Re: ubezpieczenie na wypadek zniszczenia mienia domowego i wspólne zamieszkanie..Pytanie specjalne :)
Napisany przez soren -
- czw gru 13, 2018 1:24 pm
Cześć z Hamburga!!
Mam pytanie dotyczące wspólnego mieszkania i ubezpieczeń majątkowych…
Moja dziewczyna ma bardzo drogie[url]ubezpieczenie[/url] majątkowe (czterokrotnie droższe niż w Check24 przy takim samym zakresie), niestety zauważyła to dopiero teraz. Jej [url]ubezpieczenie[/url] jest już zawarte od dawna i będzie trwać nadal (do 2020 roku).
Pytanie teraz brzmi, ponieważ nie możemy wyjść z jej umowy na 40 metrów kwadratowych: Czy byłoby w porządku po prostu wykupić kolejne[url]ubezpieczenie[/url] na nowe mieszkanie (100 m kw.). Nowe [url]ubezpieczenie[/url] zawarłbym na pełną powierzchnię (100 m kw.). Połączenie starego ubezpieczenia (które wtedy zrezygnowalibyśmy na 2020 rok, ale pozostawilibyśmy jako [url]ubezpieczenie[/url] w szufladzie) i nowego nadal byłoby znacznie tańsze niż podwyższenie jej obecnego.
Czy ten sposób postępowania jest legalny? W razie szkody chcielibyśmy korzystać tylko z nowego ubezpieczenia…
Dziękuję bardzo!
Mam pytanie dotyczące wspólnego mieszkania i ubezpieczeń majątkowych…
Moja dziewczyna ma bardzo drogie
Pytanie teraz brzmi, ponieważ nie możemy wyjść z jej umowy na 40 metrów kwadratowych: Czy byłoby w porządku po prostu wykupić kolejne
Czy ten sposób postępowania jest legalny? W razie szkody chcielibyśmy korzystać tylko z nowego ubezpieczenia…
Dziękuję bardzo!