- sob lis 24, 2018 11:16 am
Cześć,
nie wiem, od czego zacząć. Prawdopodobnie większość osób powie: Trzymaj się z dala od[url]kredytu[/url] !
Kiedyś, nie zastanawiałem się, co może na mnie spaść, gdy tu i tam zaciągam umowę, albo umowę za przyjaciela...
Schufa wtedy dla mnie nie był tak znany, albo mnie to nie obchodziło (wiele lat temu)
Koniec końców, podpisałem umowę na telefon dla siebie i dla przyjaciela...
Przyjaciel ostatecznie, gdy mieszkaliśmy razem w wynajętym mieszkaniu, nie zezwolił na pobieranie pieniędzy z jego konta, albo zapłacił tylko pierwsze 6 miesięcy, a potem już praktycznie nic. Listy ukrywał albo wyrzucał (upomnienia)
Mieliśmy również dostawcę prądu, za co ponosiliśmy obaj odpowiedzialność... wszystko pięknie puszczane na poślizg, a kiedy przychodził rachunek końcowy, zalegało ponad 600[url]euro[/url] ... chcieliśmy to podzielić.... ja wpłaciłem pewną kwotę, a jakoby on także.
Kiedy prawie już wszystko uregulowałem i przeprowadziłem się, zaczął dochodzić do mnie żądania komornika... z 600[url]euro[/url] zrobiło się ostatecznie 1200 [url]euro[/url] , również nieopłacona umowa telefoniczna pierwotnie wynosząca 300 [url]euro[/url] zamieniła się w 2000 [url]euro[/url] ...
No cóż, nic to nie pomagało.... starałem się jak najlepiej spłacać wszystko w małych ratach.... w zeszłym roku uregulowałem zaległości u obu wierzycieli, jednemu (Vodafone Inkasso) 800[url]euro[/url] , a z powodu prądu, suma poszła do kancelarii adwokackiej około 300 [url]euro[/url] ....
Oczywiście, nie jestem też całkowicie niewinny, zdarzyła mi się też sprawa, za którą byłem winny, wezwanie od Amazona albo ich komorników, który to uregulowałem od razu....
Złożyłem wniosek o darmowy raport Schufa w zeszłym roku jak i w tym... sprawdziłem wpisy.... wszystko w porządku
Wynik w Schufie wynosi 81,20%.... jest nadal dosyć krytyczny... ale są gorsze wyniki....
Wynika z niego, że uregulowałem sprawę z Vodafone (sprawa z dostawcą prądu nie jest zapisana?)
Ponadto, zapytania za pośrednictwem Klarna i Otto GmbH (zostały one odrzucone od razu, gdy próbowałem tam coś zamówić) ale są w rejestrze Schufa (chyba przez rok), ale mam nadzieję, że nie zaniżyły mojej wartości?
Aktualnie praktycznie nie mam umów
Brak internetu/telefonu, telefon komórkowy itp. (aktualnie opłacane przez dziewczynę z którą jestem od 8 lat) każdy rachunek jest regularnie opłacany, brak zwłoki!
Jedyne, co mam, to[url]ubezpieczenie samochodu[/url] .
Dlaczego piszę to wszystko?
Ja albo my pragniemy samochodu, nie samochodu za 1500[url]euro[/url] i inne koszty...
ale też nie nowego auta....
Marzy mi się dobry kombi (Audi/VW/BMW) za ok. 10 000[url]euro[/url] +/- 2000 [url]euro[/url]
Od lat marzę o porządnym samochodzie...
Moje pytanie brzmi, czy spełniamy niektóre warunki?
Co do mnie: pracuję teraz w służbie publicznej, zarabiam 2500[url]euro[/url] brutto, klasa podatkowa 1 (1607 [url]euro[/url] netto)
Ja i moja dziewczyna planujemy ślub, zaplanowaliśmy to już w zeszłym roku, zanim zacząłem pracować w służbie publicznej.
Ponieważ moja dziewczyna obecnie jest w domu i opiekuje się naszym dzieckiem, nie zarabia obecnie nic (ale niedługo zacznie pracę na pół etatu za 400[url]euro[/url] ).
Ze względu na to, że obecnie nie pracuje, do momentu gdy nasze dziecko pójdzie do przedszkola, miałbym klasę podatkową 3 (wtedy miałbym 1845[url]euro[/url] netto + dodatki, wtedy osiągnąłbym 2000-2100 [url]euro[/url] netto..
Oczywiście mamy kontrolę nad naszymi stałymi wydatkami & ponieważ nie płacimy dużo czynszu, pozostaje nam 1000[url]euro[/url] + 400 [url]euro[/url] (jeśli zacznie pracę za 400 [url]euro[/url] ) na życie miesięcznie...
Miałem w planach, zanim otrzymam[url]kredyt[/url] w moim banku, muszę najpierw podnieść swój wynik ze względu na odsetki, także musi zniknąć negatywny wpis, co trwa 3 lata, a jeden rok (ten rok) już się kończy, więc pozostałyby jeszcze 2 lata..
w międzyczasie mógłbym odkładać trochę pieniędzy i oszczędzać przez ten czas (200-300[url]euro[/url] )
Tylko czy dostanę[url]kredyt[/url] , gdy usunę się negatywny wpis, to również pytanie....
Istnieje również możliwość uzyskania prywatnego[url]kredytu[/url] od osoby, którą znam, ale mam wtedy dziwne uczucie, przyjmując od kogoś pieniądze...
Moje właściwe pytanie brzmi, co byście mi zalecali? Co mogę zrobić, aby osiągnąć cel?
Uważam, że nauczyłem się na błędach i mam kontrolę nad moimi obecnymi kosztami.
nie wiem, od czego zacząć. Prawdopodobnie większość osób powie: Trzymaj się z dala od
Kiedyś, nie zastanawiałem się, co może na mnie spaść, gdy tu i tam zaciągam umowę, albo umowę za przyjaciela...
Schufa wtedy dla mnie nie był tak znany, albo mnie to nie obchodziło (wiele lat temu)
Koniec końców, podpisałem umowę na telefon dla siebie i dla przyjaciela...
Przyjaciel ostatecznie, gdy mieszkaliśmy razem w wynajętym mieszkaniu, nie zezwolił na pobieranie pieniędzy z jego konta, albo zapłacił tylko pierwsze 6 miesięcy, a potem już praktycznie nic. Listy ukrywał albo wyrzucał (upomnienia)
Mieliśmy również dostawcę prądu, za co ponosiliśmy obaj odpowiedzialność... wszystko pięknie puszczane na poślizg, a kiedy przychodził rachunek końcowy, zalegało ponad 600
Kiedy prawie już wszystko uregulowałem i przeprowadziłem się, zaczął dochodzić do mnie żądania komornika... z 600
No cóż, nic to nie pomagało.... starałem się jak najlepiej spłacać wszystko w małych ratach.... w zeszłym roku uregulowałem zaległości u obu wierzycieli, jednemu (Vodafone Inkasso) 800
Oczywiście, nie jestem też całkowicie niewinny, zdarzyła mi się też sprawa, za którą byłem winny, wezwanie od Amazona albo ich komorników, który to uregulowałem od razu....
Złożyłem wniosek o darmowy raport Schufa w zeszłym roku jak i w tym... sprawdziłem wpisy.... wszystko w porządku
Wynik w Schufie wynosi 81,20%.... jest nadal dosyć krytyczny... ale są gorsze wyniki....
Wynika z niego, że uregulowałem sprawę z Vodafone (sprawa z dostawcą prądu nie jest zapisana?)
Ponadto, zapytania za pośrednictwem Klarna i Otto GmbH (zostały one odrzucone od razu, gdy próbowałem tam coś zamówić) ale są w rejestrze Schufa (chyba przez rok), ale mam nadzieję, że nie zaniżyły mojej wartości?
Aktualnie praktycznie nie mam umów
Brak internetu/telefonu, telefon komórkowy itp. (aktualnie opłacane przez dziewczynę z którą jestem od 8 lat) każdy rachunek jest regularnie opłacany, brak zwłoki!
Jedyne, co mam, to
Dlaczego piszę to wszystko?
Ja albo my pragniemy samochodu, nie samochodu za 1500
ale też nie nowego auta....
Marzy mi się dobry kombi (Audi/VW/BMW) za ok. 10 000
Od lat marzę o porządnym samochodzie...
Moje pytanie brzmi, czy spełniamy niektóre warunki?
Co do mnie: pracuję teraz w służbie publicznej, zarabiam 2500
Ja i moja dziewczyna planujemy ślub, zaplanowaliśmy to już w zeszłym roku, zanim zacząłem pracować w służbie publicznej.
Ponieważ moja dziewczyna obecnie jest w domu i opiekuje się naszym dzieckiem, nie zarabia obecnie nic (ale niedługo zacznie pracę na pół etatu za 400
Ze względu na to, że obecnie nie pracuje, do momentu gdy nasze dziecko pójdzie do przedszkola, miałbym klasę podatkową 3 (wtedy miałbym 1845
Oczywiście mamy kontrolę nad naszymi stałymi wydatkami & ponieważ nie płacimy dużo czynszu, pozostaje nam 1000
Miałem w planach, zanim otrzymam
w międzyczasie mógłbym odkładać trochę pieniędzy i oszczędzać przez ten czas (200-300
Tylko czy dostanę
Istnieje również możliwość uzyskania prywatnego
Moje właściwe pytanie brzmi, co byście mi zalecali? Co mogę zrobić, aby osiągnąć cel?
Uważam, że nauczyłem się na błędach i mam kontrolę nad moimi obecnymi kosztami.