Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Sparda Bank teraz pobiera comiesięczne opłaty za prowadzenie konta

Napisany przez Marc00
Cześć,

teraz Sparda Bank Hannover oferuje tylko dwa modele konta oszczędnościowego.

Te dwa modele kont mają miesięczną opłatę w wysokości odpowiednio 3€ i 5€, w zależności od tego, który model konta został wybrany od 1.1.2019 roku.

Więcej informacji na stronach Sparda Bank!

Pozdrowienia

Marc00

Napisany przez hallo_spencer
Teraz pytanie brzmi, czy można się sprzeciwić lub nawet zrezygnować z konta osobistego, jeśli prowadzi się [url]kredyt hipoteczny[/url] w Sparda. Wtedy musiałem założyć [url]konto[/url] osobiste, co było konieczne ze względu na [url]kredyt[/url]. Wtedy było to obojętne, ponieważ było bezpłatne. Teraz opłaty rosną i nie jest to już takie samo jak przy podpisywaniu umowy. Chciałbym wiedzieć, czy mogę zrezygnować z konta osobistego, ale nadal prowadzić pożyczkę. Wtedy oddałem kartę bankomatową, ponieważ nagle też była płatna.

Napisany przez brainy
Można również spłacać swoją pożyczkę w obcej banku. To żaden problem.

Napisany przez hallo_spencer
Tak, tak, ważne jest, aby [url]pożyczka[/url] została spłacona. Pytanie tylko, czy chodzi o pożyczkę KFW. Sparda udostępnia [url]konto[/url] kredytowe dla KFW. Nie wiem dlaczego musiałem wtedy założyć [url]konto[/url] osobiste. Pytanie tylko, co się stanie po 10 latach, gdy KFW zaoferuje nową stopę procentową, co będzie z kontynuacją konta kredytowego...
Czytałem wiele razy, że banki udzielające pożyczek KFW tylko pobierają opłaty z konta osobistego. Zostałbym zatem zmuszony do pozostania w Sparda.
Jeśli złożę sprzeciw, to często zdarza się, że banki rozwiązują [url]konto[/url], jeśli nie wycofa się sprzeciwu.
Byłoby to złe, ponieważ wtedy w rejestrze dłużników jest wpis. [url]konto[/url] zamknięte z inicjatywy banku. To negatywny wpis. Dlatego należy samemu zrezygnować z konta tuż przed tym.
Jeśli jednak Sparda może pobrać opłatę od KFW tylko z własnych kont osobistych, zastanawiam się, jak zachowałby się sprzeciw w tej sytuacji.

Na początek sprzeciwiaj się opłatom za prowadzenie konta.
Sparda Bank nie przynosi takich samych korzyści jak inne banki. Ich bankomaty znajdują się głównie w centrum miasta. Dla osób mieszkających na wsi to nie ma żadnego znaczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata