- pt paź 26, 2018 9:51 pm
Witam drogą społeczność forum,
w związku z separacją mój żona i ja zamierzamy sprzedać wspólny[url]Dom[/url] . Chciałbym w związku z tym wydarzeniem życiowym zakupić inną nieruchomość, ale dotychczas miałem do czynienia tylko z domami. Nie mam pojęcia o mieszkaniach własnościowych. Chciałbym wiedzieć, co długoterminowo jest finansowo bardziej opłacalne do utrzymania.
Nasz obecny[url]Dom[/url] kupiliśmy bardzo tanio i następnie sami odrestaurowaliśmy prawie wszystkie branże. Na [url]Dom[/url] nie ma żadnego obciążenia hipotecznego. Jednak na potrzeby następnej nieruchomości potrzebuję wsparcia kredytodawcy. Wybór przyszłych obiektów ogranicza się do sektora niskich cen, czyli maksymalnie 60 000 do 70 000 €. Za tę cenę można w tej okolicy kupić albo wyremontowane mieszkania trzypokojowe (w pełni wystarczające dla mnie), albo małe domy o powierzchni mieszkalnej około 70 do 90 metrów kwadratowych (również wystarczające). Jednak domy wymagają więcej lub mniej intensywnego remontu, więc na pewno wiążą się z dodatkowymi kosztami. Przy mieszkaniach własnościowych musi się płacić czynsz. Jak mogę oszacować, co długoterminowo jest bardziej opłacalne? [url]Dom[/url] wymagający remontu (obecnie) czy gotowe mieszkanie własnościowe? Przy remoncie domu mogę ponownie wykonać wiele rzeczy samodzielnie, jednak koszty remontu są trudne do oszacowania - do tego dochodzi wysoki nakład czasu na prace. Ponadto interesuje mnie, czy w czynszu są zawarte także koszty za wodę i ogrzewanie. Jeśli chodzi o prąd, o ile mi wiadomo, nie.
Dziękuję za wasze doświadczenia i wskazówki
John Doe
w związku z separacją mój żona i ja zamierzamy sprzedać wspólny
Nasz obecny
Dziękuję za wasze doświadczenia i wskazówki
John Doe