- wt gru 18, 2018 10:09 pm
Cześć,
ja i mój przyjaciel planujemy wkrótce zacząć budowę. Mamy zarezerwowaną działkę i mamy również umowę od firmy budowlanej. Podczas spotkania doradczego w banku zaoferowano nam do finansowania dwie pożyczki KFW oraz[url]kredyt[/url] ratalny. [url]Dom[/url] będzie należał do kategorii KFW 40Plus. Umowa kupna działki powinna zostać dostarczona do naszej skrzynki pocztowej przyszłego miesiąca. Planowany początek budowy to październik 2019 roku. Teraz zastanawiamy się, czy możemy użyć środków z KFW [url]kredytów[/url] na koszty zakupu działki. Pożyczki wynoszą 50 000 i 100 000 [url]euro[/url] , a koszt działki wynosi około 140 000 (jeszcze nie zmierzony). Rok po wypłacie pożyczek KFW płacimy tylko odsetki. A te są znacznie niższe niż stopa procentowa [url]kredytu[/url] ratalnego, dopóki nie zostanie on w pełni wykorzystany. Ponieważ KFW [url]kredyty[/url] są przeznaczone specjalnie na budowę, zastanawiamy się, czy możemy je na to wykorzystać. W internecie znalazłem sprzeczne informacje na ten temat.
Być może możecie mi pomóc?
Najlepsze życzenia,
Mojoo
ja i mój przyjaciel planujemy wkrótce zacząć budowę. Mamy zarezerwowaną działkę i mamy również umowę od firmy budowlanej. Podczas spotkania doradczego w banku zaoferowano nam do finansowania dwie pożyczki KFW oraz
Być może możecie mi pomóc?
Najlepsze życzenia,
Mojoo