Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zmodernizować

Napisany przez rheingeist
Cześć,

planuję zmodernizować mój wolno stojący [url]Dom[/url] w tym roku. Dach powinien zostać wymieniony, a izolacja cieplna powinna zostać zamontowana. Izolacja cieplna istnieje tylko z przodu i z tyłu, ale, jak sądzę, nie spełnia nowych wytycznych.

Mam na myśli maksymalnie 40 000 € inwestycji.

Jakie możliwości mam, aby zrealizować ten projekt w przystępny sposób? Wiem, że istnieje [url]kredyt[/url] KfW, ale jest mało prawdopodobne, że będzie on odpowiedni. Musi to jeszcze zostać ustalone.

Czy warto współpracować z funduszem budowlanym? Gdzie mogłaby być stawka procentowa?

Jestem wdzięczny za porady dotyczące sposobu ustalenia finansowania.

Pozdrowienia
reini

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Rheingeist, jeśli zakładasz, że nie otrzymasz pożyczki KfW, to mamy zwykłe warunki bankowe.
Tutaj od razu jeden wskazówka - warunki [url]kredytu[/url] są ogólnie korzystniejsze przy EUR 50 000 niż przy EUR 40 000.
Jaki oprocentowanie otrzymacie, zależy również od wskaźnika obciążenia hipotecznego.
Tak więc, proporcja istniejących [url]kredytów[/url] do wartości rynkowej.
Czy posiadasz jeszcze istniejące [url]kredyty[/url] związane z nieruchomością?

Napisany przez rheingeist
Cześć pracowniku banku,
Dziękuję za tę odpowiedź. Tak, mam jeszcze [url]kredyt[/url] w banku. Również roczna dodatkowa spłata. Niestety teraz nie mam tych liczb w głowie.
Czy mogę się teraz spodziewać warunków normalnego [url]kredytu[/url] budowlanego? Wiem, że mój sąsiad kiedyś zapytał w swoim banku i chcieli mu zaoferować tylko [url]kredyt[/url] modernizacyjny oprocentowany na ponad 3% powyżej zwykłej stopy [url]kredytu[/url] hipotecznego. Stąd też pytanie, czy zdecydować się na [url]kredyt[/url] z BSK. Chętnie zostawiam sobie otwartą furtkę.
W rezultacie nie ma dla mnie znaczenia, gdzie dokładnie będę finansować.
Pozdrowienia
reini

Napisany przez DaDa
Ja da polecam dać szansę kredytowi budowlanemu, ponieważ instytucje kredytowe mają również mniej problemów z finansowaniem w drugiej kolejności, co często ma miejsce podczas modernizacji.

Zapytaj również swojego obecnego wierzyciela w pierwszej kolejności, jakie warunki dotyczące kolejnego [url]kredytu[/url] na modernizację. Powinni być zainteresowani tym, że ich aktualne zabezpieczenie jest utrzymane. Jednak pamiętaj, gdy chcesz w przyszłości przenieść swoją pożyczkę do pierwszej kolejności. Wówczas strategicznie lepiej jest dokładnie wiedzieć, kogo lub co wprowadzasz w drugą kolejność.

Jeśli jesteś zainteresowany, istnieje również [url]kredyt[/url] na dowód do 30 000 € w instytucjach kredytowych, które nie wymagają wpisu hipotecznego. Resztę można sfinansować poprzez korzystny [url]kredyt mieszkaniowy[/url] (również bez zabezpieczenia hipotecznego).

W przeciwnym razie [url]refinansowanie[/url] z modernizacją byłoby możliwym sposobem na uzyskanie bardzo korzystnych warunków. Konieczne jest jednak, aby było wiadome, że wkrótce będzie można przenieść [url]kredyt[/url].

Jaki jest obecny stopień obciążenia twojego finansowania? Ponieważ płacisz dodatkową spłatę co roku (przypuszczam, że maksymalną), nie powinno to zależeć od stopnia obciążenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata