Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa oszczędnościowa mieszkaniowa przed kolejnością - wypłata jest opodatkowana?

Napisany przez MaxHaus99
Cześć. Mam zamiar wypłacić moją umowę oszczędnościową przed przydziałem i ją wypowiedzieć. Teraz zastanawiam się, jak jest z podatkami? Czy muszę zapłacić od tego podatki czy zostały one automatycznie potrącone przez moją instytucję oszczędnościowo-kredytową? Dziękuję!

Re: Umowa oszczędnościowa mieszkaniowa przed kolejnością - wypłata jest opodatkowana?

Napisany przez Hilfe
Cześć, po pierwsze, twój ulga podatkowa w przypadku kasy budowlanej działa, poza tym podatki są od razu potrącane. Możesz je odzyskać dzięki zeznaniu podatkowemu, jeśli wciąż masz wolne kwoty zwolnione od podatku. Dlatego warto sprawdzić z góry.

Napisany przez NaTwoim13
Czy nie możesz wprowadzić tego do przydziału poprzez zmiany umowy (obniżkę lub podział)? 1) Czy otrzymałeś premię mieszkaniową? 2) Jak wysoki był procent odsetkowy na rachunku oszczędnościowym? 3) Czy złożyłeś dyspozycję zwolnienia z podatku?

Napisany przez MaxHaus99
Chwila, więc rozumiem, że nie muszę się martwić, że będę musiał dopłacić jakiekolwiek podatki? Dziękuję za odpowiedź!

Napisany przez 2utopus
Czy to jest związane z Wohnriester?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata