- czw lis 15, 2018 7:44 pm
Cześć, mam nadzieję, że wyrażam się właściwie i mnie rozumiecie.
W połowie 2009 roku nabyłem nieruchomość, którą finansuje Wohnriester od Schwäbisch Hall.
Umowę oszczędnościową na budowę wspieram miesięcznie, a na wstępną pożyczkę płacę tylko odsetki. Gdy umowa spłacająca jest gotowa do przydzielenia, zastępuje ona wstępną pożyczkę.
Do umowy oszczędnościowej na budowę płyną dodatki Riester. Dodatkowo od 2009 roku korzystam z tej ulgi podatkowej w wysokości 2100 EUR rocznie, ponieważ oszczędzam tyle rocznie.
Chciałbym zakończyć całą tę konstrukcję Wohnriester i w przyszłym roku (kiedy wstępna[url]pożyczka[/url] powinna być zerwana) zaciągnąć [url]kredyt[/url] ratalny i spłacić go, ponieważ stopy procentowe są znacznie niższe niż w 2009 roku---oczywiście nadal mieszkam w mojej nieruchomości.
Co stanie się z dodatkami i ulgami podatkowymi od przeszłości? Czy muszę je zwrócić, nawet jeśli nadal płacę za nieruchomość-choć już nie w ramach umowy Wohnriester, tylko jako zwykła[url]pożyczka[/url] ratalna, w której mieszkam?
W połowie 2009 roku nabyłem nieruchomość, którą finansuje Wohnriester od Schwäbisch Hall.
Umowę oszczędnościową na budowę wspieram miesięcznie, a na wstępną pożyczkę płacę tylko odsetki. Gdy umowa spłacająca jest gotowa do przydzielenia, zastępuje ona wstępną pożyczkę.
Do umowy oszczędnościowej na budowę płyną dodatki Riester. Dodatkowo od 2009 roku korzystam z tej ulgi podatkowej w wysokości 2100 EUR rocznie, ponieważ oszczędzam tyle rocznie.
Chciałbym zakończyć całą tę konstrukcję Wohnriester i w przyszłym roku (kiedy wstępna
Co stanie się z dodatkami i ulgami podatkowymi od przeszłości? Czy muszę je zwrócić, nawet jeśli nadal płacę za nieruchomość-choć już nie w ramach umowy Wohnriester, tylko jako zwykła