Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy istnieje narzędzie do analizy alokacji w portfelu dla użytkowników zwykłych?

Napisany przez muckelein
Hallo, może możecie pomóc.
Czy istnieje narzędzie do analizy alokacji portfela dla zwykłych użytkowników?
Pozwala ono na przedstawienie portfela (również z różnych banków) w zintegrowany sposób według klas aktywów, branż i regionów.
Chętnie z diagramami.

Chciałbym tylko wylistować wszystkie fundusze.
Nie trzeba wprowadzać transakcji (dywidendy, opłaty itp.) ani automatycznie ich wprowadzać.
Powinien aktualizować się kurs poszczególnych funduszy co najmniej na żądanie.

Poszukałem.
Darmowe narzędzie Portfolio-Performance mogłoby być jednym z nich. Jednak wprowadzanie kursów i konieczna zmiana/dostosowanie adresów URL jest niemożliwe dla zwykłych użytkowników jak ja. Spędziłem już kilka godzin na próbach i właściwie nic nie osiągnąłem.

Istnieje starsze instrukcje do stworzenia narzędzia analitycznego w program-ie Excel 7 w sieci. Posiadam nowszą wersję Excela. Zacząłem coś tworzyć według tych instrukcji. Ale już nie udaje mi się podłączyć pierwszego adresu URL w mojej wersji. Myślę, że nie będę w stanie tego osiągnąć, gdyż wykonałem zaledwie około 5% instrukcji i jest już dość skomplikowane.

Czy znacie coś, co mi pomoże?
Darmowe byłoby super, ale nie jest to wymagane.
Pozdrowienia

Re: Czy istnieje narzędzie do analizy alokacji w portfelu dla użytkowników zwykłych?

Napisany przez Cici
Portfolio Performance jest moim zdaniem najlepiej odpowiednie dla twojego przypadku. Autor tego programu jest również aktywny na forum papierów wartościowych i regularnie odpowiada tam na pytania dotyczące programu. Być może znajdziesz tam prosty sposób, aby uruchomić aktualizacje kursów.

Napisany przez Malapascua
Strona internetowa firmy Morningstar. Znajduje się tam narzędzie X-Ray.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata