Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt TA: terminowy lub planowany oszczędnościowy

Napisany przez Xor
Cześć wszystkim,

mam [url]kredyt budowlany[/url] w wysokości 115 000€ - [url]kredyt[/url] TA oprocentowany na 2,75% z cesją BSV z oprocentowaniem do 0,25% i oprocentowaniem odsetek do 2,25%.

[url]kredyt[/url] TA ma zostać spłacony przez BSV w 10/2023 r. z długiem wynoszącym około 46 000€ (przy przypisaniu 38%). Oznacza to, że 69 000€ zostanie spłacone kredytem budowlanym oprocentowanym na 2,25% przez 8,3 roku (100 miesięcy). Miesięcznie 757€.

Ponieważ część domu (podział księgi wieczystej, ale mimo to wszystko moje) jest wyceniana na około 150 000€, obciążenie kredytowe wynosiłoby mniej niż 50%.

Kalkulator [url]kredytów[/url] z terminem realizacji w internecie sugeruje, że w Commerzbank mogę otrzymać [url]kredyt[/url] z terminem realizacji w cenie 1,63%. Okres kredytowania 10 lat, pełna spłata, 621€ miesięcznie.

Jednak Commerzbank jest znacznie tańsza w porównaniu do reszty, która oferowałaby oprocentowanie od 2,5% do 2,6% - na przykład Interhyp. A to oznacza, że są oni drożsi niż pewne dla mnie oprocentowanie.

W zasadzie jestem w komfortowej sytuacji, ponieważ oprocentowanie nie może być dla mnie gorsze niż 2,25%. Ale już teraz ubezpieczyć sobie 1,63% byłoby oczywiście lukratywne.

Co myślicie? Czy 1,63% jest realistycznym oprocentowaniem czy tylko chwytem marketingowym?!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Xor,

więc wybrałeś wtedy taki słaby model

Życzę Ci, abyś przynajmniej tym razem był w gronie zwycięzców i aby oferty warunkowe były wobec Ciebie uczciwe i sprawiedliwe, a nie takie, jak w twoim przypadku wtedy

Napisany przez Xor
Cześć Thomas...

Masz list - wydaje mi się, że pojawiło się duże nieporozumienie...

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, raczej przeoczyłeś moją sugestię, ale oczywiście nie ma sprawy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata