- sob lis 17, 2018 11:06 pm
Witajcie Kochani, po długim poszukiwaniu mój mąż i ja znaleźliśmy świetny domek. Cena zakupu 500 000 [url]euro[/url] . Jestem samozatrudniona, a mój mąż pracuje ze mną w firmie. Banki sprawiają nam trochę trudności i niestety otrzymaliśmy już jedno odrzucenie. Powód: Dane z 2017 roku. W dwóch bankach trwają jeszcze analizy. Posiadam 2 firmy. Mój mąż jest u mnie zatrudniony od 2009 roku i zarabia 2800 [url]euro[/url] netto. Moje roczne przychody z firm w ostatnich 3 latach w przybliżeniu to: 2015 - 53 000 [url]euro[/url] , 2016 - 57 000 [url]euro[/url] , 2017 - z powodu dużej renowacji 29 000 [url]euro[/url] . Ponieważ sprawozdanie finansowe za 2018 rok nie jest jeszcze gotowe, zostaną przedstawione odpowiednie dokumenty księgowe. Prognozowane przychody za 2018 rok przekroczą 80 000 [url]euro[/url] , z tendencją wzrostową. Wynagrodzenie mojego męża nie zostało uwzględnione. Zaproponowałam hipotekę, oferując nasze obciążone wolne od długu mieszkanie o wartości rynkowej 320 000 [url]euro[/url] . Dodatkowe dochody to: - 380 [url]euro[/url] zasiłku rodzinny, - 545 [url]euro[/url] zasiłku pielęgnacyjnego dla dziecka niepełnosprawnego (ewentualnie nieuwzględnionego), - 950 [url]euro[/url] miesięcznego przychodu z wynajmu mieszkania (najemca jest gotowy). Moje dane w biurze informacji kredytowej są czyste. Bank nie uznał za konieczne posiadania kapitału własnego, ponieważ jest tam hipoteka. Niemniej jednak, dodatkowo zaoferowałem 50 000 [url]euro[/url] kapitału własnego. Mój [url]doradca[/url] finansowy zasugerował teraz, aby dodać mojego ojca jako współkredytobiorcę, aby zwiększyć szanse. Mój ojciec jest zatrudniony na stałe od 15 lat i zarabia 3000 [url]euro[/url] netto, bez długów, mieszkający na własność. Moim ojciec zgodził się pomóc i teraz dokonuje się ponowna analiza. Chciałabym tak bardzo mieć nadzieję. Czekam na wasze opinie. Delara