Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak wysokie mogą być wpłaty specjalne? BHW D MAXX 5 z dnia 10.12.2003 ...

Napisany przez danfango
Fakty: Taryfa DM5 z dnia 10.12.2003 Stopa procentowa 2,000 % Kwota umowy 15.000,00 € Aktualne saldo 5.298,81 € Bieżące odsetki od salda 17,64 € Miesięczna składka na oszczędności 45,00 € Pożądana składka na spłatę 90,00 € Wskaźnik wyceny 50,92 Przydzielono dnia 01.03.2017 Saldo wynosi 192.282 Pytanie Po zapoznaniu się z Waszymi świetnymi poradami tutaj, powinienem po prostu kontynuować tę umowę. Mój doradca chciałby oczywiście ją anulować i za bonus utworzyć nową umowę. Po zwiększeniu miesięcznych wpłat jakiś czas temu z 15 na 45€, teraz zastanawiam się, jaką jednorazową lub wielokrotną wpłatę mogę dokonać, nie narażając umowy na ryzyko. To przyspieszyłoby wpływ na oprocentowanie, ponieważ BSS zostało oszczędzone tylko w jednej trzeciej .... Będę bardzo wdzięczny za informacje na ten temat, ponieważ nie mam regulaminu umowy. Dziękuję bardzo i serdecznie pozdrawiam Chris

Napisany przez BenniG
Cześć Chris, zaryzykuję stawiając 45 €. W moim DV5 z 2011 roku mogę wpłacać 3‰ miesięcznie, co oznacza tylko 150 € przy sumie oszczędności budowlanych w wysokości 50.000 €. Niemniej jednak już w styczniu wykorzystałem tę kwotę w całości - wpłaciłem 1.800 € od razu. Dodatkowo nadal trwa pobór 150 € miesięcznie za pośrednictwem zlecenia inkasa oraz 40 € VP bezpośrednio od pracodawcy, dzięki czemu ostatecznie wpłaciłem ponad dwukrotnie więcej. W ubiegłym roku wpłaciłem jeszcze raz środków w połowie roku, ale zostały one odesłane. Nie grozi jednak w tym przypadku zerwanie umowy ani coś w tym stylu. Jeśli spojrzę na twoje obecne odsetki kapitałowe za rok, to twój stopa procentowa powinna wynosić między 2 a 2,5% - zatem całkiem niezła stopa zwrotu. Na twoim miejscu po prostu wpłaciłbym 500 € i zobaczył, co się stanie. Jeśli zostaną na koncie, to po miesiącu dołóż następne 500 € itd... Pozdrowienia BenniG

Napisany przez danfango
Cześć BenniG, Dziękuję bardzo Czyli nic mi naprawdę nie grozi? Mogę spokojnie wypróbować dmaxx5 w trybie prób i błędów? Czy ma sens oznaczenie kwoty powyżej 470€ jako VL? Czy ktoś zna dane umowy lub regulamin BHW dmaxx 5?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata