Re: Głosy i karty wstępu ING dla osób trzecich na zgromadzeniach akcjonariuszy.
Napisany przez ManfJoh35 -
- ndz sty 27, 2019 10:30 am
Z ING Bankiem i mną w zasadzie jestem zadowolony i mogę polecić tę bank również innym osobom.
Jednakże irytuje mnie jedna kwestia dotycząca zamawiania biletów na walne zgromadzenia spółek akcyjnych.
Zamówienie na osobę trzecią nie jest możliwe. Wyjątkiem są stowarzyszenia akcjonariuszy/ochrony. Niestety, w ING nie mogę bezpośrednio upoważnić osoby, której ufam.
W innych bankach internetowych, o ile mi wiadomo, istnieje możliwość zamawiania biletów na walne zgromadzenia również na rzecz osób trzecich, a nie tylko dla stowarzyszeń akcjonariuszy/ochrony, bezpośrednio w banku online. Podczas zamówienia biletów i pełnomocnictw do głosowania dla wskazanej osoby trzeciej, bilety są wysyłane bezpośrednio do tej osoby. To jest możliwe i działa wszędzie, oprócz ING. ING w tej kwestii jest uciążliwy i zacofany. Inne banki internetowe pokazują, jak można to zrobić lepiej i bezpośrednio, więc ING nie jest prawdziwym bankiem internetowym. Dlaczego można zlecić stowarzyszeniu akcjonariuszy, którym być może nie ufamy, a nie można osobie, której ufamy?
W tej sprawie ING nie zapewnia odpowiedniej obsługi. Rozwiązanie ING dotyczące praw głosu i biletów dla osób trzecich na walnych zgromadzeniach jest złe!