Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyty konsolidacyjne dla instalacji fotowoltaicznych!

Napisany przez Kollo100
Cześć społeczności forum, chciałbym skorzystać z poziomu oprocentowania w formie kredytu forwardowego, aby zmienić warunki finansowania moich 6 instalacji fotowoltaicznych. Proszę po prostu opisać, jak to sobie wyobrażam, czy to będzie możliwe, to już inna sprawa. Najpierw należy spłacić kredyty PV: 1. kredyt budowlany na instalacje 1+2 Przydział 02/2021 (Więc w ogóle nie ma problemu z dodatkową spłatą/wypowiedzeniem) Pozostały dług (11/2022) około 12500 €. 2. kredyt ratalny na instalacje 3+4+5 11/2022 (Prawo do wypowiedzenia po 10 latach) Pozostały dług (11/2022) około 98000 €. 3. kredyt KfW na instalację 6 11/2022 (Prawo do wypowiedzenia po 10 latach) Pozostały dług (11/2022) około 29000 €. Kredyt forwardowy w wysokości około 140000 €, okres kredytowania 9 lat, z pełną spłatą. Zabezpieczenie hipoteką mieszkaniową (o wartości około 200 tys. €), obciążoną jedynie kredytem budowlanym przyznanym w 08/2019, który zostanie spłacony do 11/2022 (pozostały dług około 13000 €) poprzez dodatkową spłatę. Mam nadzieję, że te informacje wystarczą do udzielenia mi rad i wsparcia. Chętnie przyjmę również oferty. Miłego weekendu Kollo100

Napisany przez Hilfe
Cześć, idealnie się nadaje. Wszystko odbywa się w jednym terminie

Napisany przez Kollo100
Cześć, pomocny na pierwszy rzut oka, prawda. Ale dla laika jak ja, są pewne niejasności do wyjaśnienia. Na przykład musiałem właśnie dowiedzieć się, że w przypadku prawa do wypowiedzenia umowy specjalnego obowiązuje okres wypowiedzenia półroczny. To przesuwa termin połączenia nawet na 01.09.2023. Obawiam się, że odsetki mogą mi uciec w ciągu najbliższych 1,5 do 2 lat, ponieważ prawdziwie interesujące staje się to dopiero po 36 miesiącach. W przypadku kredytu ratalnego mam okres wiązania oprocentowania na 10 lat plus 5 lat z oprocentowaniem jeszcze do ustalenia. Czy mogę jednak wyjść z tej umowy po 10 latach? Pozdrawiam, Kollo100

Napisany przez Hilfe
Kollo100 pisze: Cześć, potrzebuję pomocy. Na pierwszy rzut oka tak. Ale dla laika jak ja jest kilka niejasności, które trzeba wyjaśnić. Na przykład dopiero co dowiedziałem się, że w przypadku prawa do wypowiedzenia umowy specjalnej musi być zachowany okres wypowiedzenia półroczny. Oznacza to, że termin połączenia przesuwa się nawet na 01.09.2023. Obawiam się, że w ciągu najbliższego 1,5 do 2 lat odjadą mi od tego odsetki, ponieważ prawdziwie interesujące staje się to dopiero po 36 miesiącach. W przypadku kredytu ratalnego mam okres wiążący odsetki na 10 lat plus 5 lat z negocjowanym jeszcze oprocentowaniem. Czy mogę jednak wypisać się z umowy po 10 latach? Pozdrawiam Kollo100
Niekoniecznie. Istnieją także kredyty forwardowe do 5 lat z góry. W konkretnym przypadku po prostu spłacić na 2 terminy. Standard dla każdego banku

Napisany przez Kollo100
Tak, ale to znacznie ogranicza atrakcyjne oferty. Dwa dostawcy, których udało mi się wyciągnąć za pomocą kalkulatora forward w Internecie, odmówili przy dłuższych okresach oczekiwania, takich jak 36 miesięcy. Muszę pewnie skorzystać z pośrednika. Może ktoś czyta? Teraz mam mieszaną stopę w wysokości około 3,5%. Przy 5-letnim okresie forward różnica nie jest już tak duża. Mam tylko nadzieję, że do połowy 2020 roku oprocentowanie nie wzrośnie zbyt bardzo. pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Kollo 100, aby ustalić najwcześniejszy termin spłaty wypowiedzenia kredytu zgodnie z §489 BGB, należy uwzględnić daty pełnych wypłat. Kiedy dokładnie miały miejsce te wypłaty? Czy kredyt KfW może być uregulowany w każdym przypadku? O jaki program chodzi?

Napisany przez Kollo100
Cześć noelmaxim, miło, że również zainteresowałeś się moim tematem. W przypadku kredytu ratalnego dla inwestycji 3+4+5 data wypłaty jako całkowitej kwoty była 30.12.2012 kredyt KfW pochodzi z programu 274 o okresie spłaty 20 lat. Druga i ostatnia transza została zaplanowana na 19.01.2012 W 2012 roku już raz refinansowałem. Wiem, że obecne warunki są już bardzo dobre, ale zawsze można lepiej...... W końcu możliwe byłoby oszczędzenie 1000 € miesięcznie przy forwardzie w wysokości około 1,5 %! Pozdrawiam i miłego weekendu

Napisany przez NaTwoim13
Następnie terminy wymiany dla 3/4/5 na 6/2023 wynoszą 98 000 euro, a dla 1/2/6 na 7/2022 wynoszą 41 500 euro. Trzeba zobaczyć, jakie warunki banki mogą zaoferować dla dwóch terminów wypłaty oddalonych o ponad pół roku jako forward. W razie potrzeby wszystko można rozwiązać dopiero 6/2023. Prawdą jest, że wiele banków oferuje tylko okres forwardowy 36 miesięcy, podobnie jak to, że terminy wypłaty nie różnią się o więcej niż pół roku. Możliwe są jednak również dwa terminy wypłaty, gdzie warunki mogą się nieco różnić.

Napisany przez Kollo100
Cześć noelmaxim, zatem możliwości stają się coraz bardziej ograniczone. Ponieważ jest to trochę bardziej skomplikowane i kwoty nie są tak wysokie, oznacza to większe obciążenie pracy dla banku (bez względu na to jaki) i pewną niechęć u bankiera. Wydaje się, że sprowadza się to do dwóch terminów wypłaty z różnymi warunkami, z pytaniem czy w ogóle możliwe jest uzyskanie forwarda w kwocie 41500 euro. W każdym razie dziękuję za wasze opinie i wskazówki oraz życzę miłego weekendu! Kollo100

Napisany przez NaTwoim13
Zawsze liczą się sumy, a nie poszczególne składniki obu wypłat. W warunkach uwzględnienia zawsze brana jest pod uwagę suma obu składników oddzielnie!

Napisany przez Kollo100
Cześć noelmaxim, Dzięki za wskazówkę.

Napisany przez Kollo100
Właśnie policzyłem coś na FMH. Wartość mieszkania 220 tys. (wartość zastawu poniżej 60%) Terminowe spłaty za 4 lata (rozpoczęcie od 06/2019) pożyczka 130 tys. 48 miesięcy z góry (czyli wypłata od 6/2023) Jednak na 10 lat (niestety można wybrać tylko 5 lub 10 lat, a preferowane 8,5 lat) Przyczynność 1,9% Gdyby tak zostało, natychmiast bym podpisał..... Pozdrawiam

Napisany przez Hilfe
Kollo100 pisze: Obliczyłem coś u FMH. Wartość mieszkania 220 tys. (wartość kredytowa zatem poniżej 60%) Forward 4 lata (czyli od 06/2019) pożyczka 130 tys. 48 miesięcy z góry (czyli wypłata w 6/2023) Niestety na 10 lat (niestety można wybrać tylko 5 lub 10 lat, preferowane 8,5 roku) 1,9% RRSO Gdyby tak zostało, natychmiast podpisałbym umowę... pozdrawiam
Świetnie, zrób. To jest rzetelny pośrednik... proszę uważać tutaj na forum, bo są też czarne owce z północy

Napisany przez NaTwoim13
Zły z północy, który chętnie - także tutaj - pomógł w kwestii struktur, oferuje następującą fantastyczną ofertę: 130.000,00 € na 10 lat oprocentowanie nominalne 1,74% / oprocentowanie efektywne 1,81% / wpłata dodatkowa 5,00% / okres rozpoczęcia 48 miesięcy / spłata całości

Napisany przez HannoMack
noelmaxim pisze: Złoczyńca z północy, który chętnie - również tutaj - pomagał w kwestii struktur, prezentuje tę fantastyczną ofertę:
Jak zawsze: oszust, przekrętacz, złodziej.

Napisany przez Hilfe
Mam coś fajnego ... zobacz PW...

Napisany przez Kollo100
Cześć, chciałem Was trochę zaktualizować. Aktualnie mój faworyt to: 1. 98 Tys. 8 l. Oprocentowanie 1,76 2. 35 Tys. 9 l. Oprocentowanie 1,51 Dlatego planuję zakończyć oba kredyty jednocześnie. Teraz zabieram się za zakończenie obu kredytów, aby poznać dokładne sumy oraz daty wygaśnięcia. Wtedy będę mógł podpisać nawet potencjalnie lepsze oferty. W czerwcu minie 4 lata, co pozwoli mi być może uzyskać jeszcze lepsze warunki. Zobaczymy... będę informował! Dziękuję za Wasze wskazówki Pozdrawiam

Napisany przez Kollo100
Hilfe pisze: Mam coś fajnego... zobacz PW...
Gdzie jest PW? Nic nie widzę....

Napisany przez NaTwoim13
Kollo100, czterolecie nie odgrywa roli, wybór banków - i tym samym korzyść wynikająca z tego - wzrasta ponownie, gdy ostatni kredyt do spłacenia zostanie spłacony w ciągu 36 miesięcy. Kiedy chcesz wypowiedzieć umowę, skoro nie znasz danych/czasów, albo jak chcesz to zrobić? Czy sądzisz, że bank już dzisiaj poda Ci pozostały do spłaty kapitał? Dlaczego nie dajesz sobie obliczyć najwcześniejszych terminów spłaty i odpowiedniego kapitału pozostałego do spłaty przez eksperta, biorąc pod uwagę odpowiednie daty wypłaty?

Napisany przez Kollo100
Cześć noelmaxim, w ogólnym zarysie znam te dane. Szczerze mówiąc, spodziewałem się, że w potwierdzeniu wypowiedzenia zostanie mi podany dokładny termin i wysokość pozostałej kwoty do spłaty. Mam umówioną wizytę w moim banku domowym w czwartek w sprawie wypowiedzeń. Zobaczymy...... Jeśli nie zechcą współpracować, może jest tu ktoś, kto to może zrobić? Pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Kollo100, jeśli pójdziesz do banku i zapytasz osobiście, to podadzą ci dokładne daty wypowiedzenia, trzeba również sprawdzić pozostały dług. Jeśli chcesz im to napisać, musiałbyś najpierw zapytać o daty, do których można złożyć wypowiedzenie, chyba że chcesz podać fałszywe informacje i spekulować, że powiedzą ci, kiedy można złożyć wypowiedzenie. Po prostu podaj daty, kiedy kredyty zostały wypłacone, a już poznamy najwcześniejszą datę spłaty, zgodnie z którą zostanie także złożone wypowiedzenie!

Napisany przez Kollo100
Kollo100 pisze: Cześć noelmaxim, miło, że również zwróciłeś uwagę na moje zagadnienie. W przypadku kredytu ratalnego dla inwestycji 3+4+5 ustalono datę wypłaty jako jednorazową kwotę w dniu 30.12.2012. kredyt KfW pochodzi z programu 274 i ma 20-letni okres kredytowania. Data ustalenia drugiej i ostatniej transzy to 19.01.2012. Już raz refinansowałem w 2012 roku. Wiem, że obecne warunki są bardzo korzystne, ale zawsze można osiągnąć więcej... Ostatecznie można by zaoszczędzić 1000 € miesięcznie przy wskazówce na poziomie około 1,5%! Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Cześć noelmaxim, chyba już o tym rozmawialiśmy... Cytat od noelmaxim Kollo100, jeśli udam się do banku i osobiście to zapytam, to podadzą mi dokładne daty rozwiązania, a co do pozostałej kwoty - trzeba będzie zobaczyć. Jeśli chciałbyś to napisać do nich, musiałbyś najpierw zapytać o terminy, w jakich można złożyć wypowiedzenie, chyba że chcesz podać fałszywe dane i spekulować, że podadzą ci termin rozwiązania. Tak, po prostu podaj odpowiednie daty wpłaty kredytów, a poznamy najwcześniejszy termin spłaty, odpowiednio wtedy zostanie złożone wypowiedzenie!

Napisany przez Kollo100
Popraw mnie, jeśli się mylę pożyczka 1 płatna w dniu 30.06.2023 pożyczka 2 płatna w dniu 19.07.2022

Napisany przez NaTwoim13
noelmaxim pisze: Terminy wymiany dla 3/4/5 na 6/2023 wynoszą 98 000 euro, a dla 1/2/6 na 7/2022 - 41 500 euro. Należy sprawdzić, jakie warunki banki mogą zaoferować dla dwóch terminów wypłaty z przewagą co najmniej pół roku w formie transakcji terminowej. W razie potrzeby można rozwiązać wszystko dopiero w 6/2023. Istotne jest, że wiele banków oferuje tylko okres transakcji terminowej wynoszący 36 miesięcy, podobnie jak to, że terminy wypłaty nie mogą być od siebie oddalone o więcej niż pół roku. Jednakże możliwe są także dwa różne terminy wypłaty, w których warunki mogą się nieco różnić.
Tak, mieliśmy to już, już to policzyłem

Napisany przez Kollo100
Cześć Wszystkim, miałem już spotkanie z bankiem domowym. Cieszy mnie, że okazało się, że obojean Darlehen zostanie zakończone po 10 latach. Dlatego już teraz złożyłem wypowiedzenie obu Darlehen do czasu zakończenia Sollzins. W piśmie prosiłem o podanie dokładnej daty terminu płatności i dokładnej kwoty. Myślę, że otrzymam potwierdzenie pod koniec przyszłego tygodnia. W rezultacie kwoty i terminy Forward zmieniłyby się. Z doradcą ustaliliśmy następujące liczby: Bausparer przyznany w lutym 2021 r., Pozostała suma z 30.09.2021 r. 10000 € do spłacenia wraz z Darlehen 3 Darlehen 2 kończy się 30.11.2022 r., Pozostała suma 102500€, Czas forward 9 lat. Darlehen 3 kończy się 30.09.2021 r., Pozostała suma 32100 €, Czas forward 10 lat W sumie potrzebuję 144600€. W zależności od limitu zastawu, chciałbym być może obniżyć tę kwotę przez wpłatę dodatkową na Bausparer do 140000 €. Jestem ciekawy i niecierpliwie czekam. Życzę Wam miłej reszty niedzieli i ekscytującego Superbowl

Napisany przez NaTwoim13
Nein Kollo100, Forwardlaufzeit nie wynosi 9 i 10 lat, to okres wiązania oprocentowania dla kredytów forwardowych, a Forwardlaufzeit to momenty na daty spłaty, na których wylicza się dopłaty forwardowe. Nie rozumiem też dlaczego zakłada się okresy wiązania oprocentowania na 9 i 10 lat, gdyż czasem 9 lat może być droższy niż 10 lat lub w ogóle nie być oferowany, jeśli chcą uwzględnić wszystkie banki w najlepszej ofercie. Jeśli chcą zakończyć wszystko w tym samym czasie, byłoby sensowniejsze spłacać kredyt w wyższej wysokości, dzięki czemu zbiegnie się to z czasem spłaty pozostałych zobowiązań. Tak, wszyscy z niecierpliwością czekają na Super Bowl i oczywiście będą go oglądać.

Napisany przez NaTwoim13
W którym mieście znajduje się przedmiot zastawu?

Napisany przez Kollo100
Cześć noelmaxim, widzę, że źle się wyraziłem. Ale szybko zauważyłeś mój błąd. Różne okresy kredytów łatwo wytłumaczyć: Dłuższy kredyt na 9 lat finansuje 3 instalacje fotowoltaiczne. Odstępstwa wypłat są różne. Instalacja 1 do 12/2030 ok. 500€ miesięcznie brutto Instalacja 2 do 12/2031 ok. 2000€ miesięcznie # Instalacja 3 do 12/2031 ok. 800€ miesięcznie # Mniejszy kredyt jest przeznaczony na oszczędności budowlane i jedną instalację fotowoltaiczną, gdzie wypłaty trwają do 12/32. Wypłata ok. 700€ miesięcznie brutto Z mojego punktu widzenia, podatkowo lepiej rozłożyć kredyty na cały okres wypłat, aby a. raty były niższe, a b. mieć więcej dostępnego już teraz. Nie zapominajmy także o tym, że instalacje finansują się same. Pozdrawiam

Napisany przez Kollo100
noelmaxim pisze: W którym mieście znajduje się obiekt zastawu?
Och, widziałem za późno. Jest w 79115 Fryburg. 52 metry kwadratowe, bardzo dobra lokalizacja

Napisany przez NaTwoim13
Gdzie są one zabezpieczone? Na ich własnym domu jednorodzinnym?

Napisany przez NaTwoim13
OK, teraz ja także OK, własność tj. będzie wolna od obciążeń?

Napisany przez Kollo100
Ubezpieczone poprzez przeniesienie wynagrodzenia, 6 instalacji oraz nieruchomość. Musi i będzie bez obciążenia do pierwszej transzy i musi być traktowane oddzielnie, ponieważ nie jest związane z działalnością PV. Pozostała kwota do 09/2021 to około 10000€.

Napisany przez NaTwoim13
? Czy nieruchomość ma nie być obciążona, czy wystąpi obciążenie w przypadku jej wykupu?

Napisany przez Kollo100
Tak, ETW będzie dostępna jako zabezpieczenie. Ponieważ pożyczki wygasają w różnych terminach, będą one prawdopodobnie przekazywane stopniowo. Gdy ostatni euro z dotychczasowych pożyczek zostanie spłacony, można dokonać zmiany w księdze wieczystej. Tak to zrozumiałem.

Napisany przez NaTwoim13
No tak, tak, to jasne.

Napisany przez Kollo100
Myślę, że żaden bank nie zaakceptuje tych inwestycji jako zabezpieczenia. Jeśli nawet tak zrobi, to tylko z znacznymi dopłatami.

Napisany przez NaTwoim13
O tak, dlatego chciałem upewnić się.

Napisany przez NaTwoim13
102 500,00 € / nom. 1,69 % / eff.1,75 % / Stopa oprocentowania i kapitału 929,33 € / Okres wiązania oprocentowania 10 lat / Stopa spłaty kapitału 9,190 % / Opcja nadpłaty 5,00 % / Okres wcześniejszej spłaty 45 miesięcy / Spłata 30.11.2022 42 100,00 € / nom. 1,43 % / eff. 1,49 % / Stopa oprocentowania i kapitału 377,15 € / Okres wiązania oprocentowania 10 lat / Stopa spłaty kapitału 9,320 % / Opcja nadpłaty 5,00 % / Okres wcześniejszej spłaty 31 miesięcy / Spłata 30.09.2021 Mieszana stopa oprocentowania nom. 1,61 % / eff. 1,67 % kredyt refinansowy 102 500 € można spłacić jednorazową nadpłatą, aby jednocześnie spłacić kredyt w wysokości 42 100 €.

Napisany przez Kollo100
Cześć cześć, widzę, że skracasz sobie czas do rozpoczęcia Super Bowl...... Tekst wygląda naprawdę dobrze. Dzięki za to. Być może trzeba będzie jeszcze coś zmienić. Dokładnie to sprawdzę jutro i napiszę ponownie! Teraz jednak się już wylogowuję..... Pozdrawiam

Napisany przez Kollo100
noelmaxim pisze: 102.500,00 € / nom. 1,69 % / efektywna 1,75 % / Rata odsetkowa i kapitałowa 929,33 € / Okres wiążący stopę procentową 10 lat / Współczynnik spłaty kapitału 9,190 % / Opcja dodatkowej spłaty 5,00 % / Okres przewidywania 45 miesięcy / Spłata 30.11.2022 Planuję wykorzystać opcję dodatkowej spłaty w trakcie okresu kredytowania, aby zakończyć spłatę 31.12. 42.100,00 € / nom. 1,43 % / efektywna 1,49 % / Rata odsetkowa i kapitałowa 377,15 € / Okres wiążący stopę procentową 10 lat / Współczynnik spłaty kapitału 9,320 % / Opcja dodatkowej spłaty 5,00 % / Okres przewidywania 31 miesięcy / Spłata 30.09.2021 Opcja dodatkowej spłaty nie będzie potrzebna w tym przypadku. Jeśli oprocentowanie pozostanie bez zmian, kwota kredytu może zostać zwiększona do 44 000 €. Jest to tylko około 20 € miesięcznie więcej, ale mniej wkładu własnego. Wolę wydać to na wakacje! Stała stopa mieszana 1,61 % / efektywna 1,67 % kredyt z okresem przewidywania w kwocie 102.500 € może być uregulowany jednorazową dodatkową spłatą tak, aby został spłacony jednocześnie z kredytem w kwocie 42.100 €.
Cześć noelmaxim, nie było moim zdaniem zbyt udanej gry! Kilka uwag dotyczących twojej świetnej oferty. Na jaką wartość wyceniłeś mieszkanie? Całą dalszą komunikację powinniśmy prowadzić już mailowo! Pozdrowienia i udane interesy

Napisany przez Kollo100
Witajcie na forum, mam kilka nowości do przekazania. Po pierwsze, jeden pośrednik złożył mi ofertę (jeszcze nie Pan Buhmann), a dodatkowo mam jeszcze jedną ofertę od lokalnego banku, gdzie mieszkanie służy jako zabezpieczenie. Na szczęście mam teraz dwie opcje i nie czuję się już tak bardzo śpieszony. Oferta pośrednika może zostać podpisana dopiero w sierpniu/wrześniu, ponieważ możliwe jest jedynie maksymalnie 36-miesięczne zawieszenie wykonania umowy. Jeśli warunki nie zmienią się zbytnio, to obowiązujące są: Pośrednik: 1. 32 000 €; 7 lat; 1,53 %; spłacane w całości z 13,5 % kapitału 2. 110 000 €; 10 lat; 1,61 %; spłacane w całości z 9,2 % kapitału Po 7 latach odpadną dwa wpływy z instalacji fotowoltaicznych, więc to idealne rozwiązanie. Drugą kwotę trzeba skrócić do 9 lat poprzez dodatkową spłatę. Bank lokalny, gdzie znajduje się mieszkanie: 1. 42 000 €; 10 lat; 1,56 %; spłacane w całości z 9,156 % kapitału, opcja 5% dodatkowej spłaty 2. 103 000 €; 10 lat; 1,84 %; spłacane w całości z 9,034 % kapitału, opcja 5% dodatkowej spłaty Tutaj dochody z instalacji fotowoltaicznych są brane pod uwagę pełniąc rolę zabezpieczenia, ale nie same instalacje. Pod względem podatkowym jest to pewnie korzystniejsze, ponieważ dochody są lepiej rozmieszczone. Jednakże konieczne będzie użyć dodatkowo jeszcze jedno mieszkanie jako zabezpieczenie. Ogólnie wolałbym pierwszą opcję, ale co się stanie z oprocentowaniem do końca sierpnia? Niestety, moją kryształową kulę obecnie przeglądają... Pozdrawiam Kollo100

Napisany przez Kollo100
Szkoda, brak opinii! Być może ktoś się wypowie na temat tego, że w przypadku anulowanego kredytu KfW na dzień 30.09.2021 mam już 23.09.2021 zapewnić kwotę spłaty, rzekomo dlatego, że tego wymaga KfW. Tak pisze w potwierdzeniu anulowania. Według doradcy bankowego, chodzi o kwestie techniczne!? Czy to jest poprawne? Pozdrawiam Kollo100

Napisany przez hausbauwest
Oblicz sobie szkody w postaci odsetek powstałe przez te 7 dni..... Wtedy zobaczymy, czy kliknięcie w ogóle ma sens.

Napisany przez Kollo100
Cześć hausbauwest, powinno to wynieść około 100 €. Ale chodzi mi również o ogólne kwestie. Nie mogę znaleźć żadnych informacji ani w ulotce KfW, ani w umowie kredytowej, i nie chcę ponosić za to odpowiedzialności tylko dlatego, że bank technicznie nie potrafi tego rozwiązać. KfW napisało do mnie dzisiaj maila, że nie udzielają informacji, ponieważ kontrahentem jest S.... Teraz zrzucili sobie piłkę tak, jak to im jest potrzebne. Chciałem tylko zobaczyć zapis o tym! Z poważaniem Kollo100

Napisany przez Kollo100
"Cześć uczestnicy,

chcę was tylko zaktualizować.

Aktualnie mam zapytanie, w którym decyzja jest oczekiwana w pierwszych dwóch tygodniach stycznia.

Oto warunki:

1. [url]pożyczka[/url] / pozostałe zadłużenie po mieszkanie / (przydzielony BSV) 26,500€ spłata styczeń 2020 / oprocentowanie 0,53 / okres 6 lat / około 8750€ reszty

2. [url]pożyczka[/url] / pozostałe zadłużenie po nieruchomość 1+2+6 / 42,000€ / [url]kredyt[/url] obciążony 09.2021 / oprocentowanie 0,80 / okres 10 lat / pełna spłata

3. [url]pożyczka[/url] / pozostałe zadłużenie po nieruchomość 3+4+5 / 100,000€ / [url]kredyt[/url] obciążony 11/2022 / oprocentowanie 0,93 / okres 10 lat / pełna spłata

Pożyczka 1 jeszcze nie ma opcji nadpłaty. Spróbuję to jeszcze wynegocjować. Nawet jeśli warunki się przez to nieco pogorszą. Niewiarygodnie i przede wszystkim miło, mieszkanie służące jako zabezpieczenie [url]kredytów[/url] zostało oszacowane na aż 280 tys. €!!!

Mam nadzieję, że to przejdzie...

Wszystkim wam udanego Nowego Roku 2020!

Kollo100
"

Napisany przez NaTwoim13
Wartość zastawu lub poziom obciążenia zastawem, a tym samym również warunki, nigdy nie były problemem, raczej ważna była [url]zdolność kredytowa[/url] i wybór banku. Trzymam kciuki

Napisany przez Batman_BU
To są naprawdę świetne warunki, nawet w porównaniu z kwietniem.

Co do drugiego pytania: w Commerzbanku i większych kasach oszczędnościowych mam dostęp do walut i transakcji (takich jak raty kredytowe) nawet w weekendy. Jeśli umowa kredytowa określa stałą datę spłaty, sugeruję skorzystanie z niej i ewentualnie zlecić operację walutową na dzień przed datą ich przeniesienia przez internet. W ten sposób Twoja bankowa operacja zostanie zrealizowana w odpowiednim dniu, a wartość transakcji również zostanie poprawnie zaksięgowana w systemie.

Napisany przez Kollo100
pisze:
Na das sind doch selbst im Vergleich zum April tolle Konditionen.

zu der anderen Frage: ich habe bei der Commerzbank und einer größeren Sparkasse Valuten und Buchungen (hier Kreditraten) sogar am Wochenende. Sofern die Kreditverträge ein festes Datum zur Ablösung nennen würde ich dieses nehmen, ggf. den Tag vorher online für Valuta Fälligkeitstag anweisen. Dann führt deine Bank am richtigen Tag aus, die Wertstellung erfolgt auch korrekt bei der S.......

Absolut!

Mittlerweile hat die S.... mir mitgeteilt, dass die Restsumme spätestens am 27.09 eingegangen sein muss, um noch rechtzeitig zum 30.09 bei der KfW einzutreffen und dass sie Kosten, die eventuell entstehen könnten, an mich weiterleiten.
Dann werde ich eben die Auszahlung des neuen Darlehens zum 26.09 anstreben.
Grundsätzlich finde ich das aber nicht ok, dass dem Kunden aufgebürdet wird!
Mit freundlichen Grüßen und ein gesundes Neues Jahr!
Kollo100

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata