Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt pomimo krótkoterminowego wpisu?

Napisany przez Easy1973
Cześć, mam pytanie dotyczące następującej sprawy: Zawsze płaciłem swoje raty i rachunki. Wczoraj byłem w moim banku (Postbank), ponieważ chciałem zwiększyć moje kredyty. Według analizy budżetu wszystko było w porządku. Jednak doradca bankowy powiedział, że coś jest nie tak, co bardzo mnie zaskoczyło. Powiedział, że istnieje otwarte roszczenie, które jest bardzo świeże. Wtedy powiedziałem mu, że to niemożliwe i zaproponowałem, żebyśmy razem sprawdzili moje wpisy w Schufa. (Jestem zarejestrowany na meineschufa.de i mam zawsze dostęp do wszystkich wpisów w Schufa). I rzeczywiście był tam otwarty wpis od Vodafone na kwotę 230€. Został on zlecony firmie windykacyjnej, na co otrzymałem ten wpis. Przemyślałem to, bo nie mogłem tego wytłumaczyć. W końcu okazało się, że wcześniej założyłem umowę na telefon stacjonarny dla moich rodziców w vodafone, a ponieważ moja siostra zarządza kontami moich rodziców, nie zauważyłem, że wszystkie rachunki nie zostały opłacone. Skontaktowałem się z kancelarią prawną i natychmiast uregulowałem rachunek. Następnie skontaktowałem się ze Schufa, aby dowiedzieć się, co mogę zrobić, aby ten wpis został usunięty możliwie szybko. Powiedziano mi, że jeśli uregulowałem rachunek i udokumentuję to potwierdzeniem uregulowania przez firmę windykacyjną, to wpis zostanie oznaczony jako uregulowany, ale nie można go usunąć. Zostanie on automatycznie usunięty dopiero po 3 latach. Osoba z Schufa powiedziała mi jednak, że jeśli został uregulowany i w wpisie w Schufa jest zaznaczone, że zapłaciłem, to nadal mogę otrzymać pożyczkę, ponieważ zapłaciłem. Teraz jestem niepewny, czy to jest możliwe czy nie. Zanim zapytam o kredyt w innym banku (porównanie kredytów check24), chciałbym wiedzieć, jakie są szanse, że mimo tego wpisu mogę jednak otrzymać kredyt. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat.

Napisany przez finanzierung
Easy1973 pisze: Witam, mam pytanie dotyczące następującej sprawy: Zawsze spłacałem moje raty i rachunki. Wczoraj byłem w swoim banku (Postbank), ponieważ chciałem zwiększyć swoje kredyt. Według bilansu domowego wszystko było w porządku. Ale potem doradca banku powiedział, że coś tu nie gra, co bardzo mnie zdziwiło. Bardzo bym był wdzięczny, gdybyście mogli mi coś na ten temat powiedzieć.
Uważam, że jeśli trzeba zwiększyć bieżący kredyt, oznacza to błąd w bilansie domowym. Przepraszam, to na pewno nie jest to, czego chciałeś usłyszeć, ale tak to wygląda.....

Napisany przez Easy1973
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, że w życiu mogą wydarzyć się niespodziewane rzeczy?!?

Już kiedyś myślałeś o tym, żeby oszczędzać pieniądze na takie sytuacje? Jeśli do tej pory nie byłeś w stanie tego zrobić, skąd będziesz miał pieniądze na spłatę wyższych rat, albo jeśli rata pozostanie taka sama przez wydłużenie okresu kredytowania, nadal nie będziesz mógł oszczędzać i będziesz musiał znowu zacząć uzupełniać fundusze przy następnym niespodziewanym wydarzeniu. Korzystanie z debetu? Czy jesteś już na granicy limitu? Informacja o Twojej historii kredytowej w Schufa nie zostanie usunięta po uregulowaniu zobowiązania, pozostanie ona jako negatywny wpis przez kolejne 3 lata, a w tym czasie nie będziesz mógł otrzymać kredytu.

Napisany przez Easy1973
Nie wiesz nawet, co się działo w moim życiu. Kim ty w ogóle jesteś, że oceniasz mnie? Jeśli nie chcesz lub nie potrafisz odpowiedzieć na to pytanie, oszczędź sobie czasu i przewiń dalej. Myślałem, że w tym forum można otrzymać pomoc, ale wyraźnie się myliłem.

Easy1973 pisze: Nie wiesz nawet, co działo się w moim życiu. Masz rację! Kim ty właściwie jesteś, żeby oceniać mnie? Jestem kimś, kto już przebył ten sam szlak, który teraz przed tobą leży, i sam wielokrotnie używał tych argumentów. Ponadto, w żadnym stopniu nie osądzałem cię, jedynie wskazałem ci pewne fakty. Jeśli nie chcesz lub nie możesz odpowiedzieć na pytanie, oszczędź sobie czasu i przewiń dalej. Myślałem, że w tym forum można uzyskać pomoc, ale chyba się myliłem. Czy chcesz tylko odpowiedzi, które sobie wymarzysz? Odpowiedziałem także na twoje pytanie.
Powtórzę ci zupełnie bezstronnie, jeśli nie jesteś w stanie oszczędzać dodatkowych pieniędzy, nie będziesz również w stanie obsłużyć wyższych rat kredytowych po zwiększeniu kredytu, lub nawet nie będziesz mógł zaoszczędzić nic przy tych samych ratach i dłuższym okresie spłaty, a przy następnym niespodziewanym zdarzeniu będziesz znowu musiał zwiększyć kredyt. Tak, nie znam cię i nie powiedziałem, że nie potrafisz gospodarować środkami finansowymi czy coś w tym stylu, jedynie że twój budżet nie pasuje. Teraz możesz spróbować podnieść swoje dochody lub zmniejszyć wydatki. Jeśli żadne z tych rozwiązań nie jest możliwe, zwiększenie kredytu jedynie opóźni finansowy exodus.

Napisany przez Birgit
Wskazówka dotycząca zagwarantowania rezerw na takie przypadki jest pomocna. Masz teraz wpis w Schufa, który zostanie usunięty dopiero po 3 latach. Dodatkowego kredytu (lub zwiększenia) możesz więc teraz zapomnieć. Weź to jako sygnał, aby w przyszłości gromadzić oszczędności. Wtedy nie będziesz już musiał się znajdować w sytuacji potrzeby kredytu, gdy pojawią się nieprzewidziane wydatki.

Napisany przez Hilfe
Brak szans. Jest zapisany i zostanie usunięty dopiero za 3 lata. To oznacza, że otrzymasz gorsze warunki w bankach. Radzę Ci nigdy więcej tego nie robić i omówić to z siostrą / rodzicami!

Napisany przez hanes
Może Ci to pomóc: Wcześniejsze usunięcie nie jest możliwe na ogółKiedyś konsumenci mogli usunąć roszczenie przed upływem ustawowych terminów, jeśli kwota nie przekraczała 2 000 euro i została spłacona w ciągu sześciu tygodni. Jednak nie mogło być wyroku lub tytułu egzekucyjnego. Jeśli warunki zostały spełnione, Schufa wcześniej usuwała roszczenie ze swojej bazy danych. Po wejściu w życie RODO to już nie jest możliwe. Jak okresy przechowywania danych, wyjątkowe usuwanie negatywnych wpisów jest teraz regulowane przez wytyczne postępowania biur informacji kredytowej. Schufa teraz indywidualnie ocenia trudne przypadki. Aby to zrobić, dotknięci konsumenci muszą jednak udowodnić swoje szczególne okoliczności piśmieni.

Napisany przez Easy1973
hanes pisze: Może Ci to pomóc: Wcześniejsze usunięcie nie jest ogólnie możliweKiedyś konsumenci mogli usunąć wierzytelność przed upływem ustawowych terminów, jeśli wynosiła ona maksymalnie 2 000 euro i została spłacona w ciągu sześciu tygodni. Warunkiem było jednak brak wyroku ani nakazu komorniczego. Jeśli spełnione były te warunki, Schufa wcześnie usuwała wierzytelność z bazy danych. Po wejściu w życie RODO to już nie jest możliwe. Jak długotrwałe usuwanie niekorzystnych wpisów jest teraz regulowane przez wytyczne dotyczące postępowania biur informacyjnych. Schufa teraz bada o trudne sytuacje indywidualnie. Aby to zrobić, dotknięci konsumenci muszą jednak udokumentować swoje specjalne okoliczności na piśmie. (https://www.finanztip.de/schufa/falsche-eintraege-loeschen/)
Czy ktoś tutaj ma z tym doświadczenie? Jakie są wskaźniki sukcesu w tej kwestii?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata