- pn paź 08, 2018 8:05 am
Cześć wszystkim,
obecnie mam[url]kredyt hipoteczny[/url] (z 2013 roku, 60 tysięcy [url]euro[/url] ) do spłaty do 2023 roku. Do końca roku spłacę 30 tysięcy [url]euro[/url] . Co roku istnieje możliwość dokonania dodatkowej spłaty w wysokości 5%. Dzięki temu zabezpieczyłem mieszkanie o wartości około 150 tysięcy [url]euro[/url] . Mieszkanie to jest wynajmowane za kwotę 620 [url]euro[/url] miesięcznie (bez opłat dodatkowych). Obecnie spłacam [url]kredyt hipoteczny[/url] w wysokości 510 [url]euro[/url] . To jest aktualna sytuacja.
Na modernizację i inne koszty potrzebuję w 2019 roku około 30 tysięcy[url]euro[/url] . Mój pomysł teraz polega na zaciągnięciu nowego [url]kredytu[/url] hipotecznego w wysokości 60 tysięcy [url]euro[/url] , który pozwoli spłacić istniejący [url]kredyt[/url] w wysokości 30 tysięcy [url]euro[/url] i otrzymać kolejne 30 tysięcy [url]euro[/url] na modernizację itp. Czy wszystko to jest możliwe bez problemu? Jestem świadom kwestii związanej z odszkodowaniem za wcześniejszą spłatę, co tutaj może wynosić około 1500 [url]euro[/url] .
Macie jakieś dodatkowe uwagi / propozycje, jak można by to zrealizować w inny sposób?
Pozdrawiam serdecznie i miłego poniedziałku.
Christian
obecnie mam
Na modernizację i inne koszty potrzebuję w 2019 roku około 30 tysięcy
Macie jakieś dodatkowe uwagi / propozycje, jak można by to zrealizować w inny sposób?
Pozdrawiam serdecznie i miłego poniedziałku.
Christian