Re: Okres próbny, okres zatrudnienia na czas określony, niewielki kapitał własny, wysoki dochód.
Napisany przez sumset -
- ndz wrz 30, 2018 2:17 pm
Witajcie wszyscy,
jestem tutaj nowy i dotychczas nie znalazłem mojej sytuacji w żadnym wątku.
Najpierw sytuacja wyjściowa.
Pracuję w służbie publicznej na czas nieokreślony od 2016 roku. Dochód netto 2.230€
Moja żona pracuje od połowy lipca jako psycholog w prywatnym ośrodku rehabilitacyjnym. Dochód netto 2.650€. Ma półroczny okres próbny i roczną umowę na czas określony. To jednak jest standardowe postępowanie w ośrodku. Powiedziano jej, że jeśli wszystko będzie w porządku, to po roku umowa zostanie zmieniona na czas nieokreślony.
Teraz nasz problem.
Ponieważ niedawno skończyliśmy studia i w ostatnich latach mieliśmy wiele wydatków (przeprowadzka, ślub, auto), aktualnie mamy niewiele kapitału własnego (maksymalnie 10.000€).
Dodatkowo mam[url]kredyt[/url] ratalny w wysokości 23.000€, za który płacę miesięcznie 250€. [url]kredyt[/url] samochodowy wynosi 160€.
Początkowo planowaliśmy poczekać trochę z zakupem nieruchomości. Teraz jednak przypadkiem trafiliśmy na idealną nieruchomość.
Nieruchomość kosztuje 320.000€ koszty dodatkowe wynosiłyby około 39.000€. Mieszkanie jest w pełni odnowione. Musimy jedynie zrobić podłogi i kafelki własnoręcznie, na co przewidujemy dodatkowe 10.000€.
Przy miesięcznym dochodzie gospodarstwa domowego w wysokości 4.900€, to powinno być wykonalne. Ale jak wpłynie na to umowa czasowa i trwający do końca roku okres próbny mojej żony, a także mój[url]kredyt[/url] i auto? Wkrótce mam spotkania z dwoma dużymi pośrednikami kredytowymi. Może powinienem również zapytać bezpośrednio w bankach. Czy są takie, które radzą sobie szczególnie dobrze z naszymi brakami, czy może jakiś specjalista tutaj ma odpowiednią ofertę dla naszego przypadku? A może całe przedsięwzięcie jest beznadziejne?
Istnieje jeszcze możliwość, że rodzice mojej żony poręczą za nas (obaj są urzędnikami, mają spłacony[url]Dom[/url] ). Ale to byłoby tylko rozwiązanie awaryjne.
Może ktoś mógłby dać mi kilka wskazówek dotyczących tej sytuacji. Agent trzyma nieruchomość dla nas kilka dni. Dlatego potrzebujemy stosunkowo szybkiego rozwiązania, jeśli istnieje takie...
Dzięki
jestem tutaj nowy i dotychczas nie znalazłem mojej sytuacji w żadnym wątku.
Najpierw sytuacja wyjściowa.
Pracuję w służbie publicznej na czas nieokreślony od 2016 roku. Dochód netto 2.230€
Moja żona pracuje od połowy lipca jako psycholog w prywatnym ośrodku rehabilitacyjnym. Dochód netto 2.650€. Ma półroczny okres próbny i roczną umowę na czas określony. To jednak jest standardowe postępowanie w ośrodku. Powiedziano jej, że jeśli wszystko będzie w porządku, to po roku umowa zostanie zmieniona na czas nieokreślony.
Teraz nasz problem.
Ponieważ niedawno skończyliśmy studia i w ostatnich latach mieliśmy wiele wydatków (przeprowadzka, ślub, auto), aktualnie mamy niewiele kapitału własnego (maksymalnie 10.000€).
Dodatkowo mam
Początkowo planowaliśmy poczekać trochę z zakupem nieruchomości. Teraz jednak przypadkiem trafiliśmy na idealną nieruchomość.
Nieruchomość kosztuje 320.000€ koszty dodatkowe wynosiłyby około 39.000€. Mieszkanie jest w pełni odnowione. Musimy jedynie zrobić podłogi i kafelki własnoręcznie, na co przewidujemy dodatkowe 10.000€.
Przy miesięcznym dochodzie gospodarstwa domowego w wysokości 4.900€, to powinno być wykonalne. Ale jak wpłynie na to umowa czasowa i trwający do końca roku okres próbny mojej żony, a także mój
Istnieje jeszcze możliwość, że rodzice mojej żony poręczą za nas (obaj są urzędnikami, mają spłacony
Może ktoś mógłby dać mi kilka wskazówek dotyczących tej sytuacji. Agent trzyma nieruchomość dla nas kilka dni. Dlatego potrzebujemy stosunkowo szybkiego rozwiązania, jeśli istnieje takie...
Dzięki