Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy można połączyć ubezpieczenie na życie z ubezpieczeniem od niezdolności do pracy?

Napisany przez ADMCI4
Moja doradczyni ubezpieczeniowa doradziła mi, że obok ubezpieczenia na życie warto także wykupić ubezpieczenie od niezdolności zawodowej. W ten sposób mógłbym się podwójnie zabezpieczyć. Czy taka podwójna ochrona jest naprawdę sensowna i konieczna? Dziękuję za wasze odpowiedzi. A. Götz

Re: Czy można połączyć ubezpieczenie na życie z ubezpieczeniem od niezdolności do pracy?

Napisany przez ADMCI4
Uważam, że ubezpieczenie od niezdolności do pracy jest nawet bardziej konieczne w młodym wieku. Jednak mam wątpliwości, czy kombinacja z ubezpieczeniem na życie jest naprawdę sensowna. Sądzę raczej, że twój doradca po prostu chciał ci coś wcisnąć. Powinieneś zasięgnąć informacji na rynku dotyczących warunków ubezpieczenia od niezdolności do pracy, ponieważ na pewno znajdziesz korzystniejsze oferty u innych ubezpieczycieli niż u twojego towarzystwa ubezpieczeniowego na życie. Ogólnie rzecz biorąc, ubezpieczenie na życie ma sens tylko jako ochrona dla pozostałych po nas osób w przypadku śmierci. Jako inwestycję bardziej polecałbym ci alternatywę, którą nie wymaga śmierć do wypłaty. Manni

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata