Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy

Napisany przez Hilfe
Cześć, potrzebujemy kwoty 14 tys. jako zabezpieczenia na 24 miesiące dla nowego samochodu, do czasu gdy będzie dostępny wolny kontrakt oszczędnościowy. Bardzo dobra zdolność kredytowa, jakie warunki mogę oczekiwać?

Napisany przez Hilfe
Cześć, Zauważyłem, że ten sam dostawca oferuje różne oprocentowanie na dwóch różnych portalach, a nawet na swojej własnej stronie internetowej. Portale te oferują w części lepsze oprocentowanie o 0,15%. W rezultacie miesięczna rata przy takim samym czasie trwania kredytu jest kilka euro niższa. Czy to normalne?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
No cóż, to co jest widoczne na portalach często jest warunkiem wystawowym. Prawdziwa stopa procentowa pojawia się dopiero po wprowadzeniu wszystkich danych. Tylko nieliczni dostawcy mają tam stałe oprocentowanie, które jest wtedy odpowiednio oznaczone.

Napisany przez Hilfe
Cześć, chciałem podzielić się wynikiem. Udało mi się teraz znaleźć kredyt w SKW Bank za pośrednictwem portalu Cash Back o oprocentowaniu 1,79% na 6 lat na sumę 20 tys. euro. Łączne odsetki wyniosą 900 euro, a zwrot gotówki 400 euro. Jestem zadowolony, będziemy mogli spłacić po 2 latach bez VVE, gdy osiągniemy dostęp do oszczędności. Oczywiście wtedy odsetki będą niższe proporcjonalnie. I oto widzisz, że porównywanie się opłaca.

Napisany przez LangM90
Pytanie: Jak to możliwe, że masz tylko 900€ odsetek przy stopie oprocentowania 1,79% i 6-letnim okresie trwania? Ja otrzymuję ponad 1000€ przy miesięcznej racie w wysokości 293,17€

Napisany przez Hilfe
LangM90 pisze: Pytanie: Jak to możliwe, że masz tylko 900€ odsetek przy stopie oprocentowania wynoszącej 1,79% na 6 lat? Wychodzi mi ponad 1000€ przy miesięcznej racie w wysokości 293,17€
Musisz więcej ćwiczyć liczenie W skrócie 20k * 1,79 % czystych odsetek = 358 w pierwszym roku * 6 lat = 2.148 € Teraz dochodzi piękny efekt składany ze względu na spłatę. Oznacza to, że te 900 €, tak naprawdę tylko 500 € z powodu cashbacku

Napisany przez 2tneub
Nie. Bankster pewnie popełnił błąd w obliczeniach albo przeoczył kilka opłat. Udaje mi się uzyskać ten sam wynik co LangM90 i strona Zinsen-berechnen.de również. Zawsze około 1100€ odsetek. Jaka jest stopa procentowa i rata?

Napisany przez Hilfe
Mam ratę w wysokości 343€ Batsch. Więc wyższa spłata. Nö kosten

Napisany przez 2tneub
Nie wszystko się zgadza. 343x12x6 = 24.696 minus wypłata kredytu = 4.696 odsetek/opłat. Kto potrafi liczyć, jest w wyraźnej przewadze. Sądzę raczej, że to będzie 5 lat.

Napisany przez Hilfe
Przepraszamy! 60 rat w ciągu 5 lat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata