Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Schufa

Napisany przez Finanzen-2018
**Szanowni Państwo,**Chciałbym prosić o pomoc i zwrócenie się do Państwa. Już nie wiem, co robić, moja sytuacja osobista staje się coraz gorsza. Wiem, że dla Państwa jestem tylko kolejnym człowiekiem, który sam jest winny swojej sytuacji, ale chciałbym również udowodnić Państwu, że jestem bardzo szczery. Moje życie było kiedyś bardzo dobre. Do czasu, kiedy popełniłem pewien błąd i trafiłem do rejestru dłużników. Zaczęły się kłopoty, zacząłem korzystać z usług doradców finansowych i nagle miałem dwa [url]kredyty[/url] mieszkaniowe. Między innymi pewien adwokat, pan Haas z Odenwaldu, doradził mi przestać spłacać raty. To się okazało strzałem w stopę. Umowy zostały wypowiedziane, trafiłem do rejestru dłużników. Pan Haas, który w międzyczasie zapewne zachorował, przestał się odezwać. Jego sekretarka tylko radziła mi nie płacić rat wierzycielom. Teraz potrzebuję refinansowania w wysokości 105 000,00 €, abym mógł wyjść z rejestru w ciągu kilku lat. Jeśli moglibyście mi pomóc, upadłbym przed Wami na kolana. Moja rodzina cierpi z powodu tej sytuacji. Istnieje ryzyko, że będziemy musieli sprzedać nasz [url]Dom[/url]. Jestem urzędnikiem kolejowym z zawodu. Jestem uczciwym człowiekiem, który regularnie spłaca swoje długi / raty. Bez pomocy jestem skończony. Jestem dostępny na każde pytanie. Chętnie odwiedzę Państwa w jednym z oddziałów.

Napisany przez clubfan
Witaj, miłego dnia,

Chciałbym teraz nie przytaczać wszystkiego szczegółowo, ale

1) Mam kontakt z bankiem, który w zakresie 50-60% obciążenia, wystarczającym dochodem do obsługi pożyczek często
niezależnie od kwestii związanej z Schufa (oczywiście sposób uzyskania informacji o Schufa nie jest obojętny) zajmuje się finansowaniem nieruchomości. Dla ekspertów czytających forum, nie jest to bank von Essen i instytut oczywiście
nie oferuje najlepszych warunków finansowania dla tej grupy osób, ale są one zdecydowanie tańsze niż w przypadku banku v.E.
(około 2,5 do 3% na 10 lat z stałą stopą procentową)

więc bardzo ważne jest, jaka jest wartość nieruchomości, w przypadku 105 000 [url]euro[/url], miejmy nadzieję, że chodzi o wszystkie zobowiązania.
Oczywiście również pytanie, dlaczego przy tak niskich zobowiązaniach można było mieć takie problemy, czyli historia.
Jeśli będzie widoczne, że w przeszłości nie można było zarządzać finansami, byłoby to ważne kryterium.
Czy więc sytuacja Schufa można uznać za wyjątkową sytuację???

2) Czasami także zajmuję się prywatnymi finansowaniami nieruchomości, ale a) zazwyczaj jako [url]kredyt[/url] mostkowy dla środków krótkoterminowych i b)
dla Państwa prywatnej sytuacji mógłby być zbyt kosztowny, ponadto c) środki są tutaj ograniczone i nie zawsze dostępne.

Jestem absolutnie uczciwy i rzetelny. Przynajmniej jednemu stałemu pisarzowi na tym forum jestem również znany. Po prostu zadzwoń do mnie.

Erich Dotzler - Tel 0172/3271193

Napisany przez BenniG

Między innymi był to prawnik pan Haas z Odenwaldu, który doradził mi, żebym przestał opłacać raty.

Jestem uczciwą osobą i oczywiście spłacam swoje długi / raty.

Oczywiście jestem do dyspozycji w razie pytań.

Cześć,
skoro powinno się ciebie pytać, to pytanie siebie w tej sprawie, czy tutaj nie ma sprzeczności?
Z jednej strony wiesz, że musisz opłacać raty, a teraz przychodzi adwokat i postępujesz zgodnie z jego radą.
Czyją radą postępujesz, nie zastanawiając się nad konsekwencjami?
Pozdrowienia
BenniG

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Finanse-2018
przy refinansowaniu powyżej 105 000 EUR można to szybko, sprawnie i kompetentnie sprawdzić.
Ważne jest tutaj wartość rynkowa Twojej nieruchomości oraz jakie zrównoważone dochody osiągasz.
[url]refinansowanie[/url] jest również możliwe przy negatywnej historii kredytowej, także w przypadku wystąpienia trudnych negatywnych cech.

Nie wiem, dlaczego szukasz tutaj na tej platformie. Czy jesteś tutaj, aby obrażać ludzi mających problemy finansowe? Takie typy jak ty nie są nikomu potrzebne tutaj..

Napisany przez BenniG

Nie wiem, dlaczego szukasz na tej platformie.

Czy teraz rozmawiasz sam ze sobą? Przecież jesteś tym, który szuka.

Cytat od Finanzen-2018

Czy tu jesteś po to, aby obrażać ludzi mających problemy finansowe?

Jeśli myślisz o mnie, po prostu poszedłem za twoją propozycją...

Cytat od Finanzen-2018

Oczywiście jestem zawsze dostępny do pytań.

...aby odpowiedzieć na pytania.
Szkoda, że nie jesteś dostępny do udzielania odpowiedzi.

Resztę sobie wyobrażę, żebyś nie myślał, że chcę cię obrazić.

Ponieważ jestem obecnie bardzo wyczerpany zarówno psychicznie, jak i fizycznie. Przepraszam.

To, co obecnie przechodzę i co przeżywam od 6 miesięcy, nie jest znośne dla zwykłego człowieka... staję się przewrażliwiony...

Napisany przez BenniG
Czy już zapłaciłeś ratę za październik?
Ile rat jeszcze pozostało do zapłacenia? Czy możesz je uregulować wszystkie jednorazowo?
Do kiedy zostały wypowiedziane umowy?

Zasugerowałbym rozmowę z dotychczasowym partnerem kontraktowym w sprawie kontynuacji umów. Powiedz im, że miałeś złych doradców i że w tej chwili sam straciłeś nad nimi kontrolę. Jako urzędnik nadal otrzymujesz pełne wynagrodzenie w razie choroby, więc powinieneś być mile widzianym klientem w każdym banku.

Cześć, oczywiście ponownie wpłaciłem moje raty do 3 wierzycieli.

Myślę, że wielu z tych, którzy mieli te choroby, nie mogłoby już uczestniczyć w czacie, gdyby nie to, co zainwestowaliśmy. Dobrze, że miałem dodatkowe [url]ubezpieczenie na życie[/url]...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata