Cześć,
Aktualnie planuję zakup własnego domu, konkretny obiekt jest już wybrany, tak naprawdę. Teraz chodzi o kwestię finansowania. Po pewnym czasie informowania się, trafiłem na KfW 124.
Moja aktualna podstawowa koncepcja polega na wzięciu [url]kredytu
Co do danych:
Cena nieruchomości: 127500
Koszty dodatkowe: ok. 14500
Własny kapitał: 6000
Dochód netto: 1900
Nie wziąłem jeszcze pod uwagę 1-1,5 dodatkowych pensji rocznych. Koszty związane z samochodem spadają z powodu auta służbowego z pełnym wykorzystaniem.
Planowałem więc wziąć od banku od 100k do 127k, a do 50k przez KfW. Nie ustaliłem jeszcze, jak uwzględnić swój kapitał własny. Po uwzględnieniu kosztów dodatkowych pozostaje przewidywane do 35500 na remont. Między innymi na wymianę pieca na nocną energię oraz bojlera na pompę ciepła oraz grzejnik/floor-heating, izolację itp. Mam spotkanie we wtorek w banku (olb), ale chciałbym również zasięgnąć opinii interhyp. Chciałbym jednak wcześniej zasięgnąć opinii, czy w powyższych warunkach w ogóle ma sens rozważanie tego. Obliczenia z wykorzystaniem jednego z wielu kalkulatorów online i uwzględniające stałe opłaty finansowe wydają się być możliwe do zrealizowania finansowo, ale bank musi jeszcze się zgodzić.*
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Pozdrowienia
Największe Polskie forum finansowe
Jeśteśmy największym Polskim forum finansowym. Znajdziesz tu masę informacji o nieruchomościach, kredytach, giełdach czy kryptowalutach.
Czytaj więcej