Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na konsolidację w kwocie powyżej 100 000 € / Groźba bankructwa

Napisany przez SimonSays
Cześć wszystkim, może ktoś tutaj będzie w stanie dać mi pomocną wskazówkę. Obecnie znajduję się w trudnej sytuacji finansowej, która bardzo mnie przytłacza. Oprócz finansowania domu przez własne środki, ze względu na własną winę i prywatne problemy, zadłużyłem się różnymi kredytami i kartami kredytowymi na kwotę 95-100 tysięcy. Nie wiem, jak doszło do takiej sytuacji?!? Sam nie wiem, po prostu zignorowałem wszystkie sygnały ostrzegawcze, a teraz mam związane ręce. Ten głęboki dół zadłużenia generuje miesięczne koszty w wysokości około 1400 €. Nie jestem w stanie już długo tego utrzymać, a czasami przekładam pieniądze z miejsca A do miejsca B. Zdałem sobie sprawę, że nie może tak dalej trwać i chcę wszystko zmienić. Marzę o połączeniu wszystkich długów w jedną miesięczną sumę. Na to potrzeba około 100 tys. Oczywiście, powinno to zaowocować znaczną miesięczną oszczędnością. Kwotę 900 €, a nawet 1000 €, zdecydowanie mógłbym zapewnić. Chcę za wszelką cenę uniknąć upadłości konsumenckiej. Czy ktoś może dać mi wskazówki, ktoś, kto być może był w podobnej sytuacji, gdzie i jak mogę zdobyć taki kredyt z rzetelnych rąk przy mojej złej zdolności kredytowej? Nie chcę niczego za darmo, wydałem te pieniądze, więc chcę je spłacić. Jednak potrzeba na to czasu. Czas trwania kredytu nie ma znaczenia, ważne, aby nie przekraczał 900 - 1000 €. Z góry dziękuję za wszelkie pomocne wskazówki i komentarze. Pozdrawiam, Simon

Napisany przez Flolito
Przypuszczam, że dodatkowe 100 tysięcy mają być spłacone oprócz bieżącego kredytu hipotecznego? Jeśli tak, nie będziesz mógł uniknąć postępowania upadłościowego. Nie znam banku, który udzieliłby 100 tysięcy jako kredytu osobistego.

Napisany przez 2utopus
Przy spłacie 900€ miesięcznie, zajęłoby to ponad 111 miesięcy - jeśli otrzymasz całość po 6% oprocentowania, to same odsetki wyniosą 500€ miesięcznie, a Ty będziesz mógł spłacić tylko 400€ - więc potrzebujesz oczywiście znacznie więcej czasu na to. Po 7 latach prywatna upadłość daje możliwość nowego początku. Czas trwania nie ma znaczenia, to całkowicie niewłaściwe podejście - to jest spirala zadłużenia - refinansowanie i znowu przychodzą kosztowne niespodzianki życiowe i należy natychmiastowo szukać nowych mostów. Być może miałbyś szansę, gdybyś mógł włączyć całość do kredytu hipotecznego - ale wtedy w nieruchomości musiałoby być zapasu 100t€.

Napisany przez hanes
Być może tam Ci pomogą: https://www.forum-schuldnerberatung....atungsstellen/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata