Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: prywatne ubezpieczenie od bezrobocia

Napisany przez Neuhier1988
Dobry wieczór wszystkim, Zarabiam 2700 euro brutto i dzisiaj nasunęło mi się pytanie, ponieważ wkrótce wyprowadzam się, co się stanie, jeśli będę bezrobotny przez krótki lub długi czas? Zasiłek dla bezrobotnych wyniósłby 1050 euro. Kolega z pracy ma prywatne ubezpieczenie od bezrobocia. Trochę poczytałem na ten temat w internecie i teraz chciałbym zapytać, czy taka polisa w ogóle ma sens? Pozdrowienia

Re: prywatne ubezpieczenie od bezrobocia

Napisany przez 2utopus
ALG1 otrzymasz w zależności od czasu trwania dotychczasowego zatrudnienia objętego ubezpieczeniem społecznym w ciągu ostatnich 5 lat oraz od wieku do 18 miesięcy, a następnie ALG2. Przedtem możliwe jest otrzymanie odprawy przez firmę, która chce się ciebie pozbyć. Jednak obecnie dość szybko można znaleźć nową pracę - jeśli nie jest się wybrednym. Ubezpieczyciel musi oczywiście zarabiać - dlatego w przeciętnym przypadku wypłaca się mniej, niż się wpłaca. Ja raczej oszczędzałbym pieniądze na czarną godzinę, aby móc przebrnąć przez kilka miesięcy między ALG1, wtedy mógłbym sobie zaoszczędzić składki ubezpieczeniowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata