Re: Finansowanie mieszkania własnościowego: Partner ma słabą historię kredytową SCHUFA.
Napisany przez nikelaos1983 -
- sob lis 03, 2018 3:36 pm
Cześć,
mój małżonek i ja chcielibyśmy kupić mieszkanie na własność. Jeden z nas mógłby je spokojnie sfinansować samodzielnie, ale druga osoba chce wesprzeć, ale ma słabą historię kredytową w SCHUFA.
Czy warto mimo to spróbować? Według zasady nie budź spiących psów. Czy bank może powiedzieć: Historia kredytowa Pani/Pana partnera jest zbyt słaba, a ponieważ są Państwo małżeństwem, to zbyt ryzykowne, nawet jeśli pobierają[url]kredyt[/url] tylko na siebie.
lub bank powie: Historia kredytowa Pani/Pana partnera jest słaba, ale mogą się Państwo samodzielnie poradzić z finansowaniem i dodatkowe zabezpieczenie przez partnera nie zaszkodzi, a nawet może poprawić szanse na zgodę.
Dziękujemy z góry!
mój małżonek i ja chcielibyśmy kupić mieszkanie na własność. Jeden z nas mógłby je spokojnie sfinansować samodzielnie, ale druga osoba chce wesprzeć, ale ma słabą historię kredytową w SCHUFA.
Czy warto mimo to spróbować? Według zasady nie budź spiących psów. Czy bank może powiedzieć: Historia kredytowa Pani/Pana partnera jest zbyt słaba, a ponieważ są Państwo małżeństwem, to zbyt ryzykowne, nawet jeśli pobierają
lub bank powie: Historia kredytowa Pani/Pana partnera jest słaba, ale mogą się Państwo samodzielnie poradzić z finansowaniem i dodatkowe zabezpieczenie przez partnera nie zaszkodzi, a nawet może poprawić szanse na zgodę.
Dziękujemy z góry!