Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy - drugi kredytobiorca ma obciążenia rachunku.

Napisany przez ME_haus
Cześć!
Chciałbym poznać was myślicie na temat następującego scenariusza:

Małżeństwo z dwójką dzieci znalazło [url]Dom[/url], który bardzo im się podoba. Cena wynosi 250 000 [url]euro[/url], nie mają wkładu własnego, ponieważ umowa oszczędnościowa budowlana nie jest jeszcze gotowa. Czyli potrzebowaliby finansowania w wysokości 110%.

Dochód netto głównego zarabiającego: 3100 [url]euro[/url]/miesiąc, bardzo dobra [url]zdolność kredytowa[/url] (około 98 w bazie dłużników). Drugi współmałżonek jest obecnie na urlopie rodzicielskim i otrzymuje miesięcznie około 670 [url]euro[/url].
Osoby trzecie z solidnym majątkiem i doskonałą zdolnością kredytową byłyby gotowe pomóc jako poręczyciele.

Haczyk:
Drugi kredytobiorca, pomimo dobrej zdolności kredytowej, miał kilka zaległych płatności w ciągu ostatnich 3 miesięcy, i jeden z doradców (z banku) chciałby zobaczyć wyciągi bankowe z ostatnich trzech miesięcy. Jednak nie ma żadnych długów ani upomnień, ponieważ wszystkie zaległe płatności zostały szybko uregulowane po zaległych płatnościach.

Czy to może skutkować odmową [url]kredytu[/url], pomimo bardzo korzystnych warunków przy 1. kredytobiorcy/poręczycielu?

Dziękuję!
Z poważaniem

T.

Napisany przez volltilger
Napewno zależy to od liczby nieudanych obciążeń, każdemu to się zdarza; Jeśli to jednak prowadzi do odrzucenia, to znaczy, że wybrano złą bank. Gdyby jednak stale pojawiały się anulowania, to na pewno nie wygląda to zbyt dobrze.

Napisany przez StGe1973
Jeśli to prowadzi do odmowy, znajdź inną bank. Większość informacji może posiadać jedynie bank macierzysty, inne banki nie są nimi zainteresowane. Decyzja o udzieleniu pożyczki jest podejmowana na podstawie informacji dostępnych do chwili x, jedynym elementem sprawdzanym z przeszłości jest raport z Biura Informacji Gospodarczej oraz dokumenty potwierdzające dochody. Żadne banki nie sprawdzają, czy [url]konto[/url] było przeciążone, czy wystąpiły zaległe płatności itp., a także w miarę mojej wiedzy nie są one rejestrowane w Biurze Informacji Gospodarczej. Nie znam przypadku, w którym bank prosił o wyciągi bankowe z ostatnich 3 miesięcy...

Napisany przez ME_haus

Jeśli to prowadzi do odmowy, znajdź inną bank. Wiedzieć może tylko bank macierzysty, inne banki i tak się tym nie interesują. Udzielenie [url]kredytu[/url] jest podejmowane na poziomie x, jedyną analizą opartą na przeszłości jest informacja z Biura Informacji Kredytowej lub dokumenty potwierdzające dochody. To, czy [url]konto[/url] było przekroczone, czy wystąpiły obciążenia z powrotem, nie jest sprawdzane przez żaden bank i z tego co wiem, nie jest również odnotowywane w Biurze Informacji Kredytowej. Nie znam przypadku, w którym trzeba było przedstawić wyciągi z konta z ostatnich 3 miesięcy...

Dziękuję za odpowiedź!

Tak, również mnie to zaskoczyło. Pochodzi od doradcy LBS, który jest również pośrednikiem.
Niezależny [url]doradca[/url] finansowy, który nas właśnie wspiera, przedstawił nam cztery oferty różnych banków. Na żadnym z dokumentów nie ma wymogu przedstawienia wyciągów z konta...

Napisany przez NaTwoim13
Całkowicie błędny wybór partnera do zapewnienia potwierdzenia finansowania! Wyciągi bankowe nie są i nie będą wymagane nawet w przypadku pełnego finansowania.

Czy możesz krótko podać nazwę wybranej banku, a także zaproponowane finansowanie lub koncepcję finansowania?

Napisany przez ME_haus

Całkowicie złowy wybór partnera do zagwarantowania zobowiązania finansowego! Wyciągi z konta nie są i nie będą wymagane, nawet w przypadku pełnego finansowania.

Czy mogą Państwo z krótko wymienić wybrany bank, a także wnioskowane finansowanie lub koncepcję finansowania?

[url]doradca[/url], który chce przejrzeć wyciągi z konta z ostatnich trzech miesięcy, jest z LBS...

Nic nie zostało jeszcze złożonego, ale chce on zobaczyć wyciągi + rozliczenia wynagrodzeń + umowę oszczędnościową + wszystkie oszczędności podczas pierwszej rozmowy dotyczącej finansowania...
Chodzi o finansowanie w wysokości 110%, ale na pytanie, czy pełne finansowanie w ogóle jest możliwe, nie reaguje...

Napisany przez Hilfe

Całkowicie nieodpowiedni wybór partnera do zabezpieczenia zobowiązania finansowego! Wyciągi bankowe nie są i nie będą żądane - nawet przy pełnym finansowaniu.

Czy możesz krótko wymienić wybrany bank, ewentualnie proponowaną finansową, albo koncepcję finansowania?

Bzdura, może się zdarzyć, żeby sprawdzić np. wynagrodzenia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Tak, też to znam.
Ostatnie 3 miesiące wyciągów bankowych, aby można było sprawdzić, czy wynagrodzenie udokumentowane na papierze faktycznie trafia na [url]konto[/url].

W przypadku obciążeń zwrotnych ważne jest, czy osiągnięto limit debetu i dodatkowo pojawiły się obciążenia zwrotne, czy też [url]konto[/url] po prostu było na zerze.... (przekłady płatności itp.)

Napisany przez ME_haus
Dispo nie miał dostępnego konta, więc nie doszło do przekroczenia stanu konta. Jak wspomniano, [url]konto[/url] było monitorowane w sposób nieco nierzetelny i doszło do pewnego opóźnienia w płatnościach, ale kwoty zostały uregulowane na czas, więc nie ma żadnych długów ani wezwań do zapłaty.

Napisany przez NaTwoim13

Tak, ja też znam to.
Ostatnie 3 miesiące wyciągi bankowe, aby sprawdzić, czy udowodnione wynagrodzenie jest rzeczywiście wpłacane na [url]konto[/url].

Jeśli chodzi o obciążenie za zwrot, może zależeć od tego, czy przekroczyłeś swoje limity debetowe i DO TEGO doszły opłaty zwrotne, czy po prostu [url]konto[/url] było na zerze.... (przesunięcie płatności innych).

Jeszcze raz, jest to nietypowe, aby w przypadku tych banków, o których mowa, musieć dostarczyć wyciągi bankowe z ostatnich 3 miesięcy. Całkowicie nietypowe i nie jest to wymagana minimalna dokumentacja!

Och Noelmaxim......

Dlaczego od razu taka agresywna, u mnie po prostu było tak. Miałam po prostu niekompetencyjny bank. Nikt przecież nie napisał, że wszędzie jest tak samo.

Napisany przez NaTwoim13
Napisałem tylko i chcę zauważyć, że jest to nietypowe i nie jest to wymagane minimum, nie mam pojęcia, dlaczego miałbym wybierać bank, który tego wymaga. Jeśli coś nie wygląda ładnie, nie mogę ograniczać się do wyboru banku, który tego wymaga. Dlatego zaznaczam, że jest to zupełnie zbędne i nie ma powodu do niepokoju. Nie chcę być agresywny, chcę po prostu poprawić i pomóc. Wymaganie składania wyciągów bankowych jest rzadkością i nie jest minimem do złożenia wniosku o finansowanie.

Nu,
gdy nagle przełączysz się na pogrubienie, to ma już trochę agresywny wydźwięk...

Nie chciałem wyrażać nic agresywnego, tylko poprawić i pomóc.

I my (pomoc i ja) chcieliśmy uspokoić TE, że nie chodzi o obciążenia zaieczyszczone.

Napisany przez NaTwoim13
@Hermueller

Ok, zmieniłem to, nie miało to jednak zły zamiar.

Cóż, może chodzić o obciążenia zwrotne, ale jeśli takie wystąpią, to jest to bardzo niepokojące, ponieważ może to faktycznie prowadzić do odrzucenia wniosku. Nie ubiegam się o finansowanie, aby ryzykować odrzucenie wniosku z powodu takiego żądania na samym początku. Jeśli jednak wymagane jest tylko sprawdzenie wynagrodzenia, to nie będę składał wyciągów bankowych z ostatnich 3 miesięcy, a tylko 3 ostatnie wpływy z wynagrodzeniem.

Napisany przez StGe1973
Panu Muellerowi,

czy możesz mi powiedzieć, która to bank tego wymaga? Mówimy tutaj praktycznie o sprawie związaną z RODO...

Dowody dochodów są dostarczane w postaci odcinków wypłaty/podatkowych, itp. Te wynagrodzenia są również wpłacane na [url]konto[/url], jeśli nie ma żadnego zajęcia wynagrodzenia czy coś podobnego, co z kolei jest widoczne w Schufie. Kompletne wyciągi bankowe zawierają absolutnie prywatne informacje, takie jak do jakich organizacji są dokonywane dotacje, jakie składki członkowskie są odprowadzane dla partii politycznych, itd., itp. To wszystko są informacje absolutnie prywatne i nigdy nie powinny być przekazywane do banku udzielającego [url]kredytu[/url]. Bank mógłby nawet być poddany karze, gdyby zbierał takie informacje, ponieważ w RODO [sic] jest ustalone, że można zbierać jedynie informacje niezbędne do danego przypadku.

W każdym razie bank musiałby uzasadnić, dlaczego potrzebuje takie absolutnie prywatne informacje do zawarcia umowy kredytowej, a szczerze mówiąc, nie przychodzi mi na myśl żaden sensowny powód...

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, interesujący temat związany z RODO, ale bank podlega tajemnicy bankowej.

Cóż, może się zdarzyć, że konieczne jest sprawdzenie wpływu wynagrodzenia, między innymi w przypadku braku podanej informacji o koncie bankowym na rachunku i / lub gdy istnieje podejrzenie oszustwa - fałszywe wypisy płac - wówczas nie są wymagane pełne wyciągi bankowe z 3 miesięcy.

Bank z Essen chce zobaczyć te 3 miesiące przy negatywnej historii w Schufa, ale nie można tego porównać z zwykłym wnioskiem kredytowym.

Herrmueller,

kannst du mir mal sagen welche Bank das verlangt? Wir sprechen hier fast von einem Fall für DSGVO...

Teraz muszę to określić, musieliśmy to przedstawić w 2012 roku do naszego finansowania, ale w połączeniu z komponentem LABO. Może więc chodzić bardziej o historię KFW/LABO niż o bank domowy. To musiało być dla starostwa, ponieważ bank, który nas finansował, już miał te dane....

Napisany przez StGe1973
noelmaxim,

Adwokaci lub lekarze także podlegają tajemnicy zawodowej, ale mimo tego są zobowiązani przestrzegać RODO. Tajemnica zawodowa odnosi się zawsze do informacji udzielanych osobom trzecim, natomiast RODO dotyczy moich danych osobowych i tego, kto ma prawo je zbierać.

Jednak z wymienionych przez Ciebie powodów byłoby dla mnie zrozumiałe, na przykład nie podawać numeru konta bankowego na odcinku wynagrodzenia, początkowe podejrzenia o oszustwo lub sfałszowane odcinki wynagrodzenia. Ale to tak jak w przypadku Essen Bank są absolutnymi przypadkami wyjątkowymi i bank powinien się w nich zabezpieczyć.

Napisany przez volltilger
Kilka lat temu miałem kilka zwróconych płatności, ponieważ bank po odwołaniu [url]kredytu[/url] hipotecznego przestał udzielać ustalonego od lat „kulansem“ ramienia bez informacji o braku Giro lub podobnego konta, były to kwoty pomijalne. Podczas następnej rozmowy wyjaśniającej chciałem dowiedzieć się, czy to zostawi jakieś negatywne ślady w mojej historii kredytowej w Biurze Informacji Kredytowej, a odpowiedź jaką otrzymałem, była taka, że nie miałoby to żadnych konsekwencji, jednak nigdy tego nie zweryfikowałem. Wygląda na to, że istnieje pewne ograniczenie dotyczące ilości zwróconych płatności w określonym czasie, czy ktoś dokładnie wie więcej na ten temat? Byłoby to może interesujące dla autora wątku, czy informacje te zostały przekazane do Biura Informacji Kredytowej, czy nie.

Napisany przez NaTwoim13
Tutaj w ogóle nic nie idzie do biura informacji kredytowej, a także nie ma tam żadnych ograniczeń. Nawet jeśli klient miałby 10 zwrotów każdego miesiąca przez lata, biuro informacji kredytowej nie zostałoby poinformowane.

Napisany przez Batman_BU
...poproszono mnie również o wyciągi z konta. Raz za rok 2010 i raz za rok 2017. Chociaż to było przed RODO, ale tak to już jest. Raz bank, raz [url]ubezpieczenie[/url].

Dlaczego to należy zrobić? Żeby nie rezygnować od razu z ewentualnie lepszych warunków? To może być pomysł.

Napisany przez NaTwoim13
Batman BU, o co dokładnie ci chodzi? Czy lepsze warunki, jeśli przekażesz lub dostarczysz wyciągi bankowe? Jeśli 480 banków nie wymaga tego zasadnie, dlaczego miałbym zdecydować się na jedną z pozostałych 13 banków, zwłaszcza że nie może to być bank, z którym mam już [url]konto[/url]???

Napisany przez ME_haus

Nie ma tam w ogóle informacji dla Schufy i nie ma tam również żadnych ograniczeń.

Nawet jeśli klient miałby 10 zwrotów każdego miesiąca przez lata, to nie zostałoby to zgłoszone do Schufy.

Oj, nie, nie miałem nawet tej sumy w tych trzech miesiącach. Więc nie ma negatywnego wpisu w Schufie, żadnych upomnień ani czegoś w tym rodzaju. Spłacamy wszystko rzetelnie.

Napisany przez Batman_BU
@ Batman BU, jak to rozumiesz? Czy lepsze warunki, ponieważ przedkładasz wyciągi bankowe?

Nie ma wątpliwości. Jeśli z jakiegoś powodu wykluczam partnerów finansowania, istnieje możliwość, że wykluczam partnerów, którzy mogliby oferować korzystne warunki. Czy tak jest? Nie mam pojęcia. Ale taka możliwość istnieje.

Jeśli w przypadku 480 banków nie jest to wymagane, dlaczego miałbym wybierać jedną z pozostałych 13 banków, zwłaszcza że nie może to być moje bankowość domowa?

Bez sprawdzania teraz Twoich liczb (śmieszne, że trafiłem na dwie spośród tych 13, jakie są szanse?)... spróbuję w uproszczeniu...

493 potencjalne oferty są lepsze niż 480. Jeśli ujawnienie moich ruchów na koncie mnie nie przeszkadza, to mogę to zrobić.
Miliony ludzi żyją dosyć publicznie w internecie (Facebook, fora...) i nie mają problemu z ujawnianiem najbardziej poufnych danych, tutaj przekazuje się trzy wyciągi z kilkoma zwykłymi operacjami na [url]konto[/url] w banku o stosunkowo dobrych zabezpieczeniach danych - przynajmniej tak przypuszczam.

Napisany przez NaTwoim13
Nie rozumiem cię, naprawdę nie rozumiem. Prawie żadne banki nie wymagają tego dokumentu, twierdzę nawet, że podczas składania wniosku nie jest to potrzebne (dla mnie to jest, że nie muszę tego nigdy składać, bo nikt tego nie wymaga!), a ty chcesz akceptować, że mają być żądane bezsensowne dodatkowe dokumenty.

Co jeszcze chcą zobaczyć? Gdzie zaczynają się ogólnie wymagane minimalne dokumenty i gdzie się kończą?

Czy mam teraz oceniać banki pod względem tego, które żądają wyciągów, żeby ewentualnie znaleźć wśród tych 13 banków taką, która oferuje korzystniejsze warunki, bo wymaga zbędnego dokumentu?

W przypadku 99,9% banków nie jest konieczne składanie wyciągów z ostatnich 3 miesięcy podczas aplikacji, a w przypadku 98% nie jest to również żądane później, więc uważam tę dyskusję za nieszczęśliwą, czy to ma sens czy trzeba się dostosować, co też jest w porządku, jeśli ktoś tak chce, tylko co jeszcze banki chcą zobaczyć, skoro 99,9% z nich tego nie potrzebuje?

Jeśli tak właśnie jest, to niech TE zrobi to samo w LBS, to w porządku, ale to jest całkowicie zbędne i bezsensowne, żądać tego i potwierdzać, co mówię bez względu na fakt, że LBS faktycznie nie musi uwzględniać nikogo, jeśli chce posiadać dobrze zorganizowane finansowanie z korzystnymi warunkami, a jeśli jeszcze sobie pomyślę, że to będzie model wymagania przedfinansowania, to nie mam już zrozumienia dla takiego cyrku, przepraszam.

Napisany przez Batman_BU
@batman_bu. nie rozumiem cię, naprawdę nie.

Dlaczego więc komentujesz coś, czego nie rozumiesz? Neurozy?

praktycznie żadny bank nie wymaga tego dokumentu, twierdzę nawet, że przy składaniu wniosku żaden nie żąda (dla tych 3, którzy tak robią, dla mnie to jest jak gdyby zero, bo nigdy nie muszę tego składać, nie jest to w ogóle potrzebne!), ale ty chcesz akceptować, że należy żądać bezsensownie dodatkowych dokumentów.

Teraz zaczyna się to szopki. Opisałem, jak to było w moim przypadku. Koniec. Jeśli twoje wspaniałe partnerujące instytuty tego nie wymagają, to spoko. Jeśli dzisiaj jest to inaczej niż 15 miesięcy temu... to możliwe. Twierdziłem, że obecnie tak jest? NIE!!! Więc proszę, pozostaw mnie w spokoju z tym twoim bezsensownym gadekowaniem. Piszesz przecież, że nie rozumiesz, dlaczego więc musisz rozwodzić się na kilometrowe teksty, że tak właśnie jest? Ufam ci w to, naprawdę.

Co jeszcze chcą zobaczyć oprócz tego? Gdzie zaczynają się ogólne minimalne wymagane dokumenty i gdzie kończą?
[

Co ja tam wiem, kompletnie mnie to nie obchodzi. Może zdjęcia domu? Świadectwo zgonu twojej babci? Bo przecież o to wcale nie chodzi.

Czy powinienem teraz w przyszłości oceniać banki, które żądają wyciągów, aby ewentualnie znaleźć bank spośród tych 13, który oferuje korzystniejsze warunki, ponieważ żąda niepotrzebnego dokumentu?

Rób co chcesz.

Przy składaniu wniosku w 99,9% banków nie jest konieczne dostarczanie wyciągów z ostatnich 3 miesięcy i w 98% przypadków nie jest to również żądane później, dlatego uważam tę dyskusję za nieszczęśliwą, czy to ma sens czy też trzeba się dostosować, co też jest ok, jeśli tak się chce, tylko po co bankowi jeszcze wszystko inne, czego nie wymaga 99,9% banków??

Mnie to obojętne. Jak już wspomniałem, mogę wyobrazić sobie różne sytuacje. Jeśli u ciebie przebiega to inaczej i dlatego wykluczasz banki - proszę. Rób to. Twoja sprawa. Ale faktem jest, że są banki, które żądają wyciągów albo je żądały. (Na kwiecień 2017 mogę to potwierdzić pisemnie) Czy jest to 3%, 13% czy 0,1% (samo widzisz, nie jesteś do końca pewien, które liczby są poprawne) - dla mnie jest to całkowicie obojętne.

Jeśli tak więc jest, niech Klient postąpi tak samo w LBS, to jest w porządku, ale zupełnie zbędne i bezsensowne jest żądanie tego i potwierdzanie tego, niezależnie od faktu, że LBS na pewno nikogo nie musi uwzględniać, jeśli chce mieć dobrze skonstruowaną finansowanie z dobrymi warunkami i zasadami, a jeśli pomyślę jeszcze, że byłby to lub jest to model finansowania wstępnego, to nie mam już żadnego zrozumienia dla takiego cyrku.

bla bla bla. Nie krytykowałem tego modelu ani go nie chwaliłem, nie mam do tego prawa. Po prostu opowiedziałem, jak to było w moim przypadku. To, że ty nie chcesz tego słyszeć lub zrozumieć (możesz), to już inna sprawa. Ale to jest fakt.

No i teraz po prostu pozwól nam wszystkim zaakceptować moją wypowiedź po prostu taką, jaka jest. Doświadczenie osobiste bez interesów handlowych i z pewnością bez zamiaru zepsucia ci w jakikolwiek sposób interesów.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć batman_bu, wszystko w porządku, jeśli u Ciebie również nie poszło dobrze. Proszę jednak zrozum, że nie promuję i krytykuję złe i zbędne procesy, zwłaszcza jeśli są one całkowicie zbędne. Istnieją standardowe procedury dotyczące składania wniosków i otrzymywania zgody na finansowanie, gdzie przeanalizowałem 98% banków i moim celem jako doświadczonego i niezależnego pośrednika jest połączenie najlepszych warunków z najlepszymi warunkami oraz udostępnienie ich konsumentom, w przeciwnym razie grozi mi konieczność przejścia przez zbędne procesy podczas składania wniosku, otrzymywania zgody, a zwłaszcza później, podczas realizacji wypłaty, natrafiania na dodatkowe niepotrzebne procesy lub komplikacje, co moim zdaniem nie jest konieczne i może być uniknięte poprzez współpracę z partnerem bankowym, który akceptuje normalny, w zasadzie jednolity, proces wnioskowania o najlepsze warunki i praktykuje go.

Ponadto opisałem już m.in., kiedy i gdzie jest zrozumiałe, że zażądano wyciągów z konta, jednak nie przez 3 miesiące ciągłego okresu, lecz wycinki, na których jest widoczne i potwierdzone to, co było kwestionowane.

Nikt nie twierdzi, że takie procesy nie istnieją, jednak uważam, że są one zbędne w przypadku wyboru właściwego banku, a na rynku istnieje niemal każdy bank oferujący [url]kredyty[/url] hipoteczne. Tak więc, jeśli konsument zgadza się na skomplikowanie procesu składania wniosku i poddaje się niepotrzebnej samowoli, jest to w porządku, ale moim celem nie może być to, dlatego muszę to skrytykować i podkreślić, że jest to zupełnie nietypowe, gdy musisz przedstawić bankowi wyciągi z ostatnich 3 miesięcy w celu zatwierdzenia pożyczki, ponieważ dla mnie oznacza to brak zaufania, dlatego osobiście nie chciałbym podpisać umowy o współpracy, która wymagałaby od mnie przekroczenia standardowych wymagań.

Napisany przez Batman_BU
Cześć batman_bu, nic nie szkodzi, jeśli u ciebie również wszystko poszło źle.

Jaka kompletna nonsensowność. Jakim cudem chcesz ocenić, jak u mnie poszło? Bo dostarczyłem wyciągi z konta? Przepraszam, ale jedyną rzeczą absolutnie zbędną jest twój strzał w ciemno. Jeśli dla ciebie taka ocena jest uzasadniona, to już mnie w ogóle nie zdziwi to, co tutaj wypisujesz.

Nikt nie mówi, że takie procesy nie istnieją, ale ja twierdzę, że są one zbędne przy wyborze właściwego banku, a na rynku oferują się niemal wszystkie, które reklamują i oferują [url]kredyty[/url] hipoteczne. Dlatego uważam, że jeśli konsument akceptuje skomplikowanie procesów aplikacyjnych i poddanie się zbędnej dowolności, to jego decyzja, ale moimi aspiracjami nie jest to akceptowalne, dlatego muszę to skrytykować i podkreślić, że jest to całkowicie nieuzasadnione, jeśli trzeba dostarczyć bankowi wyciągi z konta za ostatnie 3 miesiące do zatwierdzenia [url]kredytu[/url], bo dla mnie równa się to braku zaufania i osobiście nie podejmowałbym umowy handlowej przekraczającej normalne potrzeby.

Chcesz wszędzie dorzucić swoje trzy grosze. Prawdopodobnie po to, aby twoje podpisy (reklamy) pojawiały się tu wkrótce dziesiątki tysięcy razy.

Ponadto teraz po prostu kwestionuję podane przez ciebie liczby (raz absolutnie 13, potem trzy, potem 0,1%, potem 2%). Nie tylko moi dwaj partnerzy finansowi (czyli u mnie dokładnie 100%) tego wymagali, ale również u innych komentatorów tutaj było to podobnie. Jak wspomniałem, może to się teraz różnić. W przeszłości było to jednoznacznie inaczej. A jeśli odrzucasz różne instytuty, bo mają takie banalne wymagania, to wątpliwe, czy nie wykluczasz również banków, które mogłyby oferować lepsze warunki niż twoi pozostali partnerzy. To po prostu fakt. (Zanim znowu nie przeczytasz tego właściwie: Jest to forma możliwości)

Więc stawiaj dalej na swoim, mów dalej wszystkim, jak wspaniały jesteś, ale co mnie strasznie wkurza, to twoje zarozumiałe zachowanie i autentyczna arogancja. Jeszcze raz: w ogóle nie możesz ocenić, jak przebiegła u mnie finansowanie, a jednak masz czelność wydawać wyrok. Za kogo się uważasz? Eksperta? Please...

Napisany przez NaTwoim13
Twoje finansowanie nie było przez mnie ocenione, ponieważ go nie znam, ale sposób jego uzyskania był niekonwencjonalny i zbyt obciążony zbędnymi działaniami zgodnie z podanym wskaźnikiem.

Napisany przez NaTwoim13
Warto zauważyć, że rozmawiamy o kompletnych wyciągach z konta z ostatnich 3 miesięcy, a nie o konieczności potwierdzenia dochodu poprzez jeden lub 3 wyciągi, ponieważ na przykład w wynagrodzeniu nie podano szczegółów konta bankowego lub chcemy udokumentować płatności alimentacyjne, gdzie wymagany jest tylko post zaksięgowania.

Poza tym, jeśli już mówimy o ewentualnych dodatkowych dokumentach, nie są to wymagania minimalne, ponieważ w przypadku prawie żadnego z niemieckich banków nie jest konieczne przedstawienie wyciągów z ostatnich 3 miesięcy podczas składania wniosku.

Naprawdę nie wiem, dlaczego się tak denerwujesz! Poza tym, jeśli już, to obecnie jest to bardziej konieczne z uwagi na ustawę WoKri 2016, ponieważ wcześniej wymogi były znacznie luźniejsze.

Jeśli konsumenci chcą to złożyć, to proszę bardzo, ale w moich bankach, a są to wszystkie duże banki, nie jest to wymagane, co w konsekwencji pozostaje oszczędzone.

Na koniec, kompletnie nie rozumiem, jak z poprawną obsługą konta i rodzajem transakcji mają poprawić się warunki - co ty uważasz za możliwy powód, albo próbujesz uzasadnić, to mi zupełnie umyka.

Napisany przez Batman_BU
Twoje finansowanie nie zostało ocenione przeze mnie, nie znam go w ogóle, ale droga do niego była wyposażona w nietypowe i zbędne środki zgodnie z podanym odsetkiem.

Napisz po prostu zrozumiale, zamiast ciągle tu bezsensownie gadac.

Zauważ, mówimy o kompletnych wyciągach z ostatnich 3 miesięcy, a nie o udowadnianiu dochodu jednym lub 3 wyciągami bankowymi, ponieważ na przykład dane dotyczące konta bankowego nie są uwzględnione na arkuszu wynagrodzeń, albo chodzi o udokumentowanie alimentów, gdzie żądany jest tylko post księgowy.

Oho, świetnie. Mówimy o wyciągach bankowych, z których wynikają pozycje księgowe. Możesz zasłonić swoja foutflatrate, jeśli masz z tym problem.

Ponadto, jeżeli w ogóle mówimy o dodatkowych dokumentach, to nie o minimalne dokumenty, ponieważ prawie żadne z niemieckich banków nie wymaga przedstawienia ostatnich 3 miesięcy wyciągów bankowych podczas składania wniosku.

Mały, jeszcze raz dla ciebie: W 100% moich dwóch finansowań dostarczyłem wyciągi bankowe, ponieważ były one wymagane. Dla mnie jest to całkowicie nieistotne i zajmuje około 10 sekund czasu. Nie obchodzi mnie, czy ty musiałeś to robić czy nie, i dlatego sądzisz, że jest to nietypowe. Fakt, że ja i inni tutaj informujemy, że musieliśmy przedstawiać wyciągi bankowe, wyraźnie wskazuje, że gadasz nonsens. Znowu, jakie są szanse?

Nie wiem naprawdę, dlaczego się tak denerwujesz. Ponieważ, kolejny raz myślisz, że pochłonąłeś mądrość wielkim łopatohakowcem i wypowiadasz tu rzeczy, które są po prostu bezczelne.

Jak dla mnie, niech konsumenci to przedstawiają, w moich bankach, a to wszystkie wielkie, nie jest to wymagane, więc jest to oszczędność.

Współpracuję z wszystkimi największymi bankami to stwierdzenie jest tak niskiej jakości.

Na koniec, w jaki sposób warunki mają poprawić się na podstawie sposobu prowadzenia konta i rodzaju obciążeń, nie jest dla mnie jasne - zasadniczo nie rozumiem, jak to, co uznajesz za możliwy powód lub uzasadnienie tego, ma mieć jakikolwiek sens.

Och Bumann, jeśli czytasz swoich klientów tak dokładnie, jak tutaj, to współczuje tym ludziom bardzo. Może być tylko gorzej.

Innymi słowy: To, co chcesz tam przeczytać, tego nigdzie nie napisałem.

Spróbuj jeszcze raz z zrozumieniem. Ja jednak tracę nadzieję.

Napisany przez NaTwoim13
Jeszcze raz jasno i wyraźnie - konieczność składania wyciągów bankowych - zwłaszcza z 3 miesięcy w pełni skompletowanych - jest absolutnie nietypowa i zbędna, a tak, uwzględniając wszystkie duże i systemowo istotne banki.

Przede wszystkim, praktycznie żaden bank nie wymaga takiego minimum dokumentacji, nawet zakładając, że moi klienci zazwyczaj są nowymi klientami.

Zasłanianie informacji, zresztą, jest szczególnie ulubione przez banki ;-)

Odpuszczaj, musiałeś to złożyć, to jest w porządku, ale nie o to mi chodziło w moim oświadczeniu. Chodzi mi o powszechne praktyki i wymagania. Wyraziłem to jasno i jednoznacznie i akceptuję twoje niezadowolenie ze mnie i mojego stanowiska.

Napisany przez Batman_BU
Znowu, jasno i wyraźnie, konieczność dostarczenia wyciągów bankowych - zwłaszcza tych z 3 miesięcy bez przerwy - jest całkowicie nietypowa i zbędna, nawet biorąc pod uwagę wszystkie duże i systemowo istotne banki.

Nietypowe oznacza jednak nie, że czasami nie jest to wymagane. Z jakichkolwiek powodów.

Przede wszystkim, praktycznie żaden bank nie wymaga tego jako minimalnego dokumentu, zakładając nawet, że moi klienci z reguły zawsze są nowymi klientami.

Aha. Po co właściwie marnujesz czas, skoro sam sobie temu przeczytasz?

Cenzurowanie jest zresztą szczególnie lubiane przez banki ;-)

W sumie to obojętne, ponieważ zgodnie z twoim stwierdzeniem żaden bank tego nie chce. Więc znów tylko gadanie dla samego gadania z twojej strony. (Ironia też nie jest twoją mocną stroną, co?)

Koniec końców, musiałeś to dostarczyć, w porządku, ale nie o to chodziło mi w moim stwierdzeniu. Chodzi o ogólnie przyjęte procedury i wymagania.

Twoje wypowiedzi są po prostu dość głupie (ponieważ zarozumiale, nawet jeśli potem chętnie się na to wycofujesz), bo nie chcesz (lub nie potrafisz) zrozumieć tego, co napisali inni.

Wyraźnie i jednoznacznie to wyraziłem i akceptuję twoje niezadowolenie z mojej osoby i mojego wyraźnego stanowiska.

Oczywiście, ponieważ nie odpowiadasz na to, co jest napisane, tylko na to, co sobie wydajesz, że przeczytasz - oczywiście nie rozumiesz prostych zależności albo celowo je ignorujesz, aby móc wyżyć się na swojej narcystycznej naturze.

I dlatego ignorujesz również kolejne wskazówki, aby po prostu przeczytać rozsądnie i z sensem. To nic nowego. Czy w międzyczasie zrozumiałeś, że próbujesz tłumaczyć coś, co tam nawet nie ma? Lepiej wypij prawdziwego Jockemöllera albo co tam masz, może wtedy lepiej będziesz czytał.

Napisany przez NaTwoim13
Batman_bu, jesteś ostatnią osobą tutaj, która prowokuje!

Narcyzm??

OK, to nie zmienia faktu, że każdy może zobaczyć, co wyraziłem.

Napisany przez Batman_BU
Oprócz tego jeszcze cienkoskóry.

Jeśli to byłoby obrazą, musiałbym to w jakiś sposób usłyszeć od operatora forum.

Znowu zaczynają się groźby?

Po prostu zachowaj się porządnie, a tutaj będzie wszystko wspaniałe i fajne i tak dalej.

OK, to nie zmienia faktu, że każdy może zrozumieć, co chciałem wyrazić.

Naprawdę masz poczucie humoru. To było dość zabawne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata