- ndz gru 02, 2018 6:09 pm
Dobry wieczór, jestem ubezpieczony od 01.11. w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym i już otrzymałem pierwszy rachunek. W związku z tym musiałem podpisać oświadczenia o zwolnieniu z tajemnicy lekarskiej wobec mojego lekarza rodzinnego, specjalisty oraz mojego starego NFZ. Choroba, która u mnie teraz została zdiagnozowana, może być kosztowna, w przeciwnym razie prywatne [url]ubezpieczenie[/url] zdrowotne prawdopodobnie nie chciałoby tego badać. Testy w celu diagnozy dotąd nie były przeprowadzane. W związku z tym prywatne [url]ubezpieczenie[/url] zdrowotne nie będzie w stanie niczego znaleźć w tej sprawie. Nie ma również żadnych badań wstępnych w tej sprawie. Niemniej jednak podejrzewam, że prywatne [url]ubezpieczenie[/url] zdrowotne będzie dążyć do anulowania umowy. Dla mnie pojawia się pytanie, co w takim razie dalej? Zostałbym bez ubezpieczenia zdrowotnego. Jeśli byłem ubezpieczony w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym, czy wówczas nie mogę wrócić do NFZ? Czy to stwierdzenie nadal obowiązuje, jeśli moja umowa została anulowana? Czy byłoby to tak, jakbym nigdy nie był ubezpieczony w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym? Czy moje poprzednie NFZ musiałoby mnie ponownie przyjąć, czy mogłoby to odrzucić? Z uwagi na obecną diagnozę żadne prywatne [url]ubezpieczenie[/url] mnie nie przyjmie. A szczerze mówiąc, nie mam ochoty chodzić do każdej przychodni i być krzywo patrzonym z powodu ewentualnej podstawowej taryfy. Będę wdzięczny za wskazówki, porady i opinie.