Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pożyczyć pieniądze od prywatnej osoby

Napisany przez MichaelM2255
Kto mógłby pożyczyć 4000 euro? Proszę o poważne odpowiedzi

Napisany przez Hilfe
Czy 20% odsetek jest w porządku ???

To w porządku, jest pilne. Skontaktuj się ze mną prywatnie.

Napisany przez finanzierung
Ile już jest groźb dotyczących prywatnych pożyczek? Zaproponuj wierzycielowi raty, a następnie przekaż pierwszą ratę wraz z ofertą. Większość wierzycieli jest zadowolona, gdy mają takich dłużników, którzy aktywnie podejmują działania w celu spłaty zobowiązań.

Napisany przez Birgit
Dlaczego w ostatnim czasie rozmowy tego rodzaju często się tutaj pojawiają? Naprawdę zwraca uwagę ostatnio.

finanzierung pisze: Ile jest już wątków dotyczących prywatnych pożyczek? Zaproponuj wierzycielowi raty i przekaż pierwszą ratę od razu wraz z ofertą. Większość wierzycieli jest zadowolona, gdy mają takich dłużników, którzy aktywnie podejmują się spłaty zobowiązań.
Czy zgodziłbyś się na to? Z

Tak, to w porządku

MichaelM2255 pisze: Czy byś to zrobił? Z
Tak, właśnie mam dłużnika, który jeszcze winien mi 11 000 EUR. Zawsze się cieszę, gdy coś się pojawi.

finanzierung pisze: Tak, mam właśnie dłużnika, który nadal winien mi 11 000 EUR. Zawsze się cieszę, gdy coś przychodzi.
Tym, co miałem na myśli, było podjęcie się ratowania długu, zanim nic nie nadejdzie przez długi czas!! Nie chodzi o to, żebym udzielał pożyczek!

Napisany przez 2tneub
W dziale księgowości preferujemy klientów, którzy aktywnie się do nas zgłaszają i proponują płatności ratalne (których potem też dotrzymują), niż klientów, do których wysyłasz kilka wezwań do zapłaty, dzwonisz aby przypominać i ostatecznie przekazujesz do firmy windykacyjnej, gdzie generowane są dodatkowe niepotrzebne opłaty.

I najlepiej oferować płatność ratalną i jednocześnie (!) natychmiast przelać pierwszą ratę......

Napisany przez 2tneub
To mogę tylko potwierdzić. Ponadto wysokość rat powinna zostać realistycznie ustalona w oparciu o łączną sumę. Nie chciałbym rozłożyć 100€ na 12 miesięcy. Wiązałoby się to z większym wysiłkiem przy księgowaniu, monitorowaniu i wycenie niż zyskiem, jaki to przynosi. Powinno to być rozwiązane w maksymalnie 3 ratach. Jest to jednak inna sytuacja przy 2000€, wtedy jestem gotów rozciągnąć na 12 miesięcy. Ale zawsze zależy to od poszczególnego przypadku, czy dłużnik regularnie płaci z opóźnieniem, czy to jednorazowy problem płynności u dłużnika.

Czy pożyczysz mi pieniądze? Potrzebuję 4000 euro i mogę spłacać 150 euro miesięcznie.

Napisany przez 2tneub
Nie pożyczam pieniędzy.

MichaelM2255 pisze: Czy pożyczysz mi pieniądze, potrzebuję 4000 euro, czy zgodzisz się na spłatę w ratach w wysokości 150 euro?
Czy skontaktowałeś się już z wierzycielem lub wierzycielami, zaproponowałeś spłatę w ratach i dokonałeś pierwszej wpłaty?

Napisany przez Jacky93
Potrzebuję 300 euro. Spłaciłbym to w 6 ratach. 6x 50 euro. Potrzebuję tych pieniędzy na zaległości czynszowe. Niestety, już dostałem pierwsze upomnienie.

Napisany przez 2tneub
Mogę tylko powtórzyć tę wskazówkę: Ustal raty z wynajmującym i od razu wpłać pierwszą ratę.

Napisany przez Jacky93
Spróbowałem już i on się opiera. Albo całkowicie, albo wkrótce napisze kolejne upomnienie.

Napisany przez 2tneub
Oczywiście, napisze on monit. To jedyna rzecz, którą może on sprawnie zrobić, aby poprosić Cię o zapłatę. Jednakże mało prawdopodobne jest, aby wystawił nakaz zapłaty lub zlecił komornikowi działania, jeśli może odzyskać swoje pieniądze bez dodatkowych kosztów. Istnieje takie piękne powiedzenie: Nie rzucaj dobrych pieniędzy za złymi. Jeśli jesteś pewny, że będziesz mógł przestrzegać harmonogramu spłaty, napisz do niego list lub e-mail, w którym zobowiązujesz się do regularnej spłaty 50€ każdego pierwszego dnia miesiąca i poproś go, aby odstąpił od podejmowania dalszych działań, o ile będziesz przestrzegać umowy spłaty.

Napisany przez Jacky93
To już się wszystko wydarzyło, absolutnie nie chce spłacać ratalnie Już próbowałam wszystkiego. Napisałam do niego 2 listy i na telefon tylko krzyczy.

Napisany przez Leberwurstliebe
Idź do Związku Ochrony Lokatorów po poradę. W takich przypadkach po prostu wykonaj pierwszą ratę, aby pokazać swoją gotowość do zapłaty na piśmie.

Napisany przez 2tneub
Jacky93 pisze: To wszystko już się wydarzyło, on nie chce w żadnym razie płacić ratalnie Już próbowałam wszystkiego. Napisałam do niego 2 listy i przez telefon tylko krzyczy.
Czy mogę zgadywać? To nie jest pierwsze opóźnienie w płatnościach, a wcześniejsze ustalenia dotyczące płatności nie były przestrzegane?

Napisany przez Jacky93
Nie, to pierwszy. I nie podpisze żadnej umowy. Zawsze płacił na czas.

Zacznij po prostu od płacenia rat w wysokości 50 euro. Lepiej niż nic.

Napisany przez Sabrinavier
Cześć, jestem nowy tutaj i pilnie poszukuję prywatnego pożyczki w wysokości 4000€. Niestety potrzebuję tej kwoty do jutra o 12:00, więc nie zdążę już dostać kredytu w banku. Jestem naprawdę zdesperowany i byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi pomóc jeszcze dzisiaj. Pozdrawiam

Napisany przez Loona
Cześć, pilnie szukam kogoś, kto mógłby mi pożyczyć 500,- euro. Mogę zwrócić 50,- euro każdego miesiąca. Bardzo pilne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie ma prywatnych inwestorów udzielających pożyczek bez zabezpieczeń.

Napisany przez Erik2233
Jacky93 pisze: Potrzebuję 300 euro. Spłaciłbym ci to w 6 ratach. 6x 50 euro. Potrzebuję tych pieniędzy na opóźnione czynsze. Pierwsze upomnienie niestety już do mnie dotarło.
Cześć, pożyczę ci

Napisany przez LukeSparow
Potrzebuję do jutra 350 €. Oddam 450 € do 28.03. Czy ktoś mógłby mi pożyczyć? Pozdrowienia

Napisany przez Erik2233
LukeSparow pisze: Potrzebuję do jutra 350e. Oddam 450e do 28.03. Czy ktoś mógłby mi pożyczyć? Pozdrowienia
Cześć, czy możemy porozmawiać przez WhatsApp

Napisany przez Pupa
Kto może pożyczyć mi 3000 € do 1.8

Napisany przez Lovestory200416
Cześć, chciałbym zapytać, czy ktoś mógłby udzielić mi pożyczki w wysokości 100 [url]euro[/url] na nowe okulary do początku miesiąca. Będę wdzięczny za odpowiedź.

Napisany przez Maex931
Dzień dobry, potrzebuję [url]kredytu[/url] w wysokości 7500 [url]euro[/url] i chciałbym spłacać go miesięcznie w wysokości 350 [url]euro[/url]. Warunki dotyczące odsetek można ustalić. Pozdrawiam

Nie ma prywatnych inwestorów, są Smava i Auxmoney, jednak zawsze chodzi o kwestię zabezpieczeń.

Napisany przez David310
Czy jest ktoś, kto może pożyczyć mi jak najszybciej 5000 €? Mogę spłacać tę kwotę w ratach po 200 € miesięcznie.

Napisany przez 2titan1981
Dispo Bank?
bez zabezpieczenia dającego się zająć, nic z tego nie będzie

Napisany przez Sb88
Cześć, również szukam 4000€ na 12 miesięcy, oczywiście plus odsetki. Być może nawet wcześniej, wszystko inne chętnie omówię prywatnie, jeśli jest tutaj ktoś, kto naprawdę może pomóc. Mam 31 lat i pracuję na pełny etat, ale w tej chwili mam naprawdę trudności, dlatego jak wspomniałem, chciałbym wyjaśnić wszystko prywatnie. Dziękuję z góry.

Napisany przez 2utopus
Steven, czy to ty?

Napisany przez Sb88
Tak, kto jest tam

Napisany przez 2utopus
Lars - czy znamy się z Düsseldorfu?

Napisany przez Sb88
Nie słyszałem o takiej miejscowości, jestem z okolic Stade

Proszę być ostrożnym, jeśli ktoś myśli, że istnieją prywatni inwestorzy. W tej dziedzinie jest wielu oszustów związanych z przedpłatami. Nigdy nie płacaj z góry, bez względu na to, co przeciwna strona do Ciebie pisze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata