Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Symantec

Napisany przez Dany1
Symantec ogłosił sojusz z Linksys, firmą-córką Cisco. To powinno wreszcie przynieść trochę mocy... nie tylko dla firmy, ale także dla akcji. Czy warto kupić?

Napisany przez richard100
Cześć Dany Emmi również coś zakupiła.... ?Czy zauważyłeś coś.. ?https://www.baz.ch/news/index.cfm?keyID=02FAED07-AC4E-423C-90C2AC226F4B680D&startpage=2&ObjectID=2D3B3421-60CF-2062-F4E0D80B0BAC4C33Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
grrrrrrrrrrrrrrrrrrr :mrgreen:

Napisany przez 2cybercrash
17,5$ został pokonany w dół, pomimo interesującej informacji o współpracy z Cisco, 3. Mały pakiet jest przechowywany bez nadziei na krótkoterminowe ożywienie kursu.

Napisany przez ADMCI4
Przejrzałem. Wprowadziłem wniosek o zakup 500 sztuk po $16,00. Skorygowany wskaźnik KGV dla bieżącego roku do 31.03.2006 prawdopodobnie wyniesie 16. To nie jest takie złe. Z drugiej strony przejęcie Veritas w przyszłości powinno przynieść dodatkowe zyski. Kapitał w wysokości 4 miliardów dolarów imponuje! Czy można spodziewać się kolejnego przejęcia? Lancelot

Płacę tam również regularnie pieniądze za moje oprogramowanie antywirusowe. To zobowiązuje na dłuższą metę i przynosi zyski. Pozdrawiam, Rich

Napisany przez ADMCI4
Symantec musi pozostać numerem 1. Gdy Microsoft intensywnie wkroczy do tego obszaru.... Na rynkach związanych z bezpieczeństwem i administracją przedsiębiorstw rywalizujemy z wieloma firmami oferującymi konkurencyjne produkty w stosunku do naszych rozwiązań technologicznych oraz konkurencyjne usługi w zakresie reakcji i obsługi. W obszarze produktów antywirusowych i filtrowania, niektóre z firm, z którymi rywalizujemy, to Computer Associates, McAfee (dawniej Network Associates), Sophos, Trend Micro i WebSense. Ponadto Microsoft niedawno ogłosił i rozpoczął wewnętrzne testowanie pakietu online, który obejmuje zautomatyzowaną ochronę, konserwację i dostosowywanie wydajności. Usługa subskrypcyjna skierowana do konsumentów, Windows OneCare, ma zostać usługą płatną dostępną dla ogółu publiczności do końca 2005 roku. Microsoft niedawno wprowadził również bezpłatny produkt antyszpiegowski dla rynku konsumenckiego. W obszarze zapory ogniowej i sieci VPN, niektóre z firm, z którymi rywalizujemy, to Check Point Software, Cisco, Juniper, SonicWALL i WatchGuard. W obszarze wykrywania włamań i zarządzania bezpieczeństwem, niektóre z firm, z którymi rywalizujemy, to Bindview, Internet Security Systems, NetIQ i Tipping Point (niedawno przejęty przez 3Com). W obszarach zarządzania zdalnego, wdrożeń przez obrazy, tworzenia kopii zapasowych, odzyskiwania danych i zarządzania zasobami, niektóre z firm, z którymi rywalizujemy, to Altiris, Laplink, Marimba (niedawno przejęta przez BMC Software) i VERITAS. Ponadto stajemy w obliczu pośredniej lub potencjalnej konkurencji ze strony dostawców systemów operacyjnych oraz producentów sprzętu sieciowego i komputerowego, którzy dostarczają lub mogą dostarczyć różne rozwiązania bezpieczeństwa i funkcje w swoich obecnych i przyszłych produktach. Ci konkurenci mają znaczne przewagi dzięki swojej zdolności do wpływania lub kontrolowania platform obliczeniowych, warstw bezpieczeństwa i warstw sieciowych na, bądź w, których operują produkty bezpieczeństwa. Ponadto, ci konkurenci z reguły dysponują znacznie większymi zasobami finansowymi, marketingowymi lub technologicznymi niż my. Wierzymy, że nasza zdolność do konkurowania na rynkach związanych z bezpieczeństwem i administracją przedsiębiorstw w przyszłości zależy między innymi od oferowania kompleksowych, zorientowanych na rozwiązania ofert zintegrowanych, które zabezpieczają i zarządzają najważniejszym aktywem klientów - ich informacjami. Niektóre z firm oferujących konkurencyjne produkty w stosunku do naszych ofert produktów konsumenckich to Check Point Software, Computer Associates, Doctor Ahn, Internet Security Services, Kroll, McAfee (dawniej Network Associates), Norman, Panda i Trend Micro. W związku z ciągle ewoluującym środowiskiem zagrożeń bezpieczeństwa w sieci, pojawiło się także kilka innych firm na rynku, które mogą w przyszłości stanowić znaczących konkurentów. Nasze Usługi Bezpieczeństwa Przedsiębiorstw konkurują z firmami takimi jak Counterpane, IBM, Internet Security Systems, Ubizen i VeriSign. Konkurencja cenowa jest zacięta w przypadku większości naszych produktów i usług. Spodziewamy się, że konkurencja cenowa będzie nadal wzrastać i stawać się jeszcze bardziej istotna w przyszłości, co może obniżyć nasze marże zysku. Lancelot

Napisany przez Marktinsider
Dzień dobry Symantec stracił ponad 25% wartości od ogłoszenia wyników na początku listopada. Ale giełda zareagowała przesadnie. Z 24,00 USD spadł do 16,32 USD tylko dlatego, że zostały przedstawione wyniki kwartalne, które w przypadku rozszerzenia oferty produktowej poprzez przejęcie byłyby pozytywne? Nie rozumiem. Wskaźniki dotyczące akcji są całkiem dobre: - KGV za rok 2006 wynosi 15,04 (źródło: Yahoo) - Wskaźniki dotyczące zyskowności, efektywności zarządzania i rachunku zysków i strat są pozytywne - Duży stan gotówki w wysokości 4,43 miliarda USD - Prawie brak zadłużenia (502 mln USD) - ładny przepływ gotówkowy 10 listopada wydaje się, że tylko 2,20% wszystkich akcji było krótką pozycją. Aktualnie uważam, że cena akcji jest niedoszacowana, a obecne kursy są optymalnymi punktami wejścia. Symantec to zdrowa firma z dobrymi produktami*. Bezpieczeństwo odgrywa coraz większą rolę na całym świecie. W każdym razie nowe produkty Symantec (NAV, NIS i Ghost) pojawiły się tuż po premierze wielokrotnie na liście bestsellerów na Amazon (USA i Niemcy). W różnych testach oprogramowania czasopism komputerowych NAV Symanteca wypadł lepiej niż odpowiednik McAfee. Podoba mi się również informacja, że Symantec zawarł sojusz dystrybucyjny z Linksys, spółką-córką Cisco. (Źródło: kliknij tutaj) Wskaźniki są obecnie najniższe w historii, ale wskazują na silne ożywienie. A także podoba mi się ostatnich kilka dni. Brak gwałtownych spadków po pozytywnym dniu, a jedynie powolna tendencja wzrostowa. (Źródło: kliknij tutaj) * Osobiście nie korzystam z programu antywirusowego ani zapory ogniowej od Symanteca do użytku prywatnego. Miałem złe doświadczenia (aktualizacje definicji wirusów następowały dopiero długo po pojawieniu się groźnych wirusów, oprogramowanie zużywa zbyt dużo zasobów i niezadowalające jest łatwość obsługi). Ale dość przydatne są Ghost, pcAnywhere, PartitionMagic i WinFax Pro. A w biznesie Symantec rozwija przekonujące produkty. Podsumowanie: mocny zakup. 22,50 USD powinny być możliwe do osiągnięcia do wiosny. Prawdopodobnie rok 2006 będzie rokiem na rynku Nasdaq i akcji technologicznych! Zobaczymy... Pozdrowienia, Insider rynkowy

Napisany przez ADMCI4
zwrócono moją uwagę na symantec dzięki wam. Jako użytkownik Maca, wirusy i programy zabezpieczające są dla mnie obcymi słowami. Podczas czytania o symantec znalazłem następujący post na cashforum: Temat: Symantec: Silna sprzedaż! (1 z 8), przeczytane 223 razy Od: Insider rynkowy Data: Środa, 2 listopada 2005, 11:44:00 Kto tu w forum ostatnimi tygodniami i miesiącami polecał i sam kupował Symantec? Symantec poniósł nettostratę w ostatnim kwartale w wysokości 251,3 miliona dolarów lub 21 centów na akcję. --> Po godzinach -10%! Silna sprzedaż. Symantec można naprawdę zapomnieć (produkty złej jakości). Więc nie chcę nikogo atakować, popełnianie błędów to codzienność, a zdania można/musi się zmieniać. To jednak dość drastyczna zmiana zdania, i jeśli Insider z cashforum to ta sama osoba co tutaj, to chciałbym poznać powody tej radykalnej zmiany.

Napisany przez ADMCI4
Nasz ekspert rynkowy jest zdecydowanie lepiej poinformowany niż ten dureń na Cashforum. Informacja o stratach jest całkowicie myląca: Nasza strata netto wyniosła 251 milionów dolarów za trzy miesiące zakończone 30 września 2005 r., w porównaniu z zyskiem netto w wysokości 136 milionów dolarów za trzy miesiące zakończone 30 września 2004 r. Nasza strata netto wyniosła 53 miliony dolarów za sześć miesięcy zakończone 30 września 2005 r., w porównaniu z zyskiem netto w wysokości 253 milionów dolarów za sześć miesięcy zakończone 30 września 2004 r. Spadek rentowności wynika głównie z odpisu związanych z badaniami, rozwojem i wdrożeniem nabyciem IPR&D w wysokości 284 milionów dolarów w trzecim kwartale 2005 r. w związku z przejęciem VERITAS, a także z innych związanych z fuzją kosztów przejęcia i restrukturyzacji. Ponadto doświadczyliśmy wzrostu kosztów operacyjnych głównie związanego z przejęciem VERITAS, a konkretniej zwiększeniem liczby pracowników i wynagrodzeń z nimi związanych. W dniu 30 września 2005 r. liczba pracowników wzrosła o około 148% w porównaniu z końcem trzeciego kwartału 2004 r. Z tego wzrostu około 86% było wynikiem przejęcia VERITAS. Oczekiwane są betrażenia synergi integracyjnych w 2006 r. oraz kontynuacja silnego przepływu gotówki i silnej sytuacji bilansowej. Dla mnie prognozowany wskaźnik KGV na poziomie około 15-16 w 2006 r. jest nieco wysoki, dlatego mam nadzieję na obniżkę aktualnej ceny, aby wejść na rynek. Przewiduję, że Symantec (w tym Veritas) pozostanie liderem w tej branży. Jednak nie ma na to gwarancji, jeśli także Microsoft stanie się silny w tej dziedzinie. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Uważam, że firma jest obecnie dość sprawiedliwie wyceniona. Kurs/zysk jest około 300 punktów bazowych niższy niż u lidera branży - Microsoft. Ale także zwrot z kapitału własnego jest około 250 punktów bazowych niższy niż u MSFT. Aby osiągnąć znacznie wyższą wycenę, firma musiałaby wprowadzić na rynek zupełnie nowy produkt. Na przykład oprogramowanie antywirusowe, które samo się rozwija. Obecnie trzeba ciągle instalować te aktualizacje, co nie jest moim zdaniem prawdziwą obsługą klienta. Nawet jeśli pobieranie przez internet praktycznie działa samodzielnie, zawsze wiąże się to z ponownym obciążeniem łącza i wydajności komputera. Istnieje także ryzyko zainfekowania komputera jakimś wirusem.

Dzisiaj, 6.1.2006, wiele rzeczy dzieje się dość chaotycznie, a inne idą niezgodnie z planem, całkiem nieprzewidywalnie, dużo zamieszania tu i tam. W każdym razie przypadkowo wzrosła wartość Symantec (SYMC) nieco. Początkowa cena 17,5 $ z dnia 15.12.2005 osiągnęła 18,83 $ do handlu, netto 4,6% na Swissquote. 2 dodatkowe transakcje zostały zarejestrowane za wcześnie i nadal pozostają w zawieszeniu.

Napisany przez beta
cybercrash pisze: ......W każdym razie wypadkiem awansował nieco Symantec (SYMC). Zakup po cenie 17,5$ z dnia 15.12.2005 wzrósł do 18,83$ w Swissquote, netto o 4,6%. 2 dodatkowe pakiety zostały wcześnie wprowadzone i pozostają oczekujące.
Microsoft pomaga nierzetelnym programowaniem.....jedni cierpią, inni się cieszą :? https://www.n-tv.de/620210.html Miłego weekendu

Napisany przez Dany1
beta pisze: Microsoft pomaga w niechlujnym programowaniu.....w coś komuś utrapienia innym radość :? miło, że u mnie dominuje radość... 1. mam Symantec w NG 2. Mac stoi na moim biurku miłego weekendu

Przyczyny zakupu: 1. Doskonałe dane fundamentalne: USD) - przepływy pieniężne są również bardzo wysokie - tylko 2% akcji są krótkie 2. Dobre produkty: Wprawdzie nie jestem zadowolony z NAV (Norton Antivirus) i NIS (Norton Internet Security), ale PartitionMagic od PowerQuest, Ghost, pcAnywhere, WinFaxPRO oraz liczne produkty dla firm są w porządku. Tylko pozytywne opinie słyszałem o produktach firm przejętych Veritas i IMlogic. Nawiasem mówiąc, NAV i NIS zazwyczaj znajdują się wśród dziesięciu najlepiej sprzedających się produktów na Amazon. Wśród 100 najlepiej sprzedających się produktów znajduje się wiele innych oprogramowań firmy Symantec. 3. Aktualna analiza techniczna i wskaźniki techniczne - Narysuj te same linie xx/xxx dni i wskaźniki techniczne: USD do końca maja: a) VectorVest podaje cel cenowy na poziomie 30.33 USD Data: 6.1.2006 Źródło: (a następnie na przycisk kliknij tutaj w prawym górnym rogu) b) Analityk Robert Breza z RBC Capital Markets podaje cel cenowy na poziomie 26.00 USD Data: 4.1.2006 Źródło: USD Data: 4.1.2006 Źródło: Źródło Uważam, że osiągniemy poziom 21.50 USD już w tym tygodniu (aktualny poziom: 19.01 USD) Podsumowanie: SILNA KUPNO! Pozdrowienia Insajder rynkowy

Jaka jest nagła prognoza pogody dla Symantec według Market Insider? Wartość ma negatywny kierunek i odbija się tylko dzięki short squeezom z dużych banków, które sprzedają akcje z dźwignią. Nadal istnieją ogromne opory wzrostowe, bardzo mnie zaskoczy, jeśli roztopią się jak masło? Zalecam zbieranie/frakcjonowanie depozytów na najniższym poziomie i płacenie transakcji w fazach euforii. To nie ma nic wspólnego z produktami, bilansem, przychodami itp. Wpływ na kurs mają tu derywatywny hokus-pokus, taktyki podatkowe, wiązania kapitałowe, korzyści z amortyzacji po przejęciach. Dziś, 11 stycznia, prawie na poziomie 20$, druga paczka została sprzedana. Zobaczymy, czy zostanie osiągnięta wartość 20$, tam na górze jeszcze czeka kolejny pakiet do sprzedaży.

W zeszły czwartek (12.01.2006) sprzedałem wszystkie akcje Symantec po cenie $19.70, chociaż dzień wcześniej miałem zlecenie sprzedaży po cenie $19.85, które zostałoby zrealizowane, gdybym go nie anulował. Pierwszą partię kupiłem 3.11.2005 po cenie $18.51, a drugą 22.11.2005 po cenie $17.55. Jestem względnie zadowolony z zysku. Martwi mnie fakt, że cena akcji spadła po każdym z ostatnich czterech raportów kwartalnych: Chociaż Symantec zawsze przewyższał oczekiwania analityków (źródło [analiza wyników]), to pojawiają się obawy. Niemniej jednak, w tym kwartale istnieje możliwość pozytywnych niespodzianek, ponieważ oczekiwania analityków są na zbliżonym poziomie jak w poprzednim kwartale, pomimo dużych przejęć dokonanych przez Symantec, które dopiero teraz wpłyną na wyniki. Pod względem fundamentalnym Symantec nadal stoi dobrze, ale wskaźniki techniczne są teraz dość wysokie. Dodatkowo SYMC przebył szlak wzrostu od $16.32 do ponad $19.00 w ciągu 3 tygodni. Jeśli po prezentacji wyników kolejnego kwartału (31.01.2006) cena akcji Symantec nadal będzie poniżej $20, ponownie zainwestuję. Powodzenia dla wszystkich inwestorów. Może niedługo wrócę do inwestowania? Pozdrowienia Insider rynkowy

Decyzja sprzedaży moich akcji SYMC była słuszna. SYMC stracił dziś do około -7%. MC Afee prezentuje bardzo rozczarowujące ostrzeżenie dotyczące przychodów i zysków na aktualny kwartał na rynku akcji. - dotychczas przewidywany przychód: 274 mln USD; McAfee spodziewa się 254 mln USD - dotychczas przewidywany zysk: 38 centów amerykańskich; McAfee spodziewa się 25-27 centów amerykańskich Dotychczasowy dyrektor Veritas, który pozostał w firmie po przejęciu przez Symantec, opuszcza firmę na koniec marca. W ciągu ostatnich miesięcy Symantec opuściło także wielu wysokich pracowników. Wygląda na to, że wielu akcjonariuszy ma problem z tym, że szefem Symantec jest czarnoskóry. Dość wiele wpisów na forum dyskusyjnym Yahoo ma charakter rasistowski (n-word...). I wygląda na to, że Symantec nie rośnie już organicznie, a jedynie poprzez przejęcia. Będę nadal czekać do publikacji wyników kwartalnych, a następnie w zależności od reakcji rynku kupię więcej lub mniej akcji SYMC. Pozdrowienia Insajder rynkowy

Napisany przez Dany1
Marktinsider pisze: I wydaje się, że wielu akcjonariuszy ma problem z faktem, że szefem Symantec jest czarnoskóry. W dyskusjach na forum Yahoo jest wiele rasistowskich wpisów (Nigger...). Pozdrowienia Marktinsider
Przy tych kursach mogliby od razu zatrudnić Indianina, czyli Czerwoną Skórę. Myślałem, że kupiłem dobrą i uczciwie wycenioną akcję Symantec...zdarza się

Napisany przez ADMCI4
Dany pisze: shit happens Dokładnie, przegapiłem Symanteca 2 tygodnie temu. Moje zlecenie zakupu w wysokości 16 dolarów wciąż jest ważne. Teraz tylko potrzebny jest rozstrzygnięcie Rady Bezpieczeństwa ONZ .... Lancelot

Cześć Lancelot,
czy 16$ będą wkrótce faktem?
Pozdrowienia Rich

31.01.2006 - 23:11
Symantec: Obroty i perspektywy poniżej oczekiwań

W przypadku Symantec, zysk netto w trzecim kwartale finansowym spadł o 45 procent do 90,7 miliona [url]dolarów[/url]. Odpowiada to 8 centom na akcję. Bez składników specjalnych, takich jak zakup Veritas Software, zysk wyniósłby jednak 282 miliony [url]dolarów[/url] lub 26 centów na akcję. Obroty netto wzrosły w porównaniu z ubiegłym rokiem o 65 procent do 1,15 miliarda [url]dolarów[/url] ze względu na silne zamówienia oraz wkład Veritas.

Oczekiwania analityków według Thomson First Call przewidywały zysk w wysokości 25 centów na akcję i obroty w wysokości 1,27 miliarda [url]dolarów[/url]. Perspektywy koncernu IT na bieżący kwartał również rozczarowały oczekiwania rynkowe.

Na pozbórslnym handlu na giełdzie amerykańskiej akcje producenta oprogramowania zabezpieczającego obecnie spadają o 4,68 procent do 17,52 dolara.

Napisany przez ADMCI4
Moje obliczenia wciąż wynoszą: EPS 1,00 USD na rok, cena 16,00 USD, KGV = 16. Dobrze, jeśli zysk rośnie. Nie zapłacę więcej niż 16,00 USD. Lancelot

Dzisiaj próbowałem odnowić moją zapórę Symantec. Nie udało mi się, po prostu zbyt skomplikowane. Na końcu nie zaakceptował wszystkich danych z odpowiedzią: Wystąpił błąd, nie można go zaakceptować, skontaktuj się z bankiem. Chciałem zapłacić kartą kredytową, która jest ważna jeszcze przez 2 lata (Visa) Wtedy przerwałem całą procedurę. Tak, także można zarobić pieniądze... :cry: Pozdrowienia, rich

To techniczny problem powinniśmy właściwie omówić w dziale Technicznym. Miałem bezsensowne problemy z odnowieniem subskrypcji w Symantec. Trzeba przejść na stronę internetową dla Szwajcarii, gdzie dostępna jest opcja płatności bankowej (bankowość elektroniczna) z oddziałem Raiffeisen w St. Gallen. Dzięki długiemu przeszukiwaniu udało mi się odnowić licencję na oprogramowanie antywirusowe dwukrotnie. Następnie został dostarczony e-mail z kluczem aktywacyjnym. Korzystanie z Visa, Mastercard byłoby prostsze, tylko karta jest droższa od usługi Symantec.

Opublikowałem to pod Symantec, aby zarejestrować potencjalną lukę w zabezpieczeniach. Może to być mały powód słabego kursu akcji. :lol: Jak mam się zachwycić akcją, skoro nawet w małych sprawach, jak dzisiaj się dowiedziałem, coś nie działa. Pewnie podobnie jak ja, jest wielu podobnych. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Wyłącznie w celach informacyjnych, nie miałem absolutnie żadnego problemu z odnowieniem. U kobiety zainstalowałem oprogramowanie zgodnie z zaleceniami, po roku otrzymałem prośbę o odnowienie i zapłaciłem kartą kredytową. Zainstalowałem oprogramowanie również na moim komputerze wbrew zasadom. Nie było problemu, działało przez 12 miesięcy z aktualizacjami itd. Potem była płatność, zapłaciłem kartą kredytową, zgodnie z umową, więc co z tego. Nie mam pojęcia, dokąd poszły pieniądze z karty kredytowej. Myślałem, że do Holandii, ale nie jestem pewien. To jest międzynarodowe przedsiębiorstwo. Nie ma to nic wspólnego ze Szwajcarią. Nawiasem mówiąc, w obydwu przypadkach zarejestrowałem instalację w Symantec, aby mieć pewność, że otrzymam aktualizacje. Lancelot

Napisany przez Dany1
Ważne jest, że zapotrzebowanie na bezpieczeństwo w internecie rośnie. Osoby prywatne dokonują płatności przez sieć, a firmy muszą chronić się przed wszelkimi możliwymi wirusami. Rynek rośnie, a Symantec jest jednym z wiodących dostawców. Mam moje Symisy z celem kursowym 23 w PF.

Symantec osiągnęła nowy rekordowy kurs zakupu poniżej 16 $, notując go na poziomie 15,86 $. Jest podany na czerwono, więc prawdopodobnie zajmie więcej czasu na zdeponowanie. Dzisiaj mamy 7 marca 2006 r.

Napisany przez ADMCI4
Właśnie zakupiono 500 sztuk. Lancelot

Dziś, 30 marca, w słabo rozwiniętym ogólnie amerykańskim rynku zdecydowanie szybko wzrósł do 16,75 USD z najniższego poziomu na poziomie 15,6 USD. Nawet najniższa transakcja tym razem jest powyżej ceny zakupu. Czy wkrótce znów napotka opór?

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Dzisiaj, 30 marca, w dość słabym ogólnie amerykańskim rynku akcji szybko wzrósł do 16,75 USD z najniższego poziomu 15,6 USD. Najniższa transakcja jest tym razem powyżej ceny zakupu. Czy niedługo znów napotka opór?
pięknie, ale kiedy zobaczę moją cenę docelową 23.--? nie mam wieczności czasu...

Tak właśnie jest z Danym, pewnie jeszcze kilka innych inwestorów ma ten sam problem. Dlatego też nie jest łatwo ocenić, czy wartość musi być zarządzana w oparciu o niskie bazy, czy też czy można pozwolić, by kaleka rósł wysoko? Dziś, 18 kwietnia, społeczność inwestorów Symantec zostanie obdarzona skargą podatkową, dlatego opór na poziomie 17$ był jak sądziłem, celem podróży, zakończenie z 15,8$ na 17$ zakończono z sukcesem. Druga porcja znajduje się na poziomie zakupu 24$. Na razie brak dokupów, ewentualnie blisko 15$, to samo co co miesiąc.

Warto dodać dla kompletności informacji, że firma Symantec, wiodący dostawca oprogramowania antywirusowego i zabezpieczeń internetowych, nieznacznie podniósł prognozy. Kurs wzrósł z 15$ do 17$+, posiadam mały pakiet z wysokim wejściem, na razie nie planuję dokupienia, ze względu na dużą ilość martwego kapitału w sektorze internetowym/IT, który nie może ruszyć naprzód. Podwyższenia często są pułapkami niedźwiedzi. Dalej na obserwacji pozostają następujące spółki dochodowe: Seagate, dyski iDep Omnivision, układy fotograficzne nDep Sandisk, układy pamięci, mocno potrząśnięty nDep Priceline, rezerwacje online nDep Verisign, nDep SINA chiński internet nDep (wczoraj zhakowane Baidu! nDep) itd. iDep = w Portfelu, nDep = nie w Portfelu

Symantec & Veritas Software osiągnęły po raz pierwszy od miesięcy po horrendalnych odpisach i negatywnych komentarzach cenę 20$, co oznacza szybkie wyprzedzenie Intela. Była to udana transakcja w przedziale cenowym 17/19. Wciąż pozostaje pozycja z wysokim początkowym kosztem zakupu około 24$. Brak zakupów z powodu miesiąca października. Najpierw trzeba zobaczyć, czy poziom 20$ utrzyma się na słabym rynku?

Napisany przez ADMCI4
Oto komentarz Wegelins: Symantec (SYMC): Ogłasza rozbudowę współpracy w zakresie rozwiązań e-mailowych z firmą Dell (DELL). Po godzinach: +0,1% do 19,90 $. Po wczorajszej podwyżce rekomendacji przez Credit Suisse (cel kursowy 24 $), pozytywny przepływ informacji trwa. Jeśli akcja może pokonać opór na poziomie 20 $, luka w okolicach 23 $ będzie następną dużą przeszkodą...

Przy okazji, komentarze Frühstück i Teetime od Wegelin są zwięzłe i treściwe, zalecana lektura z wysoką skutecznością trafień. Teraz zrób tu trochę reklamy ukrytej, wszystko jest darmowe, a mimo to bardzo profesjonalnie zaprezentowane, z podziękowaniem i komplementem dla ekipy Wegelin. https://www.wegelin.ch/pub/telegram.asp

cybercrash pisze: Nawiasem mówiąc, komentarze Wegelin na temat śniadania i Teetime są krótkie i zwięzłe, godne polecenia. Zrób teraz tutaj trochę subtelnej reklamy, wszystko jest za darmo, a mimo to bardzo profesjonalne, z podziękowaniami i komplementem dla ekipy Wegelin. https://www.wegelin.ch/pub/telegram.asp
Cześć Cybercrash, Dzięki za wskazówkę. Pozdrowienia, Rich

Symantec, miłe komentarze są już historią. Ma przynieść wyniki po zamknięciu giełdy 24 stycznia i dzisiaj znowu puszcza bombę ostrzeżenia o zyskach dla 3. i 4. kwartału (podobnie jak już zrobiły SAP i inne firmy specjalizujące się w oprogramowaniu). Kurs spadł z 21,5 do 18 dolarów (!) Mam niewielką pozycję ze sporym średnim wejściem, nie będę dokupywać. Zamiast 14/15 centów na akcję będą teraz 10/11. Przychody obniżone tylko o kilka procent. Wskaźnik cena/zysk teraz oczywiście ponownie wysoki, wynoszący 44, a prognozy nie są zbyt dobre. Czy rotacja z energetyki/surowców do branży softwarowej jest już znowu pod znakiem zapytania?

Przyniósł wczoraj po ostrym ostrzeżeniu o zmniejszeniu zysku ze spadkiem z 22 do 17 USD teraz jeszcze mizerny wynik. Znowu stosowano hokus-pokus księgowy z uwzględnieniem amortyzacji w związku z przejęciem Veritas (nie jest jasne, jak rentownie naprawdę to działa?). W każdym razie oficjalny zysk kwartalny wynosi 12 centów, przeliczone PE około 40. Zysk bez czynników specjalnych (amortyzacje) wynosi 26 centów, przeliczone PE około 17, co byłoby bardzo zdrowe. Moje przypuszczenie: działalność operacyjna jest dobra, a firma jest zdrowa. Zarabia też jak mafia na oprogramowaniu antywirusowym, programach zabezpieczających przed spamem e-mail itp. Backup. Programy są również lepiej dostosowywane do Microschrott, więc problemów z konfliktami jest mniej. Brak dokupu ze względu na masowe manipulacje na krótkiej sprzedaży, frakcja z dużymi stratami księgowymi jest nadal utrzymywana.

Spadek kursu spowodowany działaniami krótko-sprzedających banków trwał kilka miesięcy. Teraz nagle +7% do 19,5$, celując w 20$. Nie dokupiłem już nic i trzymam tylko resztkę akcji z wysokim punktem wejścia przed przejęciem przez Veritas. Branża producentów antywirusów nie jest jeszcze specjalnie modna, ale jest obserwowana.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Spadek kursu spowodowany działaniami shortbanków trwał kilka miesięcy. Nagle teraz +7% do 19.5$, zmierzając w stronę 20$. Nie dokupiłem już nic i trzymam tylko resztkę z wysokim zakupem przed przejęciem Veritas. Branża antywirusowa nadal nie jest jeszcze w modzie, ale jest monitorowana.
20$ osiągnięte, ale czy może być jeszcze trochę więcej? Szansa czy upadek? Co przyniesie przyszłość?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata