Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pomoc w finansowaniu domu.

Napisany przez TommyR
Cześć po długich namysłach zdecydowałem się poprosić o radę eksperta. Chodzi o nieruchomość, którą znalazłem - absolutna okazja. Oto dane: Cena zakupu 10 000 euro Koszty dodatkowe 1500 euro Remont 120 000 euro Byliśmy w Dr klein, który stwierdził, że potrzebuję współkredytobiorcy, znalazłem go w rodzinnym kręgu. Po ponownej wizycie powiedział, że teraz wszystko pasuje i finansowanie powinno przejść. Teraz w poniedziałek musi specjalista od spraw budowlanych zaakceptować koszty remontu, ponieważ wiele rzeczy będzie wykonywanych samodzielnie. Teraz moim zmartwieniem jest to, że nie mam negatywnego wpisu w Schufa, ale mam wynik tylko 86,20%. Mam kilka małych kredytów, które jednak zawsze spłacałem terminowo. Były one w zasadzie bez sensu i nie miały nic wspólnego z moją sytuacją finansową. Teraz moim zmartwieniem jest to, że w poniedziałek sam będę musiał zapłacić specjalistę od spraw budowlanych. Nie chciałbym robić tego, jeśli wiedziałbym, że bank i tak powie nie do finansowania. Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Cześć TommR, nie potrzeba rzeczoznawcy budowlanego do złożenia wniosku finansowego! Nasz architekt domowy potwierdzi kosztorys dla decyzji o finansowaniu jako darmową usługę. Wynik w bazie BIK może być powodowany m.in. przez niewielkie pożyczki. W przypadku tej potrzeby finansowej, czy rozważają Państwo drugiego współkredytobiorcę??? Co zaproponował Panu Dr. Klein w jakim banku?

Napisany przez TommyR
Cześć noelmaxim. Przedstawiono mi dsl bank równocześnie z umową oszczędnościową na budowę Miesięczna rata 461 euro. Tak, zażądano dwóch kredytobiorców, ponieważ jestem żonaty, ale moja żona nie powinna być uwzględniona w finansowaniu. A ja mam dziecko. I od dsl bank dostałem formularz, który może podpisać tylko architekt lub rzeczoznawca budowlany, ponieważ jak wspomniałem, prawie wszystko będzie robione samodzielnie. Mam wielu przyjaciół pracujących w budownictwie, więc to nie problem. Chcę tylko nie wydawać pieniędzy na coś, co ostatecznie mi się nie zwróci.

Napisany przez NaTwoim13
DSL Bank jest jednym z banków, które często wybieram. Rzeczoznawca kosztorysowy dla DSL Bank nie kosztuje pieniędzy, jak już wspomniałem, nasz architekt wykonuje to za darmo. Model z terminem płatności kapitału w przypadku DSL Bank z planem oszczędnościowym mieszkaniowym (BSV) od BHW powinien być unikany w przypadku użytkowania własnego! Nie oferuję tego z uzasadnionych powodów. Nie chciałbym tego podpisać! Małżeństwo, żona nieczysta, drugi kredytobiorca obcy może skutkować odrzuceniem wewnętrznego scoringu w DSL Banku w późniejszym czasie.

Napisany przez TommyR
Współkredytobiorca nie jest obcy mojej matce. Dr klein powiedział, że scoring pasuje i zostanie zaakceptowany. Teraz jestem niepewny. Co by Pan/Pani mi zalecił/a? Naprawdę podoba mi się ten obiekt.

Napisany przez NaTwoim13
Pojęcie z osób obcych oznacza inne gospodarstwo domowe. W żadnym wypadku nie generować kosztów, jeśli są one zbędne, nigdy nie wybierać drogiego kredytu końcowego na rzecz oszczędzania na cele mieszkaniowe.

Napisany przez TommyR
Tak, to co mieli na myśli, planują cię również w to wciągnąć. Ponieważ jest to dość duży Dom i ma 2 oddzielne mieszkania. W rezultacie twoje czynsze także odpadną. Czy myślisz, że bank dsl zgodzi się na to? Dobra, skontaktuję się jeszcze raz z Dr Klein, aby uzyskać inne oferty.

Napisany przez Hilfe
Bardzo dobre finansowanie z dobrą bankowością, możliwe, że Noe mogą dodać swój numer pośrednika ??

Napisany przez NaTwoim13
@Pomoc Czy mógłbyś nam krótko powiedzieć, na co odnosisz się mówiąc o dobrej finansowaniu? Z mojego rozpoznania wynika, że informacje dotyczące finansowania są mało szczegółowe, a te, które zostały nam przekazane, sugerują raczej, że zaproponowano słaby koncept! Oferowano tu kredyt z ostateczną spłatą, proponowany przez bank DSL. Wspominam o tym, ponieważ w tej konfiguracji w banku DSL daje to tylko 0,1% zniżki od kredytu ratalnego. Jeśli w ogóle kredyt z ostateczną spłatą ma sens przy własnym użytkowaniu, to tylko wtedy, gdy bank oferuje absolutnie najlepszą stopę odsetkową, co zdarza się sporadycznie w przypadku kas oszczędnościowych. Przy zniżce zaledwie 0,1% nie można mówić o dużej przewadze nad kredytem ratalnym, dlatego ten koncept można uznać za nieodpowiedni. Jeśli w ogóle, to należy obliczyć ewentualną powierzchnię użytkową i wyznaczyć kredyt z ostateczną spłatą tylko na część wynajętą. Co do towarzyszącej temu umowie oszczędnościowej BHW, to nie jest to najlepsza oferta na rynku! Tutaj też istnieją możliwości optymalizacji. Przechodząc do kwestii doradcy. Czy nie byłoby sensownie, gdyby doradca/pośrednik oferował usługę ponoszenia kosztów związanych z opracowaniem modernizacji, bądź oferował usługę tak, aby można było tak zaplanować niezbędną specyfikację, aby DSL Bank zaakceptował ją i uniknąć tym samym kosztów za rzeczoznawcę budowlanego lub architekta z wyprzedzeniem, bez zgody na kredyt i zdanie? Brak dobrej usługi, brak dobrego (zbyt drogiego) konceptu, zdezorientowany konsument. Jak można w takiej sytuacji mówić o dobrej finansowaniu? Nie powinienem podawać numeru pośrednika, należy nowo przygotować i opracować finansowanie oraz przedstawić nowe warunki bankowi przez eksperta!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata