Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sprzedaż wierzytelności do biura windykacyjnego.

Napisany przez Spezialagent
Cześć wszystkim, mam kredyt ratalny w banku. Z powodu trudności finansowych prosiłam o obniżenie miesięcznych rat. Na początku stycznia otrzymałam miły telefon od pracownika banku, który wspólnie ze mną telefonicznie uzgodnił nową obniżoną ratę. Kilka dni później otrzymałam pisemną zmianę umowy, którą podpisałam i odesłałam do banku. Od tego czasu regularnie płaciłam ustalone raty każdego miesiąca. Wszystko było w porządku, aż niedawno dostałam list od firmy windykacyjnej, która poinformowała, że teraz jest moim nowym partnerem, ponieważ wierzytelność została przeniesiona. Postępowałam w następujący sposób: - Wysłałam pismo do firmy windykacyjnej z odwołaniem i zaznaczeniem, że nie ma między nami umowy. - Napisałam do banku, prosząc o sprawdzenie i przestrzeganie umowy. Teraz dostałam pismo od banku, informujące, że wierzytelność została przeniesiona już 24.02.09 i nie mają żadnych dokumentów. W odpowiedzi wysłałam pismo do banku z odwołaniem i prośbą o kontynuację umowy. Teraz moje pytania: - Czy postąpiłam właściwie? - Czy bank może przenieść wierzytelność, mimo że zachowałam się zgodnie z umową? - Jakie mam możliwości, aby zachować obowiązującą umowę z bankiem? Dziękuję za odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata