- pt gru 07, 2018 9:37 am
Cześć wszystkim,
mam[url]kredyt budowlany[/url] w wysokości 115 000€ - [url]kredyt[/url] TA oprocentowany na 2,75% z cesją BSV z oprocentowaniem do 0,25% i oprocentowaniem odsetek do 2,25%.
[url]kredyt[/url] TA ma zostać spłacony przez BSV w 10/2023 r. z długiem wynoszącym około 46 000€ (przy przypisaniu 38%). Oznacza to, że 69 000€ zostanie spłacone kredytem budowlanym oprocentowanym na 2,25% przez 8,3 roku (100 miesięcy). Miesięcznie 757€.
Ponieważ część domu (podział księgi wieczystej, ale mimo to wszystko moje) jest wyceniana na około 150 000€, obciążenie kredytowe wynosiłoby mniej niż 50%.
Kalkulator[url]kredytów[/url] z terminem realizacji w internecie sugeruje, że w Commerzbank mogę otrzymać [url]kredyt[/url] z terminem realizacji w cenie 1,63%. Okres kredytowania 10 lat, pełna spłata, 621€ miesięcznie.
Jednak Commerzbank jest znacznie tańsza w porównaniu do reszty, która oferowałaby oprocentowanie od 2,5% do 2,6% - na przykład Interhyp. A to oznacza, że są oni drożsi niż pewne dla mnie oprocentowanie.
W zasadzie jestem w komfortowej sytuacji, ponieważ oprocentowanie nie może być dla mnie gorsze niż 2,25%. Ale już teraz ubezpieczyć sobie 1,63% byłoby oczywiście lukratywne.
Co myślicie? Czy 1,63% jest realistycznym oprocentowaniem czy tylko chwytem marketingowym?!
mam
Ponieważ część domu (podział księgi wieczystej, ale mimo to wszystko moje) jest wyceniana na około 150 000€, obciążenie kredytowe wynosiłoby mniej niż 50%.
Kalkulator
Jednak Commerzbank jest znacznie tańsza w porównaniu do reszty, która oferowałaby oprocentowanie od 2,5% do 2,6% - na przykład Interhyp. A to oznacza, że są oni drożsi niż pewne dla mnie oprocentowanie.
W zasadzie jestem w komfortowej sytuacji, ponieważ oprocentowanie nie może być dla mnie gorsze niż 2,25%. Ale już teraz ubezpieczyć sobie 1,63% byłoby oczywiście lukratywne.
Co myślicie? Czy 1,63% jest realistycznym oprocentowaniem czy tylko chwytem marketingowym?!