Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Allianz Polisa majątkowa

Napisany przez CharlesYamamoto
Cześć ludzie, W moim gronie znajomych niedawno ktoś zawarł Allianz VermögensPolice w wersji Bezpieczeństwo. Prowizja emisyjna / opłaty aktywacyjne: 2,5% Oprocentowanie gwarantowane: 2,6% (oraz Szansa na udział w nadwyżce) W wersji Bezpieczeństwo brak związku z jakimikolwiek indeksami itp. Poza tym zabezpieczenie w postaci komponentu ubezpieczeniowego i możliwość wypłaty w dowolnym momencie (być może z krótkim okresem wypowiedzenia). Co o tym sądzicie? (w porównaniu z innymi formami lokat bez ryzyka straty, z średnioterminowym horyzontem czasowym itd.)

Napisany przez EasyD
Cześć Charles i witaj w forum! Czy możesz najpierw zdefiniować, jak długi jest według Ciebie średniokresowy horyzont czasowy?

Po średnim okresie rozumiem 5-10 lat.

Napisany przez EasyD
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się lub obliczyłeś, jaką sumę będzie można uzyskać po pięciu latach? Mówimy tutaj o jednorazowym wkładzie?

To faktycznie dotyczy jednorazowej inwestycji. Nie zleciłem obliczeń.

To wszystko brzmi zbyt dobrze, aby mogło być prawdziwe. Dlatego pytam tutaj. Być może mój znajomy coś źle zrozumiał?!

Napisany przez EasyD
Sensem i celem polisy majątkowej Allianz nie jest średnioterminowe akumulowanie kapitału. Zresztą, Allianz nie reklamuje tego w ten sposób.

Główny nacisk jest położony tutaj na śmierć. Po dwuletnim okresie oczekiwania kapitał ulokowany tam mnoży się dla spadkobierców w interesujący sposób, bez konieczności wcześniejszego wymagania testów zdrowotnych.

Niemniej jednak, można być pewnym, że zyski będą atrakcyjne, zwłaszcza przy potencjalnym okresie trwania zaledwie pięciu lat. W przypadku wypowiedzenia umowy, jak w każdym innym ubezpieczeniu na życie, nakładana jest opłata za anulowanie. Zobacz również tutaj:
Z mojego punktu widzenia, jako forma inwestycji na okres pięciu lat zdecydowanie się nie nadaje. Dlatego moje pytanie, czy sami mieliście już okazję sprawdzić to bliżej.

Po dziesięciu latach, z kolei, można się spodziewać, że inwestycja zacznie przynosić zyski, gdybyśmy chcieli wypłacić pieniądze.

Jeśli chcesz korzystać z produktu ubezpieczeniowego jako bezpiecznej inwestycji, to oczekiwany okres trwania powinien być znacznie dłuższy niż pięć lat. A tak naprawdę nawet dłuższy niż dziesięć lat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata