Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czekając na potwierdzenie od OLB

Napisany przez patrick1904
Cześć,

moja dziewczyna i ja czekamy od około 2,5 tygodnia na zgody dotyczące finansowania z Oldenburische Landesbank. Kierownik oddziału powiedział nam, że jest to niemal pewne w 99,9%, ale musi jeszcze uzyskać zgodę z Oldenburga, z jakiegoś powodu. Zawsze myślałem, że kierownik oddziału może decydować samodzielnie, ale cóż, na tyle dobrze.

Ponieważ mam dostęp online do meine Schufa, sprawdzałem prawie codziennie i dopiero w piątek pojawiło się zapytanie o warunki [url]kredytu[/url] od OLB, a teraz dodatkowo widnieje Zapytanie o [url]kredyt[/url] zabezpieczony hipoteką, czy oznacza to, że finansowanie zostało zatwierdzone, czy co oznacza to wpis.

Być może ktoś zna się na tym.

Napisany przez NaTwoim13
To oznacza, że po aż 2,5 tygodnia sprawą zaczęto się zajmować.
Na początku procesu jest sprawdzany raport w Biurze Informacji Kredytowej, przeprowadzana jest weryfikacja BIK.

Napisany przez Hilfe
Powodzenia

OK, Dziękuję za odpowiedzi. Myślałem, że egzaminem jest Zapytanie o warunki [url]kredytu[/url] i jeśli zostanie zatwierdzone, następuje wpis Zapytanie o [url]kredyt[/url] zabezpieczony hipotecznym.
Zostaje więc tylko czekać, mimo wszystko dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Zapytanie to zapytanie, a wpis to wpis.

Jednakże, wpis dokonywany jest dopiero po zaakceptowaniu [url]kredytu[/url] i upłynięciu 14-dniowego okresu na odstąpienie od umowy.

Napisany przez HSV
Patrick, Gratulacje z okazji nieruchomości!!
U mnie też tak było, najpierw zapytanie, potem sprawa z zabezpieczeniem hipotecznym..bla bla..
Też sprawdzałem ostatnio moje Schufa

Napisany przez HSV
Jeśli zapytanie nie byłoby w porządku, dlaczego w ogóle je wprowadzać?

Napisany przez NaTwoim13
Na razie żadne z tych wpisów nie świadczy o przyznaniu pozytywnej decyzji, ale jak zaznaczono, to nie zgłasza się zgodę z BIK, a raczej [url]kredyt[/url], gdy jest on już ostatecznie zrealizowany, co ma miejsce po upływie terminu wypowiedzenia.

Niższe zapytanie dotyczące warunków to zapytanie o warunki nie wpływające na BIK, co jest standardową formą sprawdzenia w BIK.

Natomiast zapytanie o zabezpieczenie [url]kredytu[/url] hipotecznego ma wpływ na wartość BIK.

Ponieważ obydwa przypadki miały miejsce - co jest raczej nietypowe - zastosowanie decyzji wydaje się być bliskie, ale nie jest to gwarantowane.

Cześć,

Dziękuję za odpowiedzi, więc jestem ciekawy, bo jak dotąd nie dostałem jeszcze odpowiedzi odnośnie decyzji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata