Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: refinansowanie

Napisany przez RigoRoos
Cześć,

mam następującą sprawę i chciałem się tutaj dokładniej poinformować, jakie są dostępne rozwiązania:

Stan obecny:
bieżące [url]kredyty[/url]: 130.000 € (nieruchomość) --> mies. około 650€
37.5000€ (małe [url]kredyty[/url]) --> mies. około 660€

Celem jest teraz połączenie tych dwóch [url]kredytów[/url], aby miesięczne koszty spadły do około 600-700 €.

Miesięczne obciążenie 1300€ jest po prostu zbyt wysokie i trudno je unieść. W takim przypadku nie powinno też działać w interesie banku, aby zapewnić ciągłą zdolność kredytową?

Być może tutaj są osoby, które miały podobne problemy lub je mają i mogą zaproponować wiarygodnych partnerów.

Dziękuję za czas

Napisany przez 2tneub
Jaka jest wartość nieruchomości?
Jakie stawki procentowe i jakie odsetki kapitałowe są związane z kredytami?
Kiedy został zaciągnięty [url]kredyt hipoteczny[/url]?
Jak długi jest okres wiązania odsetek w kredycie hipotecznym?

Napisany przez RigoRoos
Cześć,
Dziękuję najpierw za informację zwrotną, więc oto dane:

Wartość nieruchomości: 340 000€
Nieruchomość: Stopa oprocentowania 2,1% + spłata 2%
[url]kredyt[/url] zaciągnięty: 2015
Okres stałego oprocentowania: 10 lat + 5 lat opcjonalnie

Jeśli są jeszcze jakieś pytania, jestem zawsze do dyspozycji

Pozdrawiam

Napisany przez 2utopus
Czy coś tu nie gra?

Przy 130.000€ i 2% spłaty kapitału + 2,1% oprocentowania wychodzi mi tylko 444€ miesięcznie.
Przy 650€ miesięcznej raty i 2% spłaty kapitału + 2,1% oprocentowania wychodzi mi 190.000€ ???
(60.000€ nie zostało prawdopodobnie spłacone w maksymalnie 3 latach?)

Przy 37.0000€ małym kredycie prawdopodobnie jest za dużo zer?

Moja osobista ocena: bank prawdopodobnie nie zgodzi się na zmniejszenie raty kapitałowej w przypadku [url]kredytu[/url] hipotecznego - czyli 600€ miesięczna rata nie będzie możliwa do osiągnięcia - a dodanie 37.000€ do [url]kredytu[/url] hipotecznego za jedyne 50€ więcej miesięcznie wydaje mi się również nierealne - ile to w ogóle jest małych [url]kredytów[/url] i jakie są w nich stopy procentowe? Osobiście bardziej skłaniałbym się ku spłacie najdroższych małych [url]kredytów[/url] - lub zgłosił się do doradcy ds. zadłużenia.

Do kiedy wszystko ma być spłacone?

Napisany przez 2tneub

Coś tu jednak nie gra?

Przy 130 000 € i 2% spłaty + 2,1% oprocentowania wychodzi mi tylko 444 € na miesiąc.
Przy 650 € na miesiąc i 2% spłaty + 2,1% oprocentowania wychodzi mi 190 000 € ???
(60 000 € prawdopodobnie nie zostało spłacone w maksymalnych 3 latach?)

Podzielam to zdanie. Odbiegające od siebie kwoty są zbyt duże nawet jak na zaokrąglanie.

Cytat od utopusa

Przy 37 0000 € kredycie konsumenckim, prawdopodobnie jest za dużo zer?

Moja osobista ocena: bank prawdopodobnie nie zgodzi się na zmniejszenie spłaty w kredycie hipotecznym - więc 600 € miesięcznej raty nie jest wykonalne - a dołączenie 37 000 € dodatkowo do [url]kredytu[/url] hipotecznego za jedynie 50 € więcej miesięcznie wydaje mi się nierealne - ile to jest małych [url]kredytów[/url] z jakimi stopami procentowymi? Ja osobiście raczej spłaciłbym najdroższe [url]kredyty[/url] konsumenckie - albo skonsultowałbym się z doradcą ds. zadłużenia.

Do kiedy wszystko ma być spłacone?

Myślę, że jeśli udałoby się to wliczyć w [url]kredyt hipoteczny[/url], można by wyjść może z 120-150 € miesięcznej raty.
Wtedy jest się gdzieś przy 800 € zamiast 1300 €.
Ewentualnie można wziąć kilka € więcej i odłożyć na dodatkowe [url]konto[/url] oszczędnościowe, żeby w razie kolejnej awarii pralki nie musieć od razu sięgać po debet.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata