Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy bez wkładu własnego

Napisany przez Lana89
Cześć wszystkim,
Potrzebujemy pilnie rekomendacji banku. Mój mąż i ja (bez dzieci) chcemy sfinansować [url]Dom[/url]. [url]Dom[/url] ma cenę zakupu 380 000 [url]euro[/url] z 3 jednostkami mieszkalnymi, więc częściowo bylibyśmy w stanie wynająć 2 mieszkania. 380 000 [url]euro[/url] to cena zakupu plus 20 000 [url]euro[/url] na remont, więc ogółem chcielibyśmy sfinansować 410 000 [url]euro[/url], niestety nie mamy własnego kapitału. Mamy prywatny [url]kredyt[/url] w wysokości około 50 000 [url]euro[/url], ale możemy go spłacić ze swoich oszczędności. Nasz dochód netto wynosi około 4600 [url]euro[/url], mamy obydwie umowy o pracę na czas nieokreślony. Podsumowując, zwracaliśmy się już do kilku banków, ale odpowiedź brzmiała: bez własnego kapitału nie da rady. Dlatego pilnie potrzebujemy porady, które banki mogłyby nas sfinansować nawet bez wkładu własnego.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Lana89,

jak zwykle brakuje wielu informacji, takich jak:

1) W jakim mieście ma być dokonane zakup?
2) Jak wysokie są miesięczne raty zobowiązań kredytowych?
3) Jak wysokie będą przychody z najmu?
4) Od jak dawna trwają zatrudnienia?
5) Czy dostępny jest kapitał w wysokości 50 000 [url]euro[/url]? Jeśli tak, w jakiej formie?
6) Czy należy zapłacić prowizję dla pośrednika?
7) Jakie banki odrzuciły już wniosek?
8) Jaką powierzchnię mieszkalną będzie zajmował właściciel, a jaką będzie wynajmował?
9) W jaki sposób można sobie wyobrazić nieruchomość z trzema mieszkaniami?

Napisany przez Lana89

Witajcie,
Pilnie potrzebujemy rekomendacji banku.
Mój mąż i ja (bez dzieci) chcemy sfinansować [url]Dom[/url]. [url]Dom[/url] ma cenę zakupu 380.000 € z trzema jednostkami mieszkalnymi, więc zamierzamy wynająć dwie z nich.
380.000 € to cena zakupu plus 20.000 € na remont, co daje łącznie 410.000 €, które chcemy sfinansować. Niestety, nie posiadamy żadnego kapitału własnego.
Posiadamy również około 50.000 € prywatnego [url]kredytu[/url], które mogą zostać spłacone z naszych oszczędności.
Nasze dochody netto wynoszą około 4600 €, oboje mamy umowy o pracę na czas nieokreślony. Podsumowując, zapytaliśmy już kilka banków, ale odpowiedź brzmiała, że bez kapitału własnego nic z tego nie będzie. Dlatego pilnie potrzebujemy porady, które banki mogłyby nas sfinansować nawet bez kapitału własnego.

Przepraszam, masz całkowitą rację, więc:
1. Lokalizacja: Offenbach
2. Około 1000 €
3. Oboje zatrudnieni na czas nieokreślony
4. Tak, łącznie 50.000 €
5. Brak opłaty dla pośrednika
6. Byłem już w Deutsche Bank i Sparkassen, obie były bardzo nieprzyjazne, nie zajmowały się naszą sprawą ani nie obejrzały domu.
7. Ziemia użytkowa: planujemy wynająć 80 m kw. na pierwszym piętrze, 120 m kw. na drugim piętrze oraz do tego należy jeszcze budynek o powierzchni 80 m kw., który również chcielibyśmy wynająć. Planujemy kaltmiete lub mamy już wynajmujących za około 1500 €

Napisany przez Hilfe
Cześć, dlaczego nie spłacacie [url]kredytu[/url] prywatnego? Wydaje się, że kapitał własny pochodzi nie z oszczędności, lecz z [url]kredytu[/url]. Banki mogą to zrozumieć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata