Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pilnie poszukuję kredytu prywatnego!!!

Napisany przez christian68
Potrzebuję pilnie pożyczki w wysokości 10 000 euro na naprawę samochodu, spłatę rachunku bankowego i karty kredytowej! Chętnie skorzystam także z pomocy w restrukturyzacji długów :-) Pracuję na stałe od 25 lat i zarabiam 3600 euro netto! Proszę, już nie sugerujcie mi pójścia do mojego banku czy doradcy finansowego! Jeśli ktoś chce mi pomóc, to tylko poprzez wiadomość prywatną lub e-mail. Dziękuję

Napisany przez Cici
Na pewno teraz nie chcesz tego słyszeć, ale moim zdaniem powinieneś pilnie rozważyć skorzystanie z doradztwa dla dłużników! Jak chcesz spłacić prywatny kredyt, skoro jesteś już zadłużony po same uszy i nie możesz spłacić debetu? Nie znając szczegółów twojej sytuacji: Zarabiając 3600 euro netto nie wydaje się, żeby trzeba było żyć na skraju ubóstwa. Mimo to, gromadzenie długów przekraczających 10 000 euro, choćby i niezależnie od tego, czy jest to samozapewnione, wydaje mi się na pewno sytuacją, w której ktoś z zewnątrz powinien przyjrzeć się bliżej.

Cześć Cici, nie, nie chciałem tego słyszeć, dlatego dostosowałem swój tekst!

Napisany przez matti85
Mogę pożyczyć ci 10 000 €. Roczna stopa procentowa wynosi 20%. (Dlaczego tak wysoko? W przypadku niewywiązania się z płatności muszą zostać opłacone osoby wykonujące windykację)

Napisany przez Harcourt
matti85 pisze: mogę pożyczyć ci 10 000 euro. Roczna stopa procentowa 20%. (Dlaczego tak wysoka? W przypadku nieterminowej spłaty muszą zostać opłacone osoby zajmujące się jej odzyskiwaniem).
Jesteś szalony? Jeśli masz tyle gotówki, kup złoto i zaplanuj emigrację! Nawet jeśli później wszyscy będą chcieli pozbyć się swojego składowanego złota, a cena spadnie, zostanie ci jeszcze pewien kapitał, który w innym przypadku by zniknął. Ten perwersyjny twór zwany Niemcami jest skończony. Ludzie tacy jak TE są straceni. Bez znaczenia, czy z własnej winy, czy nie. Gdybym miał tyle pieniędzy, nie przyszłoby mi do głowy pożyczanie ich w obecnej sytuacji, bez względu na to, jaką historię ktoś by mi opowiadał. Dla takich osób istnieje tylko jedno rozwiązanie. Życie na makaronie z sosem bolońskim za 1,18 euro dziennie, resztę przeznaczyć na spłatę długów, aby przetrwać dni do upadku. Przyszłości nie mają oni w żadnym wypadku.

Harcourt pisze: Czy jesteś szalony? Jeśli masz tyle gotówki, kup złoto i zaplanuj wyjazd! Nawet jeśli później wszyscy zechcą sprzedać swoje zbuforowane złoto i dlatego cena spadnie, nadal będziesz mieć pewien kapitał, który w przeciwnym razie przepadłby całkowicie. Ta perwersja o nazwie Niemcy skończyła. Ludzie tacy jak TE są straceni. Bez znaczenia, czy sami ponieśli winę, czy nie. Gdybym miał tyle pieniędzy, nie przyszłoby mi do głowy pożyczyć ich w obecnej sytuacji, bez względu na jakąkolwiek historię, która by mnie nawoływała. Dla takich ludzi istnieje tylko jedno rozwiązanie. Żyć na makaronie z sosem bolońskim za 1,18 euro dziennie, resztę przeznaczyć na spłatę długów, aby przetrwać dni do upadku. Przyszłości z pewnością nie będą mieli.
Wspaniale i dziękuję! Tutaj chodzi o zapytanie, a nie o zbędne dyskusje! Szkoda, że każde zapytanie musi być skomentowane!

Napisany przez Harcourt
christian68 pisze: Tutaj chodzi o zapytanie, a nie o zbędne dyskusje!
A teraz sobie wyobraź, że część moich oszczędności przeznaczyłem na takie specjalne przypadki, a mój komentarz miał tylko przetestować Twój charakter, a Ty swoim aroganckim i przemądrzałym zachowaniem odtrąciłeś mnie.

I teraz wyobraź sobie, że rzeczywiście odłożyłem pieniądze na takie specjalne przypadki, a mój komentarz miał jedynie na celu przetestowanie twojego charakteru, a ty potraktowałeś mnie swoim aroganckim i wyniosłym zachowaniem.

Chciałeś przetestować mój charakter?
Zdecydowanie nie jestem arogancki i wyniosły!
Ale szkoda, że zadaję uczciwe pytanie i proszę o pomoc, a potem muszę walczyć z takimi dyskusjami.
To w ogóle mi nie pomaga!

Ja osobiście powstrzymam się od komentarzy i nie będę więcej wchodzić w dyskusje.
Jeśli moimi wypowiedziami uraziłem cię i spowodowałem niepotrzebne dyskusje, przepraszam!

Napisany przez Finanzen-2018
Niektórzy mądrzy ludzie tutaj powinni pójść do lasu z konopnym sznurem...

Napisany przez Harcourt
christian68 pisze: Chciałeś/aś przetestować mój charakter?
Ten człowiek też nie potrafi czytać. Napisałem/a: A teraz wyobraź sobie, że.... Cytat od christian68 Absolutnie nie jestem arogancki i zarozumiały! No tak. Opowiedz mi zatem bajkę, jak mam zrozumieć to, co właśnie zacytowałem/a i na co odpowiedziałem/a. Cytat od christian68 Tu chodzi o zapytanie, a nie o zbędne dyskusje! Ja rozumiem to tak, że chcesz mi zabrać głos w publicznym forum, ponieważ wygłaszam swoje zdanie, które ci nie pasuje. Cytat od christian68 Ale szkoda, że zadaje się uczciwe pytanie i prosi o pomoc, a potem zostaje się zaatakowanym takimi dyskusjami. To w ogóle mi nie pomaga! W co ty masz prywatne osoby z pieniędzmi? Za urząd pomocy społecznej? Za ludzi, którym możesz ukryć swoje okropne zachowanie, aby później odbierać im kapitał poprzez prywatne upadłości? Nie, takim osobom w żaden sposób nie wolno pomagać, ale trzeba je zepchnąć do ziemi, którą są! Cytat od christian68 Ja z kolei zaoszczędzę swoje komentarze i nie będę więcej wchodzić w dyskusje. Tak, uciekaj przed odkrywającą dyskusją, maleństwo. Odrażające!

Naprawdę dosyć! Nie jestem twoim chłopakiem!!!!!! Przeczytaj swoje wpisy, sam/a robisz problemy i sprawiasz innym problemy! Mam nadzieję, że jakiś administrator to przeczyta i usunie twoje bezsensowne dyskusje!

Napisany przez Harcourt
Spójrzcie tylko na tego gościa. Żebra o pieniądze, zachowuje się jak świnia i chce, żeby to zostało ocenzurowane. Tak, perwersyjne Niemcy.

Harcourt pisze: Spójrz tylko na tego faceta. Żebra o pieniądze, zachowuje się jak zwierzę i chce cenzury. Tak, perwersja w Niemczech.
Powiedz mi, czy źle spałeś, dlaczego tak mnie atakujesz? Naprawdę mam nadzieję, że administrator usunie Twoje bezsensowne wpisy! Więcej naprawdę nie mam nic do powiedzenia!

Napisany przez Harcourt
christian68 pisze: Powiedz mi, czy źle spałeś, czy dlatego atakujesz mnie w ten sposób? Mam nadzieję, że administrator usunie Twoje bezsensowne posty! Naprawdę nie mam nic więcej do powiedzenia!
A teraz ten facet udaje niewiniątko i dalej chce, żeby była cenzura.

Jesteś tutaj naprawdę ostatnią osobą... Na pewno jesteś jakimś pasożytem społecznym. Twoje traktowanie ludzi tutaj jest aspołeczne. Lepiej wyjdź z tego forum.

Finanzen-2018 pisze: Jesteś tutaj ostatnią osobą.. Na pewno jesteś jednym z tych pasożytów społecznych. Sposób, w jaki traktujesz ludzi tutaj, jest aspołeczny. Może lepiej wyjdź z tego forum.
Ale chyba nie ja jestem teraz tym, o którym mowa?

Nie, twój przeciwnik.

Dziękuję, niech to nie będzie źle zrozumiane :-) Poprosiłem tylko o pomoc, a ktoś mnie tak zaatakował!

Napisany przez Inkasso-Henry
Cześć christian68, zaczęło się robić ciepło, jeśli masz pragnienie, możesz wziąć pieluchy moich dzieci i je wycisnąć, usuwanie odbywa się u nas według wagi! Zainteresowany? Chętnie dodam coś ekstra! Hehe, TenaladyXXL...

Co to ma wspólnego z forum? Czy chcesz tutaj popisywać inteligencją i zachowywać się jak cham? Niewiarygodne...

Bengelchen szuka pomocy, mogę coś podarować! Ale dobre pytanie, co ten syf robi tutaj na forum!

Napisany przez finanzierung
@Christian Niestety, faktem jest, że w pewnym momencie nie ma sensu ponownie refinansować, jeśli nie jesteś gotowy wziąć się za siebie i zająć się sobą. Przy 3.600 EUR netto powinno być możliwe stopniowe spłacanie swoich długów własnymi siłami. Teraz ponowne otwieranie nowej dziury i późniejsze obciążanie debetu i karty kredytowej do granic możliwości nie ma sensu. Jeśli spłacasz 1.000 EUR każdego miesiąca z tych 3.600 EUR, skończysz w 10 miesięcy.

Do głupich komentarzy tutaj nie będę już się wypowiadać! To gorsze niż w przedszkolu! Tutaj tylko wszystko zostaje zaśmiecone przez zarozumiałych i ludzi, którzy tylko krytykują i wyśmiewają się. Kilka osób przynajmniej trzyma się faktów i oferuje dobrą radę lub pomoc. @finanzierung Masz rację w zasadzie i przynajmniej jesteś szczery! Nikt jednak nie zna kontekstu i nie zamierzam go tu dalej wyjaśniać! Faktem jest, że potrzebowałem krótkoterminowej pomocy i mogę zagwarantować zwrot! @matti85 Dzięki za ofertę, ale już się nie odzywasz! Chyba zmieniłeś zdanie! @Finanzen-2018 Dziękuję za wsparcie Od teraz będę tylko cichym czytelnikiem i nie dam się ponieść niczemu więcej! Nie mam czasu na czytanie takiej bzdury! Może jednak ktoś zechce mi pomóc, nigdy nie wiadomo! A jeśli tak dalej pójdzie, to lepiej odejść!

Napisany przez finanzierung
christian68 pisze: @finanzierung Du hast im Prinzip Recht und bist wenigstens ehrlich! Nur den Hintergrund kennt keiner und werde es hier auch nicht mehr äußern! Tatsache ich hätte kurzfristig Hilfe benötigt und kann auch die Rückzahlung garantieren!
Ale właśnie tu tkwi problem... Gwarantuj spłatę obecnym wierzycielom. Ustal z nimi ratę, która dla Ciebie będzie akceptowalna i przestrzegaj tego systematycznie. To jest najprostsza i najtańsza droga. Hintergrund jest tu zupełnie drugorzędny. Jesteś na granicy i musisz się wydostać, koniec. Oczywiście, najwygodniej byłoby z nowym kredytem, ale nikt Ci go nie udzieli.

@finanzierung: Prostowanie się absolutnie nie zadziała, widzę raczej potencjał w zakupie tuby żelu nawilżającego i ćwiczeniach rozluźniających w tym obszarze, co może - w zależności od wieku i stanu zdrowia christian68 - prowadzić do krótkoterminowego sukcesu, za dworcem jest ciemno, a nocą wszystkie koty są szare... Pieniądze należy zebrać z góry, a bez gumki będzie dodatkowa opłata!

@finanzierung: z zaciskaniem *dupy* nie zadziała, raczej widzę potencjał w nabyciu tuby żelu nawilżającego i ćwiczeniach rozluźniających w tym obszarze, to może - w zależności od wieku i stanu christian68 - prowadzić do krótkotrwałego sukcesu, za dworcem jest ciemno i w nocy wszystkie koty są szare... Pieniądze z góry, a bez gumki dodatkowo płatne! Właściwie nie chciałem już nic pisać, ale myślę, że Inkasso-Henry ma doświadczenie z żelem nawilżającym!!!! Nie musisz wnikać w innych, jeśli u ciebie to działa! Szaleństwo, co tu się dzieje z głupimi żarcikami, a nawet administrator tu nie interweniuje! Naprawdę szkoda i dzięki tym osobom, które jeszcze dolewają oliwy do ognia! Pewnie nie macie nic lepszego do roboty? Dzięki, dzięki, znika mi to już dziecinada!

Christian, JESTEŚ w złym forum. Idź na smava lub bettel.com albo gdziekolwiek indziej, ale idź! Powodzenia, i pozwól mi cieszyć się kpiną! Naprawdę życzę Ci wszystkiego dobrego, ale szukaj swojego szczęścia gdzie indziej.

Inkasso-Henry pisze: Christian, JESTEŚ w złym forum. Idź do smava albo bettel.com albo jakiekolwiek inne, ale idź! Powodzenia, i pozwól mi cieszyć się żartami! Naprawdę życzę ci wszystkiego najlepszego, ale proszę szukaj swojego szczęścia gdzie indziej.
Zauważyłem, że jestem w złym forum! I tak, nie martw się, odejdę i pozwolę ci się bawić! Dziękuję mimo wszystko za dobre życzenia!

Wątek można zamknąć!

Napisany przez MichaelM2255
matti85 pisze: mogę pożyczyć ci 10 000 zł. Roczna stopa procentowa 20%. (Dlaczego tak wysoko? W przypadku braku raty muszą zostać opłacone chłopaki, którzy ją odzyskają)
Cześć, potrzebuję prywatnego kredytu w wysokości 4000 zł, czy mógłbyś/mogłabyś mi pomóc? Mogę spłacać go miesięcznie w ratach po 150 zł, tak jak proponujesz, z 20% stopą procentową.

Napisany przez Cici
Zainteresuje mnie teraz, w jaki sposób ma być zapewnione zabezpieczenie zwrotu pożyczki prywatnej. Zwrot kredytu odnawialnego jest już bardzo elastyczny. Prywatny kredytodawca raczej nie powinien żądać niższych oprocentowań, ponieważ ryzyko jest po prostu zbyt duże. Jeśli więc nie da się samemu wydostać z debetu, to jak spłacić prywatne długi?

Napisany przez Harcourt
Finanzen-2018 pisze: Jesteś tutaj naprawdę ostatnią osobą... Na pewno jesteś taki pasożyt społeczny. Sposób, w jaki traktujesz ludzi, jest aspołeczny. Może lepiej opuść to forum.
Ach, ty idealisto, który staje w obronie tych, którzy krzyczą i gardłują na lewo i prawo. Świetnie! Wrzuć swoje pieniądze w czarną dziurę i pozwól, aby do gorącego powietrza dołączyła związek! Wiesz... nie ja jestem ostatnią osobą, ani nawet to smarkacze, którzy nie potrafią zarządzać pieniędzmi, ale istoty takie jak ty. Zmuszanie moralne innych do czegoś, czego sam byś nigdy nie zrobił, albo co w ogóle nie jesteś w stanie zrobić i nigdy nim nie będziesz, bo nie potrafisz ruszyć sprawy na przód - z czego to wynika? :-D Popatrz na siebie... określając moje postępowanie jako aspołeczne, sam używasz słowa pasożyt społeczny. Jak to pasuje do siebie? ;-) Tak, trafione psy głośno szczekają!

Napisany przez Bitte
christian68 pisze: Potrzebuję pilnie pożyczki w wysokości 10 000 euro na naprawę samochodu, spłatę konta bieżącego i karty kredytowej! Chętnie skorzystam też z pomocy w restrukturyzacji długów :-) Pracuję od 25 lat na stałe i zarabiam netto 3 600 euro! Proszę, nie sugeruj, żebym poszedł do mojego banku czy poradni dla zadłużonych! Jeśli ktoś chce mi pomóc, proszę tylko poprzez prywatną wiadomość lub e-mail. Dziękuję
Abyś mógł zobaczyć, jak ja to widzę. Osoba prosi w forum finansowym. Jak dotąd w porządku. Teraz zastanawiam się, osoba prosi o pieniądze i chce pomocy w restrukturyzacji długów. Jednocześnie informuje, aby nie podchodzić do tego z poradnią dla zadłużonych ani do banku. Przychodzi mi na myśl pytanie, czy to nie jest sprzeczne ?? Teraz widzę obraz i nadal nie mam informacji o całkowitej kwocie dotyczącej tych punktów. Innymi słowy, jaka dokładnie naprawa samochodu została wykonana i kosztuje ........................, konto bieżące w debecie, ponieważ kupiłem to i tamto (co dokładnie) i kwota wynosi ............... zł, Spłata karty kredytowej jest ujemna, co zostało zakupione i jakie jest to kwota ............. zł Obraz pokazuje mi już nadmierną zależność finansową. Jeśli jednak widzę, że zarabiam 3600 euro netto (znacząca pensja) i odrzucam pomoc, jak powyżej (stąd sprzeczności), nie można się dziwić, że nie osiągnęło się zamierzonego postępu. Sytuacja nawet może się pogorszyć (nie będę mówić więcej na ten temat). Chciałbym próbować podejść obiektywnie do tej sytuacji. Chciałbym dodać, że można uzyskać pożyczkę w banku na przykład w kwocie 50 tys. euro i spłacać ją w miesięcznych ratach np. 700 euro przy zarobkach netto 3600 euro, co byłoby wykonalne i wszystkie długi zostałyby sfinansowane, a twój problem byłby rozwiązany. Jednak jeśli to nie działa (tak przypuszczam), może coś jest tu ukrywane (moje podejrzenia).

Napisany przez 2utopus
Ale w przypadku wynagrodzenia netto nie jest określony okres, w jakim jest wypłacane. (Na miesiąc/rok/godzinę itp.) I na marginesie: tak naprawdę zarabiam więcej, niż otrzymuję

Napisany przez Deadlef
Harcourt pisze: Czy ty jesteś szalony? Jeśli masz tak dużo gotówki, kup złoto i zaplanuj emigrację! Nawet jeśli później wszyscy będą chcieli pozbyć się swojego zhołdowanego złota i dlatego cena spadnie, nadal będziesz miał pewien kapitał, który w przeciwnym razie byłby kompletnie stracony. Ta perwersyjna rzecz zwana Niemcy skończyła. Ludzie tacy jak TE są straceni. Bez znaczenia czy z własnej winy czy nie. Gdybym miał tyle pieniędzy, nawet w snach nie pomyślałbym o pożyczeniu ich w obecnej sytuacji, niezależnie od historii, którą próbowano mi wcisnąć. Dla takich ludzi jest tylko jedno rozwiązanie. Żyć na makaronie z sosem bolońskim za 1,18 euro dziennie, resztę wykorzystać na spłatę długów, aby przetrwać dni do końca. Przyszłości dla nich w każdym razie nie ma.
Emigrować z 10 000 euro i być straconym z drugiej strony bo masz 10 tysięcy długów? Więc albo przeczytałeś za dużo zera, albo jesteś poważnie upośledzony intelektualnie

Napisany przez Harcourt
Deadlef pisze: Wyemigrować z 10 000 euro i na drugiej stronie być w zadłużeniu za 10k? Czy to dlatego, że przeczytałeś za dużo zer, czy po prostu jesteś niezbyt inteligentny?
Nie zawsze od siebie wychodzić! Jeśli możesz swobodnie pożyczyć 10k eurow to sugeruje, że masz znacznie więcej oszczędności. Ale chyba nie potrafisz tak daleko myśleć, co nie?

Napisany przez Deadlef
Harcourt pisze: Nie sądź o innych na podstawie siebie! Jeśli możesz pożyczyć luzem 10 tys. €, to sugeruje, że masz znacznie więcej oszczędności. Ale przecież nie potrafisz myśleć aż tak daleko, prawda?
Ok, dajesz. A dlaczego jest się zgubionym mając 10 tys. długu? Tyle kredytu odnawialnego można dostać już przy pensji netto 3,6 tys. Wciąż można mieć zdolność kredytową dla konsumenta na 50 tys. i kredytu samochodowego na 100 tys.

Napisany przez Harcourt
Deadlef pisze: Ok, dajmy na to. I dlaczego z długami w wysokości 10 tysięcy jesteś przegrany? Już przy dochodzie netto w wysokości 3,6 tysiąca dostajesz takie możliwości przekroczenia stanu konta. Nadal pozostaje zdolność kredytowa na poziomie 50 tysięcy kredytu konsumenckiego i 100 tysięcy kredytu samochodowego.
O rany, traktuję to jak żart, ponieważ nikt nie może być tak głupi! Jeśli ten koleś z takim dochodem nie dostaje pożyczki od banku, tylko musi tu żebrać, to prawdopodobnie ma katastrofalną historię w Schufie i to wszystko mówi o płaceniu tego typu - kumasz? Teraz proszę mnie nie pytać, jak się myje zęby!

Napisany przez Deadlef
Harcourt pisze: O rany, biorę to za żart, bo nie można być aż tak głupim! Jeśli ten chłopak nie dostaje kredytu w banku z takim wynagrodzeniem, tylko musi tutaj żebrac, to prawdopodobnie ma bardzo słabe oceny w Schufie i to mówi wszystko o płaceniu tego typa - rozumiesz? Nie pytaj mnie nawet, jak myć zęby!
Co najmniej potrafisz rozbawić ? We wcześniejszym wpisie, do którego się odnosisz, tego nie wspomniałeś. Podsumowując: spekulujesz, że jego oceny w Schufie są na bakier i dlatego nie idzie do banku? Bo to jest jedyny powód, dlaczego ktoś nie chce kredytu bankowego?

Napisany przez Harcourt
W końcu jesteś zabawny  W twoim pierwszym poście, do którego się odwołuję, nie podałeś tego w ten sposób. W skrócie: spekulujesz, że jego Schufa jest w d... i dlatego nie idzie do banku? Bo przecież to jedyny powód, dla którego ktoś nie chce kredytu bankowego  A ty jesteś idiotą. Z idiotami się nie rozmawia, bo najpierw zniżają cię do swojego poziomu, a potem biją swoim doświadczeniem. Cześć Pussi.

Napisany przez Deadlef
Harcourt pisze: A ty jesteś idiotą. Z idiotami się nie rozmawia, bo najpierw cię zniżą do swojego poziomu, a potem pobiją swoim doświadczeniem. Cześć, Pussi.
Ah, już kończą Ci się argumenty... przetłumaczę: podano mi, że mówiłem bzdury, ale jesteśmy w internecie, więc nie przyznaję się do tego, tylko wolę obrazić i się wynieść...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata