Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: System budowlany z drewna, wysokiej jakości i elastyczny.

Napisany przez Bitte
To było mi polecane.

https://www.variahome.de/home/

Będę się tam skontaktować. Słyszałem również, że cena zakupu jest lepsza w porównaniu z budową tradycyjnego domu.

Co mnie interesuje, jak trwałe jest budownictwo tego typu w porównaniu z tradycyjnym budownictwem domowym? Czy są tutaj osoby, które mieszkają w takich domach lub coś w tym stylu mają?

Ponieważ firma twierdzi (skopiowane), że żywotność i trwałość VARIAHOME odpowiada żywotności tradycyjnie budowanego domu murowanego (100 lat). Dla porównania, drewniany [url]Dom[/url] ze Szwecji trzeba odnawiać co 10 lat i nieco naprawiać!

Kolejną rzeczą, która jest interesująca, jest mieszkanie w kontenerze.

https://www.fagsi.com/einsatzbereich...SAAEgIQGPD_BwE

Napisany przez Hilfe

To mi polecili.

https://www.variahome.de/home/

Zamierzam się z nimi skontaktować. Słyszałem też, że cena zakupu jest lepsza niż dla tradycyjnego budownictwa domowego.

Co mnie interesuje, jak trwała jest ta metoda budowy w porównaniu z normalnym budownictwem domowym? Czy są tutaj ludzie, którzy w takich domach mieszkają lub coś w tym rodzaju mają?

Ponieważ firma twierdzi (skopiowano), że żywotność i trwałość VARIAHOME odpowiada tej z tradycyjnie budowanych domów murowanych (100 lat). Dla porównania, [url]Dom[/url] z drewna w Szwecji trzeba co 10 lat malować na nowo i naprawiać trochę!

Kolejna interesująca sprawa to mieszkanie w kontenerze.

https://www.fagsi.com/einsatzbereich...SAAEgIQGPD_BwE

Jesteś na forum finansowym, nie na forum budowlanym

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć, od jakiegoś czasu zajmuję się innym powodem branżą budowy domków/ kontenerów, a głównym punktem, o którym musisz pamiętać, jest to, że nie zawsze można budować wszędzie.

Napisany przez Bitte
Dziękuję za informacje, mam tylko informację, że kolorystycznie powinno pasować do innych domów.

Odwdzięczę się odwiedzeniem firmy VARIAHOME, aby na miejscu to sprawdzić i przedstawić moje życzenie planu. Zobaczymy, co na to powiedzą i na ile to będzie możliwe.
Takie projekty można obecnie zobaczyć na przykład w Heilbronn pod hasłem „Inny sposób na przestrzeń mieszkalną”.
Interesujące jest to z pewnością w czasach, kiedy wielu uważa, że wszystko musi być drogie, skoro można to zrobić inaczej, nowocześnie i za dużo mniejsze pieniądze!! O tym będę informować.

Napisany przez hausbauwest

Będę odwiedzać firmę VARIAHOME i zobaczę to na miejscu oraz przedstawię mój plan życzeń.

A potem chcesz mieszkać w kontenerze pokrytym drewnem i blachą ????
Zbudowałem nieruchomość komercyjną, kompletny system budowlany... Poszło szybko i było tanie Gdy słońce na to wpada, kontener pęka, nie masz pojęcia i jeśli wewnętrzna część kontenera jest wykończona płytami gipsowymi, to niektóre płyty pękają przy połączeniach, ponieważ kontener żyje. Do pracy jest ok, ale dla mnie nie jest to opcja do zamieszkania.

Znajomy ma taki [url]Dom[/url] z drewna, także to jest męka..... Drewno pracuje jak szalone i będziesz wiecznie malować i robić coś innego... Trzymaj się z dala.....

Napisany przez Bitte
Punkt wyjściowy to 90 m² z podwójnym garażem i ogrzewaniem podłogowym w prawie wszystkich pomieszczeniach, tynk szary we wszystkich pomieszczeniach (z kluczem), czyli wprowadzasz się i nic więcej nie musisz robić. Koszt budowy bungalowa z solidnej cegły, wszystko na jednym poziomie (bez piwnicy) wynosił 178 tys. [url]euro[/url] bez działki, poinformowane telefonicznie przez KSK i VOBA w czerwcu 2018 roku jako nowa budowa.

Zamierzam obejrzeć konstrukcje kontenerowe, a także domy szwedzkie, które są popularne w Niemczech od wielu lat (również z drewna). Tak, zamierzam zamieszkać w domu jednorodzinnym za 4 lata. Więcej informacji wkrótce.

PS
Wspomniane wyżej mogło być lub jest prawdopodobnie przypadkiem jednostkowym!!

Napisany przez Freeliner

Zbudowałem nieruchomość komercyjną, kompletny system prefabrykacji... Szło szybko i było tanie. Kiedy słońce na nią świeci, trzeszczy ta konstrukcja, nie jesteś w stanie sobie tego wyobrazić, a gdy budynek jest wewnętrznie wykończony płytami gipsowymi, część płyt pęknie przy połączeniach, bo budynek żyje. Do pracy jest ok, ale dla mnie nie jest to opcja do zamieszkania.

Tak więc, 7 lat temu i 9 lat temu na budynku murowanym, u mnie i u sąsiada, dobudowaliśmy jedno piętro w konstrukcji drewnianej.
Żadnego trzaskania, żadnych pękających płyt gipsowych.
To również zależy od wykonania i użytych materiałów.... jakie drewno KVH zostało użyte i w jaki sposób zostało przecięte. Jakiej grubości i jakiego rodzaju płyty włóknisto-drzewne zostały użyte na zewnątrz. Jak wykończone zostały przestrzenie wewnętrzne, jaka była kontrłatowanie wewnątrz i jak wykonane i jakie zabezpieczenie... pojedyncze/podwójne?!
Spoinowanie płyt gipsowych tanim gipsem czy porządnym szpachlem? Wzmocnione siatką czy nie?
Płyty gipsowe tylko pomalowane, zagruntowane, czy pracowano z tapetą z włókna szklanego?!

Tak naprawdę wiele zależy od wykonania... dlatego nie można tego uogólniać.

Jak zawsze i we wszystkim... ten, kto wykonuje lub pozwala na wykonanie najtaniej, ponosi również konsekwencje.
Ale to dotyczy również domów murowanych

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata