Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Schufa jest bardzo zła pomimo braku długów itp.?

Napisany przez SchufaMarco
Dobry wieczór,

chciałem dziś podpisać umowę na telefon komórkowy, ale została ona odrzucona. Po zapytaniu dlaczego tak się stało, okazało się, że mam bardzo niską ocenę w Schufa. Uzyskałem dostęp do konta online i zauważyłem, że moja ocena spadła do 70%.

Aktualnie nie mam umowy telefonicznej, mam dwa [url]kredyty[/url] po 5.000€ każdy z powodu dużego remontu mojego domu. Minęło już pół roku od tej operacji, wszystkie rachunki są przezemnie płacane terminowo. Nie mam żadnych wezwań do zapłaty ani innych problemów finansowych, itp.

Zauważyłem jednak, że w Schufa jest zapisanych bardzo wiele wniosków kredytowych, które zostały automatycznie złożone od Ciebie podczas poprzednich wniosków kredytowych dla remontu.

Czy to może być powód mojej niskiej oceny?

Z poważaniem,
Marco Marinese

Napisany przez florianmeier
Młody wiek, przeprowadzka, nieposiadanie gotówki na małe pożyczki i nieopłacenie telefonu komórkowego gotówką oraz niska ocena kredytowa. Nieprawiedliwe, ale tak działa Schufa. Schufa statystycznie ocenia, ile osób o podobnym profilu ma problemy z płatnościami.

Napisany przez Malapascua

Obecnie nie mam umowy na telefon komórkowy, ale mam dwa [url]kredyty[/url] po 5.000€ każdy z powodu dużej renowacji mojego domu.

To już jest zły znak, kiedy potrzebujesz [url]kredytu[/url] na 10k€. Dodatkowo wiele wniosków kredytowych, umowa na telefon komórkowy, zakup na fakturę lub pauza w spłacie,... męska płeć i młody wiek. Potem zaczyna się spadek.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć SchufaMarco, jak się ma Twój [url]Dom[/url]? Pisałeś, że wziąłeś [url]kredyt[/url] w wysokości 5000 EUR na remont domu.
Czy Twój [url]Dom[/url] nadal jest obciążony długiem czy jesteś już bez zadłużenia?
wskazówka: Istnieją również tzw. pożyczki właścicielskie, które można wykorzystać na remonty lub podobne cele.

Napisany przez BenniG
Tak więc, nie jestem zdecydowanie tak negatywnie nastawiony do twojej historii jak Schufa i inni. Mamy jednak większą wiedzę niż Schufa (remont domu - możliwe nawet posiadanie nieruchomości?)

Ale spójrzmy na sprawę z punktu widzenia Schufa.
Ktoś potrzebuje 5 000 €. Aby w ogóle otrzymać [url]kredyt[/url], musi zwrócić się do x banków.
Wkrótce te 5 000 € znikają i potrzebne są kolejne 5 000 € - to samo postępowanie.
Kiedy będzie potrzebował następnej puli pieniędzy?

Gdybyś od razu pożyczył 10 000 €, na pewno wynik byłby lepszy.

W tytule piszesz mimo braku długów, a w tekście mówisz o dwóch kredytach.
Czy dla ciebie [url]kredyty[/url] nie są długiem?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata