Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: wyciągi z konta w bankowości internetowej Sparkasse

Napisany przez Mayleenchen
Cześć wszystkim.
Mam tam średni problem ?

Korzystam z bankowości internetowej Sparkasse od 8 miesięcy.
Robię to za pomocą telefonu komórkowego i dwóch aplikacji....
Dotychczas wszystko było super, ale!!! Teraz potrzebuję wyciągów z konta... W drukarce wyciągów z konta nie mogę ich uzyskać, już próbowałem.
Ponieważ korzystam z aplikacji, mogę zobaczyć wpłaty itp., ale organ odpowiedzialny za pomoc mieszkaniową teraz potrzebuje wyciągi z konta dotyczące opłat najmu dla mojego wynajmującego.
Nie mogę wydrukować wyciągów z konta za pomocą aplikacji. Próbowałem uzyskać dostęp do mojego konta za pomocą przeglądarki na tablecie, ale strona nie akceptuje mojego identyfikatora legitymacji ani PIN-u.

Czy ktoś może mi pomóc? Jeśli teraz pójdę do Sparkasse, wyciągi z konta prawdopodobnie będą kosztować ponownie pieniądze, których nie mam. Czyż nie?

Napisany przez Birgit
Najpierw powinieneś zapytać w banku Sparkasse, dlaczego nie masz dostępu do bankowości internetowej za pomocą swojego tabletu.

Napisany przez Mayleenchen
To zrobię jutro.. ale myślę, że podczas składania wniosku podałem tylko numer telefonu komórkowego.

Napisany przez Cici
Interesujące byłoby również dowiedzieć się, dlaczego drukarka wypisu konta nie działa. Zazwyczaj powinieneś móc wydrukować tam wypisy w każdym przypadku, nawet jeśli Sparkassen aktualnie wymagają horrendalnych opłat za konta w zależności od modelu. W przypadku wypisów online może być możliwe, że nie są one jeszcze aktywowane dla twojego konta.

Napisany przez ADMCI4
Wywołuje we mnie zdziwienie, że nie możesz zalogować się na normalnej stronie internetowej do bankowości online. Mam również aplikację Sparkassen (oprócz konta online), ale również nie znajduję tam opcji do pobierania wyciągów bankowych. Może masz tam coś specjalnego. Muszę jednak powiedzieć, że uważam aplikację do zarządzania kontem za całkowicie niewłaściwą. Często funkcje i zawartość informacyjna w aplikacjach są znacznie mniejsze niż na stronie internetowej, co widać teraz. Czy twoje konto ma jakąś nazwę? Być może sprawdź na stronie Sparkassen, jaki jest konkretny zakres usług? W innym przypadku zwracam uwagę: regularnie i ciągle odbieraj wyciągi bankowe. Teraz brzmi tak, jakbyś od przynajmniej 8 miesięcy lub nigdy nie odbierał wyciągu bankowego. Nigdy nie wiesz, kiedy możesz ich potrzebować! Jeśli usługa jest darmowa, proszę z nich skorzystać i przechowuj dokumenty przez co najmniej 4 lata, najlepiej 10 lat. Nie trzeba nawet ładnie ich składać, wystarczy wsadzić wszystko do pudełka pod łóżko. Gdyby wystąpił jakiś problem, taki wyciąg byłby naprawdę bardzo pomocny. W przeciwnym razie przynajmniej raz w roku wydrukuj przegląd. Jeśli poprosisz uprzejmie biuro pomocy mieszkaniowej i wyjaśnisz problem, być może wystarczy im nawet widok druku, chociaż przez telefon nie jest to takie proste? W rzeczywistości nie powinni tego akceptować, ale można spróbować. Jak już wspomniałem, nie uważam zarządzania przez telefon za dobre. Moim zdaniem powinno się to odbywać za pośrednictwem normalnej strony internetowej. Problem z wyciągami bankowymi należy rozwiązać, a w przyszłości należy je również regularnie odbierać, nigdy nie wiadomo, co może się wydarzyć w przyszłości. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata