Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy jako jedyny dochodowy istnieje szansa na kredyt hipoteczny?

Napisany przez ADMCI4
Znaleźliśmy przypadkowo świetne, super tanie mieszkanie do własności i postanowiliśmy nie odkładać naszego marzenia o własnym domu, jak pierwotnie planowaliśmy. Mamy oszczędności w wysokości około 25% ceny zakupu, resztę chcemy pozyskać z korzystnego kredytu bankowego. Jestem pracownikiem handlowym w dużej firmie, pełniącym funkcję kierowniczą, moja żona obecnie jest na urlopie macierzyńskim i najprawdopodobniej nie będzie pracować przez kilka lat. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Jak wygląda finansowanie hipoteczne w okresach kryzysu? Czy realne jest, że jako jedyny z nas otrzymam kredyt? Czy ktoś ma dla mnie jakieś wskazówki, na co powinienem zwrócić szczególną uwagę? Dzięki & Pozdrowienia Manco

Napisany przez ramonciko
Jeśli twoje miesięczne obciążenia nie są zbyt wysokie, nie powinno być żadnych problemów. Zawsze sprawdzają, czy zostaje wystarczająco pieniędzy do życia. Najlepiej byłoby skonsultować się z doradcą finansowym lub poprosić o ofertę. Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez wolfgang
Również 25% udział własny nie jest zbyt wysoki! Musisz pamiętać, że do ceny zakupu dochodzą dodatkowe koszty związane z pośrednikiem, notariuszem oraz wpisem do księgi wieczystej. Stanowią one z pewnością około 9-10%. kredyt będzie Cię kosztował około 1% więcej niż kredyt z wyższym udziałem własnym, na przykład 40%. Zdecydowanie polecam Ci zaplanowanie oprocentowania na 20 lat z dodatkową spłatą. Pozdrawiam Wolfgang

Napisany przez ECK und OBERG
Cześć Manco 7, z perspektywy warunków ramowych, teoretycznie nie ma nic przeciwko finansowaniu z udziałem jednego dochododawcy. 25 procent własnych środków nie są tak złe, jak zostało opisane w niektórych odpowiedziach. Jako niezależny doradca finansowy oferujemy Ci NAJLEPSZE warunki ponad 70 banków oraz aktywnie włączamy do Twojego finansowania środki pomocowe. W przypadku wielu naszych partnerów bankowych środki pomocowe są traktowane jako własny kapitał, co oznacza, że często pomimo posiadania tylko 25% własnych środków, możesz otrzymać NAJLEPSZE warunki na rynku. Zadzwoń do nas. Chętnie udzielimy Ci bezpłatnej i niezobowiązującej porady oraz podzielimy się ważnymi wskazówkami. Z poważaniem Lasse Burmeister doradca finansowy Doradztwo w zakresie finansowania projektów i nieruchomości

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata