Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy to finansowanie jest możliwe?

Napisany przez michael61
Dobry wieczór, Chciałbym kupić nieruchomość. Istnieje 3 najemców, których rzekomo nie można wypowiedzieć, ale to jest też nieistotne. Nie mam wkładu własnego, a Dom kosztuje około 150 000 €. Przychody z czynszu wynoszą około 1000 € z 3 mieszkań. Czy bank mógłby mi sfinansować Dom? Nawet jeśli nie zamieszkam w nim. Raty chciałbym ustalić na około 1000 €/mies. aby pokryć raty z dochodów z czynszu? Sam jestem zatrudniony - na czas nieokreślony - z około 2000 € na rękę. Czy istnieją różne formy finansowania w przypadku, gdy właściciel nie zamieszka w nieruchomości? Zamierzam udać się również do banku, ale zanim umówię się na spotkanie, chciałbym się wstępnie poinformować. Chętnie pozyskam kilka opinii, ponieważ nie mam jeszcze doświadczenia w tej dziedzinie. Dziękuję. Micha

Re: Czy to finansowanie jest możliwe?

Napisany przez ECK und OBERG
Witaj Michael61, w zasadzie potencjalny kredytodawca - na przykład bank, kasa oszczędnościowo-budowlana lub firma ubezpieczeniowa - ocenia zdolność kredytową wnioskodawcy oraz obiekt. Ponieważ jest to obiekt do wynajęcia, oprócz ogólnej wartości obiektu obliczana jest jego wartość dochodowa. Po prostu mówiąc, bank sprawdza wartość rynkową na podstawie obecnych wpływów z wynajmu i stanu budynku. Obecnie finansowanie bez wkładu własnego jest często negatywnie oceniane. Jeśli nie ma wkładu własnego w finansowaniu, wiele banków wymaga co najmniej potwierdzenia, że kapitał własny istnieje, aby ewentualne naprawy nie musiały być ponownie finansowane poprzez kredyty. Niemniej jednak istnieją banki, które również na to przechodzą. Często ze względów podatkowych zaleca się finansowanie z ratami wpłacanymi na polisę na życie. Niestety, zazwyczaj banki zakładają nierzeczywiste wzrosty wartości polis na życie. W rezultacie, mimo korzyści podatkowych, finansowanie staje się nieopłacalne. Istnieją jednak wyjątki, na przykład brytyjskie polisy na życie takie jak Canada Life lub Friends Provident. Zawsze powinieneś dokładnie sprawdzić, co ci oferują. Zachęcamy do odwiedzenia swojego banku i złożenia propozycji. Mimo wszystko nigdy nie zaszkodzi porównać ofert. Porównujemy oferty 70 banków i bezpłatnie przedstawiamy różne koncepcje oraz zajmiemy się całym finansowaniem. Służymy ci radą i pomocą. Z poważaniem Lasse Burmeister ECK & OBERG

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata