- śr lis 07, 2018 7:12 am
Dzień dobry,
Mam następujący problem, w którym proszę o pomoc:
Około 3 lata temu sfinansowałem mój[url]Dom[/url] . 171 000 [url]euro[/url] przez Volksbank z zobowiązaniem odsetkowym na 5 lat, czyli do 30.04.20 r., a 50 000 [url]euro[/url] przez KfW z zobowiązaniem odsetkowym na 10 lat, a więc do 30.04.25 r.
Pozostały dług w voba do końca okresu oprocentowania wynosi 156 000[url]euro[/url] ,
KfW pozostały dług do zakończenia oprocentowania voba wynosi 45236[url]euro[/url] .
Wówczas został wpisany zastaw w wysokości 221 000[url]euro[/url] .
Chciałbym teraz zawrzeć transakcję forward w innym banku. Volksbank chce uwolnić jedynie 156 000[url]euro[/url] lub oddać do przelewu na inny bank do 30.04.20 r. W ten sposób Volksbank byłaby nadmiernie zabezpieczona w przypadku [url]kredytu[/url] KfW. Dla [url]kredytu[/url] w wysokości 45236 [url]euro[/url] Volksbank miałaby 65 000 [url]euro[/url] zastawu. Ponadto w księdze wieczystej zapisane są odsetki w wysokości 18% oraz dodatkowe jednorazowe opłaty w wysokości 5%.
Stwierdzenie Volksbank: nie musimy zwalniać wszystkiego. Może się zdarzyć, że znowu zaciągnie pan[url]kredyt[/url] u nas.
Nie zamierzam już brać dalszych[url]kredytów[/url] . Potrzebuję zwolnienia zastawu dla uzyskania znacznie lepszych warunków.
Jak wygląda to prawnie? Ile musi wyzwolić voba? Kto może mi pomóc?
Pozdrowienia i z góry wielkie dzięki
Mam następujący problem, w którym proszę o pomoc:
Około 3 lata temu sfinansowałem mój
Pozostały dług w voba do końca okresu oprocentowania wynosi 156 000
KfW pozostały dług do zakończenia oprocentowania voba wynosi 45236
Wówczas został wpisany zastaw w wysokości 221 000
Chciałbym teraz zawrzeć transakcję forward w innym banku. Volksbank chce uwolnić jedynie 156 000
Stwierdzenie Volksbank: nie musimy zwalniać wszystkiego. Może się zdarzyć, że znowu zaciągnie pan
Nie zamierzam już brać dalszych
Jak wygląda to prawnie? Ile musi wyzwolić voba? Kto może mi pomóc?
Pozdrowienia i z góry wielkie dzięki