeciwnym razie może się zdarzyć, że na końcu okresu obowiązywania oprocentowania zasta Was zupełnie inna stawka procentowa i nagle zrobi się bardzo ciasno.

Napisany przez Hilfe

Finansowanie, nie interesuje mnie! Bardzo jasne stanowisko, czy jeśli moja opinia opiera się na alkoholu i piciu, to czy nadal chcesz mówić o rozsądku??

Nie wyraziłem żadnej opinii na temat wykonalności, ani nie wypowiedziałem się, czy to jest sensowne czy nie, jedynie przedstawiłem, jak bym to podejść zrobił, gdyby to miało sens, albo chciałby ktoś podjąć takie działanie, co zależy wyłącznie od TE. Aby móc się wypowiedzieć, zadałem pytania, aby móc to zrobić w sposób uzasadniony, i opieram się na tej wypowiedzi

trzymam się, dodatkowe informacje potwierdziły to imponująco!

Otrzymałem już dodatkowe, bardziej indywidualne informacje, które znowu potwierdzają moją opinię, że każda sytuacja musi być rozpatrywana indywidualnie!

Finansowanie, zrobię to, nie martw się i bądź pewien, nikt mnie nie zniechęci takimi obraźliwościami i zarzutami, obiecuję

Przepraszam, ale pierwsze zdanie o absolutnie uporządkowanych finansach mówi wszystko o ich jakości. Na to TE otworzył szampany i zrobił coś głupiego. Absolutna bezczelność oferować coś przy takich finansach

Tak, to słodkie słówko..... Słomka nadziei, że ktoś jest tam, kto obiecuje pomóc mimo przeciwności....

Całkowicie bezinteresownie to robi...... Każdy tu w forum już to przecież zauważył.....

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, owszem, tylko 2-3 osoby zwracają uwagę! Twoje argumenty, że ludzie są źle doradzani, przeciążani, finansują wszystko itp., są śmieszne i bezpodstawne, co znowu wyraźnie pokazuje ten wątek.

Ja jedynie nazwałem sytuację wyjściową jako uporządkowaną i zadawałem pytania, co z tego wyczytałeś? Czy oceniasz przeze mnie możliwość realizacji, przedstawienia tego oraz oceniasz sens tego przedsięwzięcia?

Natomiast ty przedstawiasz TE jako kogoś, kto wie co, pomimo tego, że nie interesuje cię, jaka jest indywidualna sytuacja na miejscu i nazywasz ludzi szanujących się nawzajem jako rozsądnych!

Rozumiem, dlaczego tak sądzisz, to wynika z twojej struktury myślenia, działania i twojego istnienia jako takiego. Akceptuję to, ale ty nie akceptujesz mnie, a przy tym w ogóle nie bierzesz pod uwagę, że nie chodzi o nas obu, w ogóle nie powinno o nas chodzić! To również stanowi część twojego istnienia i charakteryzuje twoje stosunki z innymi ludźmi, w szczególności z TE.

Nie będę już udzielał ocen tego przedsięwzięcia, obliczeń, rozważań i opinii na temat TE tutaj, to teraz rozwiązuję indywidualnie i osobiście z człowiekiem i konsumentem - to jest oczywiste - bezpośrednio. Konsument, który tak jak wielu innych, obecnie także zwraca się do mnie bezpośrednio. Wątek jest już zepsuty i nikt nie powinien mówić, że to moja wina, na początku nie odniosłem się do tych 3-4 przypadków opieki, nie zacząłem od niesnasek!

Przy następnym wątku spróbujemy od nowa, być może z umotywowanymi argumentami, przyzwoitością, bez obelg i nawoływań do TE i konsumenta, wciąż nie tracę nadziei

Wtedy powiemy na nowo i oczywiście TE mogą i powinny z tobą komunikować swoje życzenia, cele i powody zarejestrowania się tutaj i zobaczyć, że są brane pod uwagę. Pokaż, że potrafisz i pomożesz mu rzetelnie i indywidualnie, abyś go osiągnął!

Nowa bezsensowna mega powieść......
Nikt nie będzie czytał....

Napisany przez NaTwoim13
To jest czytane, czytasz to również. Jesteś nieuczciwym i nieprzyzwoitym człowiekiem i bądź pewien, że ludzie tacy jak ty mnie nie zmienią!

Nie, odzwyczaiłem się czytać twoje bezsensowne, samouwielbiające gadanie..... Tak samo jak wszyscy tutaj....

Napisany przez NaTwoim13
Nein, w przeciwnym razie byś mnie ignorował. Czy chcesz teraz również powiedzieć coś na temat całego swojego zachowania? Atakujesz bez czytania, albo atakujesz po przeczytaniu, co napisałem/ałem? Mam takie przypuszczenie, ponieważ twoje ataki są pozbawione jakiejkolwiek podstawy. To wspaniale oddaje ten wątek.

Finansowanie, mimochodem, te wszystkie długie powieści zawsze znikały, gdy skupiacie się na TE oraz - jeśli czasami zechcecie zająć się moimi komentarzami i punktami widzenia - zachowacie się merytorycznie i obiektywnie!

Nie odstępuję od mojego podstawowego przekonania, że ludzi i ich planów można lepiej ocenić, gdy indywidualnie się je oceni i gdy wszystkie dane, fakty i liczby są dostępne. Nie pozwalam sobie na obrażanie oraz nikt mnie nie uciszy. Moje podejście i punkt widzenia na temat finansowania nieruchomości i ludzi z nimi związanych są inne niż twoje, co oczywiście jest w porządku, ale tak jak ty nie możesz mnie ocenić, tak samo nie powinieneś/aśch tak po prostu oceniać konsumentów.

Dziękuję.

Napisany przez StGe1973
finansowanie, pomoc itp.

Jestem tutaj rzadko, ale praktycznie nie znajdziesz tutaj finansowania w wysokości 300 000 [url]euro[/url] z wkładem własnym w wysokości 200 000 [url]euro[/url]. Ludzie szukają tutaj pomocy i porad, którzy już sami wiedzą, że nie są najlepszym przykładem do finansowania. Dlatego właśnie szukają pomocy i porady, bo takie jest ich stan.

Oceniając to wyłącznie przez pryzmat twardych faktów, was to co piszecie jest jak najbardziej uzasadnione. Jednak moim zdaniem głównie chodzi o to, czy miękkie fakty są na tyle korzystne, że mimo wszystko finansowanie (nawet trudne) może być sensowne. W tym przypadku moim zdaniem zdecydowanie tak. Rodzice wprowadzają się, co oznacza znaczną pomoc w opiece nad dziećmi i związane z tym wyższe środki własne dla kobiety. Ponadto, rodzice są najemcami, można założyć, że są bardzo solidnymi najemcami i będą traktować nieruchomość najmu jak własną nieruchomość (jeśli chodzi o pielęgnację itp.) i oczywiście zakładając odpowiednią relację z rodzicami. Dodatkowo podano, że wszelkie udogodnienia takie jak sklepy czy inne są w okolicy, co może przynieść oszczędność czasu i kosztów na dojazdy w porównaniu do obecnego miejsca zamieszkania.

Czy jakiekolwiek finansowanie jest w ogóle możliwe, to są eksperci. Jeśli jest możliwe, w takim przypadku uważam, że istnieją silne zalety tych miękkich czynników, które nie występują przy wielu innych transakcjach zakupu nieruchomości i zdecydowanie przynajmniej w mojej ocenie kompensują raczej trudne twarde czynniki”. Oczywiście każdy może to inaczej ocenić, ale o to powinno chodzić w wątkach. Nieoptymalna do trudna sytuacja początkowa będzie prawie zawsze występować, ale jakie miękkie czynniki są zauważalne i czy mogą one ewentualnie poprawić nieoptymalną sytuację początkową na tyle, że finansowanie może być uzasadnione. Jeśli znajdzie się kilka osób, które dokładnie przemyślą sprawę (chętnie również poprzez osobiste opinie), to w końcu wcześniej czy później TS będzie mógł samodzielnie zdecydować, czy odpowiedź brzmi Tak czy Nie.

Jeśli dojdzie do decyzji o Tak, to na pewno noelmaxim, Bankkaufmann itp. będą wątek albo poprzez wiadomości prywatne, aby sprawdzić, czy mimo trudnej sytuacji początkowej możliwe jest finansowanie czy nie.

Dziękuję za tę merytoryczną wypowiedź.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Cześć Lightning90,

ogólnie rzecz biorąc, widzę tu uporządkowane i dobrze zorganizowane warunki, jesteście już właścicielem nieruchomości i planowanie dzieci powinno być zakończone. .

Jednakże widzę, że ponownie Noelmaxim trochę się myli:

Zgadza się, TE już sfinansował nieruchomość, więc nie jest nowicjuszem. Niemniej jednak nie odbieram tego tak, że warunki finansowe są uporządkowane, chyba że uważa się kilka pożyczek i finansowań na 0% za strukturę. I zdanie Noemaxim bardziej mnie zaskakuje w kierunku zdobywania klientów.....

Z pomocą Baukindergeld można dodatkowo spłacić [url]kredyt budowlany[/url] lub [url]kredyt[/url] natychmiastowy, dzięki czemu ten [url]kredyt[/url] jest szybko spłacany, a wolna rata można szybko przeznaczyć na dalszą spłatę pozostałego [url]kredytu[/url] budowlanego.

Tutaj specjalista, który z pewnością zna aktualną sytuację, powinien także wziąć pod uwagę, że obecnie Baukindergeld ma czas oczekiwania do 6 miesięcy (jeśli moje informacje są poprawne)... więc nie powinno się tego od razu zakładać i trzeba pamiętać, że jest on wypłacany rocznie.

Napisany przez NaTwoim13
To nie jest twoja poważna skarga na linie i fakty, dane i liczby z TE, by uznać, że jest zależny od rządowej dotacji na zakup domu?! To jest prezent, pieniądze na nadpłaty i jeśli przyjdzie to w ciągu roku, nic się nie zmieni na lepsze ani na gorsze! Teraz tak podkreślać, to mało istotny punkt w całej tej układance!

[cytat=noelmaxim">
To prezent od kogoś, pieniądze na dodatkowe spłaty i jeśli to nastąpi w ciągu roku, nic się nie polepszy ani nie pogorszy!
[/cytat]
Och, przepraszam, że zareagowałem na Twoje tutaj merytorycznie niepoprawne wyjaśnienie.
Tak, jak piszesz, brzmi to tak, jakby jedna z pożyczek była spłacana miesięcznie w ekspresowym tempie, a tak nie jest. Nigdzie nie napisałem, że finansowanie jest na krawędzi, prawda?

Przypominasz mi doradcę, który kiedyś próbował nam sprzedać [url]Dom[/url] z elementów prefabrykowanych. Też pięknie wliczył nam w miesięczną ratę dawną pomoc państwa na budowę własnego mieszkania, chociaż w tamtych czasach zawsze dostawało się to dopiero rok później z rozliczeniem rocznym podatku dochodowego. Brakowałoby nam wtedy co miesiąc trochę gotówki....

No, jestem ciekawy, w którym temacie będziesz zachwalał to jako JEDYNĄ możliwość przejścia przez trudną finansową sytuację....

Poza tym powinieneś przemyśleć swoje zachowanie wobec innych, jeśli już na tak obiektywny post jak mój reagujesz tak agresywnie, jak mały cholerik.

Napisany przez NaTwoim13
Dyskusja na temat Baukindergeld, o którym w ogóle wspomniano.

Nikt, a zwłaszcza ja, nie uwzględnia tego.

Dobrze, że nigdy nie zostałem sprzedawcą, ale doradcą, i nigdy nie musiałem niczego sprzedawać, chociaż z pewnością potrafiłbym.

Dobrze, że zamiast sprzedawcy zostałem doradcą i nigdy nie musiałem niczego sprzedawać, choć bardzo bym potrafił.

To było najlepsze, co kiedykolwiek tu napisałeś......

I zawsze wspaniale widzieć, jak eksplodujesz, gdy ktoś zauważy, że popełniasz błąd merytoryczny. Właśnie tego nie znosisz, prawda? Zacząłeś tutaj od tematu Baukindergeld i od tego, że można szybko spłacić jedno zobowiązanie, a potem cytat Noela Maxim:

dzięki czemu to zobowiązanie zostanie szybko spłacone, a uwolniona rata będzie szybko stosowana do dalszej spłaty pozostałego [url]kredytu[/url] budowlanego.

I to jest po prostu fachowo błędne ze względu na sposób wypłaty środków z programu Baukindergeld. Jeśli nie znosisz, że ktoś koryguje Twoje błędy, to idź gdzie indziej albo po prostu przestań tutaj pisać.

Napisany przez NaTwoim13
To nie jest już żądane przez konsumentów, żeby przestać pisać, uwierz mi, i to tylko oni mają pierwszeństwo.

Poza tym sprawia mi to po prostu zbyt dużo przyjemności, mam też wrażenie, że jestem potrzebny. Moich konsumentów nie zostawiam na lodzie, nie martw się.

Tutaj po prostu świetnie mi się bawi, mam też poczucie, że jestem potrzebny.

No cóż, jeśli w prawdziwym życiu czegoś brakuje, to można to znaleźć w internecie..... Fajnie, że przynajmniej sam to dostrzegasz.

Nie zostawię moich klientów na lodzie, bez obaw.

Klient=źródło prowizji..... Oczywiście nie zostawisz ich na lodzie.... Przecież już wszyscy w forum wiedzą, ile udanych finansowań już osiągnąłeś... (Czy prowadzić oznacza również samo pomyślne zakończenie? Czy tylko patrzyłeś i znów rzuciłeś się na forum, próbując być wielkim macho?)

Napisany przez NaTwoim13
Hermueller, moje drzwi są również dla Ciebie otwarte, jestem transparentną osobą publiczną. Chętnie ujawniam moje sukcesy.

W przeciwnym razie, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o moim życiu, śmiało możesz szperać na Facebooku, tam się wszystko dzieje.

Również ogólnie jeszcze raz w kwestii zarzutów, że finansowanie opiera się tutaj na wsparciu z programu budowy domów dla rodzin z dziećmi.
Dokładnie tego nie chcę. Chciałbym skorzystać z programu budowy domów dla rodzin z dziećmi, aby częściowo zmodernizować [url]Dom[/url] lub wpłacić dodatkowe raty.
Finansowanie powinno i musi działać bez wsparcia z programu budowy domów dla rodzin z dziećmi. Jest to co prawda przyjemny bonus, ale nie chcę być od tego zależny.
Nawet jeśli 48000 w naszym przypadku na przestrzeni 10 lat byłoby miłym dodatkiem.

A ogólnie rzecz biorąc, jeśli chodzi o zarzuty, że finansowanie opiera się na dodatkowym zasiłku na zakup nieruchomości.

Nie, to nie jest zarzut w twoją stronę, chodziło jedynie o to, że Noelmaxim przedstawił to w swoim poście tak, jakby można było krótkoterminowo spłacić inne zobowiązanie dzięki dodatkowemu zasiłkowi na zakup nieruchomości i szybko zyskać większą swobodę finansową dzięki odpadającemu rachunkowi.

Ale w jego stylu, nie odnosi się do tego, tylko od razu zmienia temat i twierdzi, że tak przedstawiam sytuację, jak gdyby finansowanie było możliwe jedynie dzięki dodatkowemu zasiłkowi na zakup nieruchomości, co w żadnym razie nie jest prawdą...... On po prostu nie popełnia błędów...albo nie przyznaje się do nich....

Napisany przez NaTwoim13

Nie, to nie jest żaden zarzut pod Twoim adresem. Chodziło jedynie o to, że Noelmaxim tak to przedstawił w swoim poście, jakoby można szybko spłacić inne zobowiązanie dzięki dopłacie na mieszkanie i szybko zyskać większą swobodę finansową poprzez odpadającą ratę.

Jednak jak znam go, od razu nie odnosi się do tego, tylko od razu zmienia temat i twierdzi, że ja przedstawiam to tak, jakby finansowanie było możliwe tylko dzięki dopłacie na mieszkanie, co wcale nie było moim zamiarem...... On po prostu nie popełnia błędów....a jeśli tak, to ich nie przyznaje....

Herrmueller, proszę cię!!

Z dopłatą na mieszkanie można dodatkowo spłacić [url]kredyt budowlany[/url] lub [url]kredyt[/url] natychmiastowy, aby ten [url]kredyt[/url] został szybko spłacony i uwolniona rata mogła być szybko użyta do dalszej spłaty pozostałego [url]kredytu[/url] budowlanego. Gdy obie raty są już wolne, są one używane jako zwiększenie stopy spłaty [url]kredytu[/url] hipotecznego.

Czy chcesz mi wmówić, że nie wiem, jak działa dopłata na mieszkanie? Czy świadomie teraz próbujesz fałszować moje wypowiedzi?

Oczywiście, można spłacić [url]kredyty[/url] za pomocą dopłaty na mieszkanie, gdzie jest twój problem z moim pomysłem, albo moją koncepcją?

Napisany przez StGe1973
Błyskawica,

niezależnie od sportu tutaj na forum, atakowanie noelmaxim uważam za szlachetne, że finansowanie nie powinno być zależne od świadczenia na dziecko, jest to absolutnie zbędne. Państwo stworzyło ten instrument, aby młode rodziny mogły łatwiej nabyć własność mieszkaniową, podobnie jak kiedyś istniało np. świadczenie na [url]Dom[/url] własny. Podobnie jak wcześniej świadczenie na [url]Dom[/url] własny było w pełni uwzględniane w finansowaniu, tak samo powinno być z świadczeniem na dziecko. Dlaczego więc nie? Do tego celu państwo wprowadziło ten instrument.

Oczywiście lepiej, jeśli finansowanie jest możliwe nawet bez świadczenia na dziecko (lub wcześniejsze świadczenie na [url]Dom[/url] własny) i to jest uwzględniane jako bonus. Ale nie ma nic złego w pełnym uwzględnieniu tego i nawet w zależności finansowania od tego. O to właśnie chodzi. Młodym rodzinom, które nie mogłyby kupić bez świadczenia na dziecko, możliwość zakupu jest dana.

Jednakże prawdopodobnie oprocentowanie prywatnego [url]kredytu[/url] jest znacznie wyższe niż oprocentowanie [url]kredytu[/url] hipotecznego, więc byłoby rozsądne spłacić ten [url]kredyt[/url] szybciej. Ponieważ świadczenie na dziecko nie jest przeznaczone na konkretny cel, zdecydowanie nie ma nic przeciwko temu.

Nie ważne, czy chodzi o „sport” na forum, atakowanie użytkownika noelmaxim. Czy zdajesz sobie sprawę, że istnieje różnica między atakowaniem kogoś a obroną się w sposób rzeczowy, gdy ktoś co drugi post atakuje użytkowników, którzy po prostu mają inne zdanie niż on?

Napisany przez NaTwoim13
Hermueller,

przejrzyj ostatnie 20 wątków i śledź rozwój dyskusji, pokaż mi, gdzie atakuję kogoś, a kto atakuje kogo!

W tym wątku idealizujesz moje stwierdzenie dotyczące korzystania z BKG, gdy nie poprawnie interpretujesz lub nie chcesz zrozumieć mojego stwierdzenia. Zarzucasz mi to, skupiając się na słowie "krótkoterminowo", choć nikt tego nie napisał ani nie miał takiego zamiaru, tak samo jak z miesięcznymi i rocznymi wypłatami! Czyż myślisz, że nie uwzględniam tego w moich rozważaniach i liczę coś na pięknie, co technicznie nawet nie byłoby możliwe? Przynajmniej w ramach pierwszej wypłaty z BKG? W przypadku drugiej byłoby to technicznie nawet możliwe, poprzez spożywanie sumy miesięcznie. Jednak nie o to mi chodziło, bardziej chodziło mi o to, że [url]kredyt[/url] na zabezpieczenie/nachrangowy, który jest rozłożony na 15 lat, mógłby zastąpić zwykły [url]kredyt[/url] poprzez BKG, dzięki czemu główny [url]kredyt[/url] mógłby być spłacany w pełnej miesięcznej dostępnej kwocie od pewnego momentu.

Subsydiowanie rat miesięcznych nie było nawet brane pod uwagę, raczej pomyślano o sposobie szybszej lub dodatkowej spłaty dwóch droższych [url]kredytów[/url].

Niezrozumienie ani błędne zinterpretowanie propozycji to nie problem, może się zdarzyć, co mnie irytuje to jednak to, że stale zarzucasz mi tanie czary, że ładuję coś na ładne i jakoś to dopasowuję.

To jest wyłącznie zadanie konsumenta, aby indywidualnie ocenić, co jest możliwe do zniesienia, a co nie, aby jako rodzina ponosić odpowiedzialność i co lepiej pominąć, a tutaj zawsze pojawia się mój główny punkt krytyczny, zwłaszcza gdy wszyscy mają być traktowani jednakowo, gdy nie przypuszcza się konsumentom odpowiedzialności własnej, gdy ma być tak samo jak u każdego innego, bez względu na to, gdzie mieszka i jak się ustawia, gdy horyzont nie zostaje otwarty na to, że istnieją różne tryby życia i perspektywy! Przede wszystkim, gdy konsumenci ciągle są traktowani jak idioci, bo dają się nabrać na człowieka, który chce im coś sprzedać (uważam to za kompletną bzdurę, wcale nie jest to moim zamiarem), podczas gdy konsument prezentuje swoje zamierzenie i zwykle dąży do możliwości realizacji!

Być może mamy faktycznie inne podejście, ale to nie zmienia faktu, że zawsze stawiam konsumenta i jego intencje w centrum uwagi, a także aktywnie poszukuję możliwości realizacji, jeśli to - jak w tym wątku - jest jasno zaznaczone, możesz być pewny, że jestem tu dostępny, pod moim nazwiskiem i zaangażowaniem.

Jeśli zostawisz mnie, moje podejście i moje istnienie w spokoju, to będziemy mieć tu zawsze pokój i spokój oraz mniej powieści!

W tym wątku błędnie interpretujesz moje stanowisko dotyczące korzystania z pomocy finansowej na budowę (BKG), próbując je źle zrozumieć lub zinterpretować. Próbujesz wykreować to jako moją winę, skupiając się na słowie krótkoterminowy, czego nikt nie napisał ani nie miał na myśli, tak samo jak w przypadku miesięcznych i rocznych wypłat!

Miałem kiedyś szefa, który gdy coś powiedział nieodpowiednio, to oczywiście pracownik źle to zinterpretował.....
Tak czy inaczej, mam tutaj to:

Z pomocą finansową na budowę można spłacić [url]kredyt budowlany[/url] lub [url]kredyt[/url] konsumencki, dzięki czemu [url]kredyt[/url] ten zostanie szybko spłacony, a wolna rata będzie można szybko wykorzystać do dalszej spłaty pozostałego [url]kredytu[/url] hipotecznego.

Zauważono to w mojej odpowiedzi:

Tutaj fachowiec, który zapewne zna aktualną sytuację, powinien jednak pamiętać, że obecnie procedura przyznawania pomocy finansowej na budowę trwa do 6 miesięcy (jeśli moje informacje są poprawne)... dlatego nie powinno się tego od razu uwzględniać i trzeba pamiętać, że jest ona wypłacana rocznie.

Nie ma w tym ani jednego słowa sugerującego, że z tego powodu finansowanie OP nie zadziałałoby lub że jest od niego uzależnione. ANI JEDNEGO SŁOWA !!!

Ty jednak wyciągnąłeś z tego coś zupełnie innego:

Czyż naprawdę na podstawie wypowiedzi i danych dostarczonych przez OP wnosisz, że jest on uzależniony od pomocy finansowej na budowę?!

Nikt tu tego nie twierdził, ja tylko wyprostowałem Twoją niejasną wypowiedź, ponieważ nie można szybko spłacić innego [url]kredytu[/url] z pomocą finansową na budowę, średnioterminowo z pewnością.

Możliwe, że mamy naprawdę inny punkt widzenia,

Faktycznie, tak jest, ale Ty masz tendencję do pisania krytycznie na temat odpowiedzi, które Ci się nie podobają (czyli krytykowania), chociaż po prostu są to inne opinie, na przykład to, że OP nie ma uregulowanych finansów. Są użytkownicy, którzy radzą mu, aby najpierw to poukładał (co on nie uważa za problem), a potem kupić, a Twoje zdanie polega na redukcji rat poprzez wydłużenie okresu kredytowania.

I w tym pozostanę, często starasz się przekonać, że Twoja propozycja jest jedynie słusznym rozwiązaniem i powinna być zaakceptowana w tym forum.

A także to:

Cytat od noelmaxim

Cześć Lightning90,

ogólnie rzecz biorąc, widzę tam uregulowane i dobrze zorganizowane sprawy finansowe, jesteście już właścicielami i planowanie dzieci powinno już być za wami. .

Znowu wydaje mi się, że to zbyt ładnie ujęte....

Napisany przez NaTwoim13
Czy wiesz cuzym jest twój problem i problem niektórych innych? Przypisujecie zbyt wiele!! Dlaczego więc nie zapytasz, co rozumiem pod pojęciem "szybko", zanim zwrócisz się do TE - z którym jak wiele razy z TE wiele już było osobiście wyjaśnione - i używasz mnie i moich wypowiedzi do wyznaczania lub przedstawiania stanowisk? Jeśli nie pytasz mnie ani nie kwestionujesz wypowiedzi, dlaczego nie trzymasz mnie całkowicie z boku, jeśli nie chcesz mnie zrozumieć i zamiast tego ciągle coś przekłamujesz??

Jeśli finansowanie kalkulacyjnie trwa powiedzmy 40 lat, czy nie uważasz, że można to nazwać szybkim, gdy po 6-7 latach [url]kredyt[/url] znika, a rata zostaje wolna, aby skrócić czas trwania głównego [url]kredytu[/url]? Zwłaszcza że ten [url]kredyt[/url] trwa 15 lat, a 6-7 lat są po prostu szybsze niż 15 lat!!! Czy można, z odrobiną wyobraźni, założyć, że niepostrzeżenie będę coś niedobrze kalkulować w związku z założeniem, że wiedziałbym, jak płatności są dokonywane ze strony BKG? Czy naprawdę nie zrozumiałeś, jak tu definiuje się szybko złoczyńcę??

Poproś mnie wcześniej o wyjaśnienia, wtedy moglibyśmy zaoszczędzić sobie tych wszystkich powieści i niechęci i skupić się na rzeczywistych sprawach!!

Pytania, pytania, pytania, informacje, informacje, informacje, wtedy z mojego punktu widzenia nie zapominalibyśmy ciągle o złoczyńcach lub TE i nie ograniczalibyśmy i nie fałszowalibyśmy!

Cóż, a jeśli byłbym twoim szefem, co podnosisz, oczekiwałbym, że zrozumiesz to w końcu i zaakceptujesz, rzeczą podobną powiem, nie spodobałoby mu się również, jeśli ciągle coś podejrzewasz, nie konsultując się i jeśli do tego dochodzą ciągłe niechęci, zacząłbym zastanawiać się o konsekwencjach!

Wie viele andere unterstellst du viel zu viel!!

Dla mnie jest w porządku, może zostać zakończone, ponieważ z pewnością również nie chcesz przyjąć do wiadomości, że mylisz podsuwać z pokazywaniem ci lustra.

Męczy mnie ciągłe odpowiadanie na nieskończenie długie i pozbawione treści zdania. Kto ma choć odrobinę oleju w głowie i czyta twoje posty, wie jak cię zrozumieć.... Ten bardzo udany pośrednik finansowy, który spędza godziny na przesiadywaniu w internetowych forach w ciągu dnia.

Bez znaczenia, co teraz jeszcze wygłosisz jako twoje myśli, ja się tym już nie będę zajmować.

Napisany przez NaTwoim13
Przeczytaj moje wpisy, niezliczone razy wyjaśniłem, dlaczego jestem tutaj obecny, dlaczego mogę być obecny i dlaczego chcę być obecny!

Jeśli ta obecność dla ciebie stanowi jakikolwiek wskaźnik mojego istnienia, mojego postępowania lub jakości podejścia, to też mi cię żal i pokazuje, o co także tobie chodzi i w jaki sposób i na co oceniasz i wartościujesz ludzi.

Rozmowa będzie kontynuowana w innych wątkach, jestem potrzebny, ta sprawa musi być załatwiona, przynajmniej tutaj na forum, ponieważ oczywiście koło mielą także tutaj dalej.

Tak, Hermueller, ci, którzy poddali to fundamentalnej analizie, wiedzą to bardzo dobrze, to jest dla mnie ważne, nie twoje spekulacje na temat mojej osoby, mojego czasu i moich działań! Dla mnie ważne jest, żebyś pozostawił mnie osobiście na boku i zajmował się sprawami OP i konsumentów, dziękuję.

Napisany przez StGe1973
Herrmueller,

takie osobiste dyskusje niszczą każdy wątek, ale chciałbym ogólnie się do tego odnieść. Problem polega moim zdaniem często na tym, że osoby o bardzo niskim poziomie językowym nawet nie zdają sobie sprawy z własnego błędnego zachowania. Jest to w pewnym sensie jak dyskusja o tym, kiedy wolność słowa (prawo to u nas przysługuje zasadniczo każdemu człowiekowi) kończy się, ponieważ inni ludzie, rasy itp. są oburzani.

Zacytuję twój pierwszy zdanie w tym wątku:

Jednak tutaj widzę, że Noelmaxim znów lekko odbiega od tematu.

czemu słowa tutaj, niestety, znów?

Czysto rzeczowo powinno brzmieć: Świadczenie w ramach programu Rodzina 500 plus, moim zdaniem, jest wypłacane po 6 miesiącach od złożenia wniosku, a następnie corocznie. To są jedynie informacje rzeczowe dla autora wątku, jeśli noelmaxim miał na myśli, że świadczenie to jest wypłacane natychmiast i w ten sposób prywatny [url]kredyt[/url] może zostać natychmiast spłacony (co jednak nie wynika z wypowiedzi noelmaxima z mojego punktu widzenia).

Poprzez twoje wprowadzające zdanie z znów (co sugeruje, słusznie lub niesłusznie, że noelmaxim często się myli, co nie ma nic wspólnego z tematem) i niestety (co możesz traktować ironicznie lub sarkastycznie, bo następnie bardzo upodabniasz się do rzekomego błędu. W każdym razie używasz słowa niestety nie w sposób rzeczowy, czy więc miałoby ci to sprawić przykrość), stajesz się osobisty i opuszczasz czysto rzeczowy poziom dyskusji.

wszystko w sumie wygląda uporządkowanie i dobrze zorganizowane

Cześć StGe1973,

napisałem to tak, ponieważ ja i inni nie uważamy, że OP stoi tak jak napisał Noelmaxim:

Teraz nie chodzi o to, czy OP ponosi gdzieś winę czy nie, ma długi konsumpcyjne, zaciągnął finansowanie dla innych, taki jest ISTOTNY stan rzeczy. Niestety tutaj często zdarzało się, że Noelmaxim opisywał kłopotliwe sytuacje jako doskonałe wyjściowe warunki nie zwracając uwagi na zagrożenia i pułapki. OP jest sugerowany, że wszystko pójdzie gładko, bez problemów.

Druga sprawa dotycząca programu budowy domów, zauważyłem tylko, że nie jest to takie proste, jak napisał Noelmaxim, że można szybko spłacić inne [url]kredyty[/url] i mieć dodatkowe 300 EUR miesięcznie. Wtedy Noelmaxim zarzucił mi, że uzależniam całe finansowanie od tego, co nie jest prawdą.

Cytat StGe1973

Merytorycznie rzecz biorąc:

Przeczytaj różne wątki, gdzie ktoś wybucha emocjonalnie, gdy użytkownicy wyrażają inne zdanie niż on......

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata