Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłaty kredytu nie są odnotowane w rejestrze SCHUFA.

Napisany przez ElephantMan
W przeszłości kilka razy w trudnych chwilach skorzystałem z krótkoterminowego kredytu w Cashper, czyli w Novum Bank. Zawsze spłaciłem go terminowo. Na początku roku uzyskałem swoje własne sprawozdanie z SCHUFA. kredyty zostały odnotowane, jednak w dwóch przypadkach brakuje informacji o spłacie zobowiązania. Teraz zastanawiam się, jak najlepiej podjąć działania, aby ta informacja trafiła do SCHUFA - czy skontaktować się z SCHUFA, czy z Novum Bank? I w jaki sposób wpłynie to na mój wynik kredytowy? Wynik 96,2% nie jest aż tak zły, ale jeśli są tam zapisane dwa niespłacone kredyty, które tak naprawdę nie są otwarte, to nie jest zbyt dobrze...

Napisany przez finanzierung
Zazwyczaj zbierający informacje o kredytach widzi, kiedy zostały one zakończone i jaki był ich czas trwania, co pozwala zorientować się, że zostały spłacone.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć ElephantMan, możesz skontaktować się z instytucją finansującą Cashper z prośbą o przesłanie potwierdzenia uregulowania do Schufa. Możesz także skontaktować się bezpośrednio z Schufa, przedstawiając list potwierdzający uregulowanie z Cashper.

Napisany przez Tirex
Właśnie zetknąłem(-ęłam) się z tym tematem. Mam dostęp online do SCHUFA i zdziwiłem(-łam) się, że przy kredycie, który został już dawno spłacony, brakuje informacji o uregulowaniu. Zgłosiłem to do SCHUFA. Odpowiedź SCHUFA: Informacja o uregulowaniu jest wprowadzana jedynie wtedy, gdy kredyt został spłacony przedterminowo / przeniesiony do innego kredytu. Informacja o uregulowaniu prawidłowo spłaconych kredytów nie jest dostępna. Trzeba więc poczekać, aż automatycznie znikną z SCHUFA po 3 latach od pełnej spłaty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata