Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt KfW na finansowanie nieruchomości

Napisany przez Mojoo
Cześć,

ja i mój przyjaciel planujemy wkrótce zacząć budowę. Mamy zarezerwowaną działkę i mamy również umowę od firmy budowlanej. Podczas spotkania doradczego w banku zaoferowano nam do finansowania dwie pożyczki KFW oraz [url]kredyt[/url] ratalny. [url]Dom[/url] będzie należał do kategorii KFW 40Plus. Umowa kupna działki powinna zostać dostarczona do naszej skrzynki pocztowej przyszłego miesiąca. Planowany początek budowy to październik 2019 roku. Teraz zastanawiamy się, czy możemy użyć środków z KFW [url]kredytów[/url] na koszty zakupu działki. Pożyczki wynoszą 50 000 i 100 000 [url]euro[/url], a koszt działki wynosi około 140 000 (jeszcze nie zmierzony). Rok po wypłacie pożyczek KFW płacimy tylko odsetki. A te są znacznie niższe niż stopa procentowa [url]kredytu[/url] ratalnego, dopóki nie zostanie on w pełni wykorzystany. Ponieważ KFW [url]kredyty[/url] są przeznaczone specjalnie na budowę, zastanawiamy się, czy możemy je na to wykorzystać. W internecie znalazłem sprzeczne informacje na ten temat.

Być może możecie mi pomóc?

Najlepsze życzenia,
Mojoo

Re: kredyt KfW na finansowanie nieruchomości

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Mojoo,

czy finansowanie jest zaplanowane kompleksowo? W takim przypadku chodzi jedynie o to, które [url]kredyty[/url] zostaną wypłacone jako pierwsze, a zazwyczaj zależy to od okresu bezzwłocznego akceptu.

KfW 124 ma tylko 4 miesiące bezzwłocznie, więc to zostanie wypłacone jako pierwsze, KfW 153 ma 1 rok bezzwłocznie. Jak długi okres bezzwłocznego akceptu ma pozostała [url]pożyczka[/url], zwłaszcza biorąc pod uwagę, że rozpoczęcie budowy nastąpi dopiero za rok?

Stawki procentowe KfW mogą wydawać się korzystne, ale w odniesieniu do okresu, na jaki są ustalone, nie muszą oferować specjalnych i pożądanych warunków w przypadku określonych terminów wykupu. Zwłaszcza program 124 nie.

Jeśli elementy finansowania nie są planowane kompleksowo, nie zostaną udzielone [url]kredyty[/url] KfW na zakup działki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata