- sob wrz 29, 2018 4:52 pm
Cześć wszystkim,
do niedawna mieliśmy tylko jeden pojazd:
Skoda Kleinwagen
Rocznik 07/2013
Cena zakupu 11/2016 = 7 500[url]euro[/url]
Roczny przebieg 20 000 km
Miejsce parkingowe
Użytkowanie przez oboje małżonków
Ubezpieczenie komunikacyjne - 486[url]euro[/url] za rok 2018.
Teraz tydzień temu zakupiłem drugi samochód, Forda kombi.
Rocznik 12/2016
Cena zakupu 11 200[url]euro[/url]
Teraz Skoda Kleinwagen ma mieć roczny przebieg tylko 10 000 km, natomiast Ford Kombi 20 000 km. Miejsce parkingowe pozostaje dla Skody.
Po telefonie żony do ubezpieczyciela w związku z eVB dla drugiego samochodu, nastąpiło teraz to:
1. Ubezpieczyciel wysyła pismo, że dla Skody za rok 2018 przebieg zostanie zmieniony na 10 000 km i chce zwrócić 60[url]euro[/url] . Mimo że z naszego zgłoszonego przebiegu nie jest to w ogóle możliwe. Skoda powinna zacząć jeździć mniej dopiero od września 2018 roku, nie wstecznie. Bardzo dziwne.
2. Od zakupu tydzień temu Ford jest ubezpieczony poprzez eVB. Ubezpieczyciel wysyła dla Forda wniosek o nowe[url]ubezpieczenie[/url] : 665 [url]euro[/url] z ubezpieczeniem komunikacyjnym. Niejasne jest, czy suma ta dotyczy na rok czy pozostałą część bieżącego roku plus cały następny rok.
Składki ubezpieczeniowe wydają mi się zbyt wysokie. Mam prawo jazdy od 20 lat, mój pierwszy samochód mam dopiero od 11/2016 roku i jeżdżę od tego czasu bez wypadków.
Moje pytanie teraz brzmi: Jak najlepiej postąpić, aby zrezygnować z tego ubezpieczenia i ubezpieczyć pojazdy na lepszych warunkach?
Dziękuję i pozdrawiam,
C
do niedawna mieliśmy tylko jeden pojazd:
Skoda Kleinwagen
Rocznik 07/2013
Cena zakupu 11/2016 = 7 500
Roczny przebieg 20 000 km
Miejsce parkingowe
Użytkowanie przez oboje małżonków
Ubezpieczenie komunikacyjne - 486
Teraz tydzień temu zakupiłem drugi samochód, Forda kombi.
Rocznik 12/2016
Cena zakupu 11 200
Teraz Skoda Kleinwagen ma mieć roczny przebieg tylko 10 000 km, natomiast Ford Kombi 20 000 km. Miejsce parkingowe pozostaje dla Skody.
Po telefonie żony do ubezpieczyciela w związku z eVB dla drugiego samochodu, nastąpiło teraz to:
1. Ubezpieczyciel wysyła pismo, że dla Skody za rok 2018 przebieg zostanie zmieniony na 10 000 km i chce zwrócić 60
2. Od zakupu tydzień temu Ford jest ubezpieczony poprzez eVB. Ubezpieczyciel wysyła dla Forda wniosek o nowe
Składki ubezpieczeniowe wydają mi się zbyt wysokie. Mam prawo jazdy od 20 lat, mój pierwszy samochód mam dopiero od 11/2016 roku i jeżdżę od tego czasu bez wypadków.
Moje pytanie teraz brzmi: Jak najlepiej postąpić, aby zrezygnować z tego ubezpieczenia i ubezpieczyć pojazdy na lepszych warunkach?
Dziękuję i pozdrawiam,
C