Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy można odzyskać pieniądze przesłane przelewem bankowym?

Napisany przez Heisenberg
Cześć wszystkim, mam nadzieję, że jestem w odpowiedniej kategorii tematycznej. Mam problem, ponieważ w zeszłym tygodniu, 12.02., zamówiłem coś na stronie internetowej. Następnego dnia dostałem e-mailem wezwanie do zapłaty. Dokonałem płatności przelewem bankowym 14.02. Po otrzymaniu płatności powinno przyjść potwierdzenie wysyłki, ale do tej pory go nie otrzymałem. Moim większym problemem jest teraz to, że strona internetowa nie istnieje już, więc wygląda na to, że zostałem oszukany. Na moje e-maile dotąd nie było odpowiedzi. Czy mogę teraz odzyskać pieniądze (chodzi o 190€) czy muszę się z tym pogodzić i potraktować to jako lekcję na przyszłość? Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Re: Czy można odzyskać pieniądze przesłane przelewem bankowym?

Napisany przez peer
Możesz i powinieneś także złożyć doniesienie na policji ze wszystkimi dokumentami, jakie masz. Niestety, te postępowania są zazwyczaj jednak umarzane. Traktuj to więc jako lekcję. Nigdy nie kupuj od nieznanych stron na zasadzie przedpłaty. Przekazane pieniądze są stracone. Zawsze! Prawdziwi sprzedawcy zawsze oferują alternatywne metody płatności, takie jak płatność kartą, Paypal lub, rzadziej, ponieważ niesie to ryzyko dla sprzedawcy, na fakturę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata