Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Po małym wypadku: rozwiązanie umowy ubezpieczenia oraz sprzedaż samochodu, aby zaoszczędzić koszty?

Napisany przez dummbatz
Cześć wszystkim,

mam do was pytanie i opisuję sprawę:

Ostatnio wyrządziłem szkodę innemu samochodowi, koszty wynoszą 1000 [url]euro[/url]. Moje [url]ubezpieczenie[/url] oferuje mi teraz możliwość: a) jednorazowej wpłaty na rzecz ubezpieczenia lub b) rozłożenia kwoty na trzy najbliższe składki roczne. Jak dotąd w porządku.
Teraz przyszło mi do głowy trzecie możliwe rozwiązanie: Jeśli sprzedam samochód i w związku z tym zrezygnuję z mojego ubezpieczenia OC, czy mogę uniknąć kosztów, które mogą na mnie spaść?

Chodzi mi o ocenę prawną, nie moralną.

Dziękuję za Wasze opinie!

Re: Po małym wypadku: rozwiązanie umowy ubezpieczenia oraz sprzedaż samochodu, aby zaoszczędzić koszty?

Napisany przez Reibold
Cześć,

Jeśli teraz zmienią Państwo [url]ubezpieczenie[/url], zacznie obowiązywać trzecia możliwość.
Nie muszą teraz nic płacić, ale obecne [url]ubezpieczenie[/url] obniży klasę bonus-malus o kilka lat.
Ta niższa klasa zostanie przekazana nowemu ubezpieczycielowi, gdy poprosi o te informacje. Będziecie zatem płacić tam więcej. Skutki obniżenia klasy będą trwały, aż osiągniecie najwyższą możliwą klasę bonus-malus, co może ostatecznie zwiększyć koszty. To zależy jednak od aktualnej klasy bonus-malus. Możecie poprosić obecne [url]ubezpieczenie[/url] o obliczenie skutków obniżenia klasy i podejmować decyzję.

Z poważaniem

Alexander Reibold
Doradztwo Finansowe
Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata