Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy możliwe jest bezpieczne lokowanie pieniędzy z oprocentowaniem od 8 do 10 procent?

Napisany przez ADMCI4
Poszukuję bezpiecznej lokaty oprocentowanej na poziomie 8-10%. Nie chcę inwestować w nieruchomości ani udziały (akcje itp.), chociaż łatwo jest znaleźć teraz niedowartościowane akcje. Nie lubię obligacji w takich czasach. Chcę zdobyć nowe doświadczenia. Na lokatach terminowych obecnie otrzymuje się znikome odsetki. Jednak dowiedziałem się o możliwości inwestycji, która zapewnia stopę zwrotu w wysokości 8-10%. Czy ktoś ma jakiś pomysł lub informacje na temat takich możliwości inwestycyjnych? Pozdrowienia Mikail

Re: Czy możliwe jest bezpieczne lokowanie pieniędzy z oprocentowaniem od 8 do 10 procent?

Napisany przez ADMCI4
Hej Mikael, najpierw chciałbym Ci powiedzieć, że wielu ludzi szuka formy inwestycji, która po pierwsze zapewnia wysokie oprocentowanie, a po drugie jest uznawana za bezpieczną inwestycję, zwłaszcza w obliczu obecnych kryzysów finansowych i gospodarczych. Powinieneś zastanowić się, co rozumiesz przez bezpieczeństwo. Ponieważ 100% pewności nie osiągniesz, niezależnie od tego, czy zwrócisz się do swojego banku, towarzystwa ubezpieczeniowego czy też innych możliwości inwestycyjnych. Mówisz o słyszeniu, że istnieje miejsce, gdzie można uzyskać te odsetki? Jakie rozwiązanie bierzesz pod uwagę? Jednak istnieje kilka sposobów na uzyskanie tych wysokich odsetek bez ponoszenia ryzyka. Firma Multiservice Finanzcoaching GmbH oferuje możliwość osiągnięcia około podwójnych odsetek i jednoczesnego zapewnienia klientom najlepszego zabezpieczenia dla ich oszczędności. Szczerze polecam skorzystanie z usług tej firmy. Jeśli jesteś zainteresowany, zajrzyj na ich stronę internetową w celu uzyskania informacji. Multiservice Finanzcoaching Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Mikail pisze: Szukam bezpiecznej lokaty z oprocentowaniem 8-10%. Nie chcę inwestować w nieruchomości ani akcje czy udziały w firmach, chociaż teraz łatwo jest znaleźć niedowartościowane akcje. W takich czasach również nie przepadam za obligacjami. Chcę zdobywać nowe doświadczenia. Na lokatach terminowych obecnie oprocentowanie jest mizerne. Usłyszałem jednak o możliwości inwestycji, która oferuje 8-10% zysku. Czy ktoś ma jakiś wskazówkę lub informacje na temat tego rodzaju lokat? Pozdrawiam, Mikail
W zeszłym roku zacząłem inwestować w firmie inwestycyjnej, ale gdy zwrot wynosił tylko około 4%, z niej wycofałem się. Następnie znalazłem różne inne możliwości i zainwestowałem w dwie z nich. Aktualnie mam udziały w czterech różnych inwestycjach. Mają one zróżnicowane miesięczne zyski, co przynajmniej rozprasza ryzyko. Od 3 miesięcy ta taktyka działa bardzo dobrze, i nadal szukam innych możliwości inwestycyjnych, aby osiągnąć ich łącznie 10. Oczywiście zależy to również od kwoty, jaką chcesz zainwestować. Ale zdecydowanie radzę nie ograniczać się tylko do jednej inwestycji, nawet jeśli wydaje się ona bardzo kusząca.

Napisany przez JuergenB
Cześć, sądzę, że to jest to, czego szukasz: Strona główna - Gildia Oszczędnościowa, Najwyższa Stopa Zwrotu dla Małych Inwestorów! Kapitał jest dodatkowo w pełni zabezpieczony przez duże banki. Temat jest jednak dość skomplikowany, jeśli chcesz go w pełni zrozumieć. Pozdrawiam, Jürgen

Napisany przez ADMCI4
Mam lokatę w wysokości 6% na 90 dni, na 3 lata z włączeniem 7%

Napisany przez StingRay68
Cześć Gościu, jakie zabezpieczenia są tutaj oferowane?

Napisany przez John Paradise
W celu uzyskania pozostałego finansowania na okres 4 lat, potrzebuję jeszcze 10-15 000 euro, które mogę zaoferować z oprocentowaniem 12%!!! Oznacza to, że przez 4 lata wypłacałbym co miesiąc 406,25 € na konto według Państwa wyboru (może to być również konto tutaj w Szwajcarii, oczywiście). Cel: Handel napojami z usługą dostawy od domu do domu. Pojazdy, magazyny i zapasy są gotowe do użycia. Jeśli są Państwo zainteresowani udostępnieniem mi tej kwoty według wskazanych warunków, mogę rozpocząć działalność w ciągu najbliższego miesiąca. Zwrot: Pierwsza rata pod koniec października. Chętnie omówię szczegóły i przedstawię więcej informacji. Jeśli chcą Państwo, możemy porozmawiać przez telefon (0041.31.5051060) lub wysłać e-maila na adres: jan.beugels@gmx.ch. Z góry dziękuję.

Napisany przez 2Bolitho
Och, każdy tutaj w forum już zna Państwa historię.

Napisany przez Reginta
Cześć inwestorze, Proszę zajrzyj na poniższą stronę internetową. https://www.geldanlage.02684-4021.de . Bezpieczna lokata terminowa z oprocentowaniem 8%, okresem trwania 4 lata i zabezpieczeniem księgi wieczystej. Pozdrowienia z Westerwaldu Günter K. Langenfeld

Napisany przez 2Bolitho
Zobacz inny wątek - Dlaczego płacić 8%, gdy banki biorą od 3 do 5%? Liczy się atrakcyjna strona internetowa z kilkoma słowami kluczowymi brzmiącymi bezpiecznie.

Napisany przez infogenie
Poszukujecie inwestycji o stopie zwrotu 8%, niestety niesie to za sobą duże ryzyko. Ale jeśli chcecie osiągnąć miesięczny zysk w granicach 60-100 euro przy kapitale początkowym około 7-10 000 euro, to możecie śmiało się ze mną skontaktować. Istnieje metoda, która pozwala rozwijać własny kapitał zamiast go tracić oraz otrzymywać miesięczną sumę na konto. Na pewno zadajecie sobie pytanie - jak to możliwe? To bardzo proste. Wy jesteście przedsiębiorcami, ale nie inwestujecie w akcje czy inne formy, ale wykorzystujecie to dla własnej działalności. Niestety nie będę tego publikował, bo w przeciwnym razie każdy by inwestował w ten sposób. Dla mnie to nie miałoby sensu. Jestem do dyspozycji w razie pytań. - Twój Infogenius lokaty w Turcji mają obecnie stopę zwrotu 6% na 5 lat.

Napisany przez bioenerg
Cześć! Dziękuję bardzo, że zostałem przyjęty tutaj na forum finansowym. Jestem tutaj zupełnie nowy. Natrafiłem tutaj tylko przez wyszukiwarkę. Pracuję od kilku lat w obszarze energii odnawialnej. Ale nie w Niemczech. Tylko w kraju spoza Europy. Nasz nacisk inwestycyjny skupia się głównie na instalacjach fotowoltaicznych, ponieważ one tam również zapewniają najbezpieczniejsze dochody. Dla takich projektów oferujemy również możliwość inwestowania dla inwestorów. Oferujemy 100% zabezpieczenie naszym posiadłościami w Niemczech. Chętnie omówimy z Państwem więcej szczegółów. Proszę wyślij mi wiadomość.

Napisany przez Heckes88
Bezpieczna inwestycja z oprocentowaniem od 8 do 10 procent nie będzie łatwa do znalezienia. Moim zdaniem zawsze najlepszą opcją inwestycyjną są akcje. W obecnej chwili jednak niekoniecznie polecałbym wejście w nie, lecz raczej czekałbym na większe spadki. Wiadomo, że wiele jest reklam. Supostawia się, że otrzymasz 10% zwrotu zysku, jeśli kupisz kawałek lasu deszczowego w Brazylii. Ale czy naprawdę chcesz podjąć to ryzyko?? ____________ https://www.broker-blog.de

Napisany przez Mietoptimierung
Dołączam się do poprzedniego mówcy: Bez dodatkowego ryzyka dodatkowe zyski do obligacji państwowych AAA w zasadzie nie są możliwe. Dotychczas mówiono o tak zwanej stopie procentowej wolnej od ryzyka i miało się na myśli właśnie te obligacje państwowe. Po kryzysie, który również dotknął/ nadal dotyka obligacje państwowe, trzeba dostosować punkt widzenia i mówić o stopie procentowej przy jak najmniejszym ryzyku. Ogólnie rzecz biorąc: Każda stopa procentowa/potrzeba stopy procentowej powyżej tej stopy procentowej musi być kupiona z dodatkowym ryzykiem. Jedynym wyjątkiem może być „innowacja”. Teoretycznie możliwe jest uzasadnienie wyższego oprocentowania przy takim samym ryzyku poprzez innowację produktową - problem polega jedynie na tym, że ocenę tę można przeprowadzić dopiero po dokonaniu inwestycji. (Odniesienie do tego: Sekurytyzacja amerykańskich kredytów hipotecznych --> zakładano niskie ryzyko (ze względu na dobrą ocenę). Uczestnicy rynku uzasadniali częściowo nadwyżkę z innowacjami i masowo inwestowali - przede wszystkim w przekonaniu, że kupili produkt o niższym ryzyku - niż rzeczywiste ryzyko, które później okazało się, że nabyli.)

Napisany przez Seros
Jak to w ogóle wygląda zabezpieczenie środków w zagranicznych bankach, czy ktoś może mi coś na ten temat powiedzieć? Czy na przykład lokaty bankowe w BigBanku czy Banku Szkocji są wystarczająco zabezpieczone? Na stronie porównywania kont (https://www.kontovergleich.net/) i kilku innych stronach z forum widziałem, że stopy procentowe są tam względnie rozsądne, jeśli pieniądze są ulokowane na dłuższy okres. Choć oczywiście nie są to 8-10%... . W przeciwnym razie wolę raczej konta oszczędnościowe - ale nie chcę zbyt bardzo odbiegać od tematu!

Napisany przez danielp911
Mogę polecić Państwu obligacje imienne! Jest to o firma Frösch Geokraftwerke! Oprocentowanie 7,25% rocznie, + nadwyżkowe oprocentowanie! Minimalny okres obowiązywania siedem lat! Przewidywalny zysk dzięki ustawowo gwarantowanym taryfom za wstrzymanie energii! Nim znowu wypowiedzą się wątpiący i pesymiści, którzy nie znają dokładnie tego produktu, chciałbym zaproponować każdemu zainteresowanemu przysłanie elektronicznie broszury za pomocą wiadomości osobistej wraz z adresem e-mail!

Napisany przez 2Bolitho
Czy możesz udostępnić ulotkę online? Dziękuję!

Napisany przez danielp911
Jeśli powiesz mi, jak mogę tutaj załadować pliki *.pdf, z chęcią to zrobię!

Napisany przez willpower110
Również eksperymentowałem z inwestycjami i prawie zawsze kończyło się to niepowodzeniem. Mówiąc krótko, pieniądze znikały. Jako stosunkowo pewną opcję uważam jednak możliwość inwestowania w Auxmoney. Otrzymałem stamtąd już kilka wypłat, a wszystko zawsze zostało dokładnie rozliczone. Link do tego znajduje się w moim podpisie.

Napisany przez 2Bolitho
A program partnerski Auxmoney również możesz polecić? ;-)

Napisany przez F. Roben
Cześć Mikail, chciałbym zaproponować, abyś poszukiwał mniej utopistycznych odsetek niż 8-10 procent. Jeśli dodatkowo zależy ci na tym aspekcie, być może powinieneś rozważyć lokaty terminowe lub lokaty oszczędnościowe. Na lokacie oszczędnościowej możesz uzyskać dobre 2%, a na lokacie terminowej nawet do 4%. W zamian twoje aktywa są w 100% bezpieczne! Prawna i prywatna ochrona depozytów zapewnia szerokie gwarancje. Po prostu porównaj oferty na rynku, ja na przykład korzystam z portalu Direkt-Bank.net - Twoje centrum bankowości internetowej! | Direkt-Bank.net specjalizuje się również w lokatach oszczędnościowych. Jest całkowicie bezpłatny i daje możliwość przejrzenia wszystkiego. Powodzenia w poszukiwaniach formy inwestowania, radzę unikać inwestycji ryzykownych! Pozdrowienia, Frederik

Napisany przez 2Bolitho
F. Roben pisze: Tutaj otrzymujesz dobre 2% od lokat terminowych i nawet do 4% od lokat terminowych. Twoje aktywa są w 100% bezpieczne! Prawne i prywatne zabezpieczenia depozytów oferują obszerne gwarancje.
Tak, kwota pieniędzy jest bezpieczna. Pełna zgoda. Niestety istnieje tutaj ryzyko realnej utraty wartości z powodu inflacji. Nic nie jest po prostu w 100% pewne.

Napisany przez Multiprotector
Cześć, dzisiaj trafiłem na tę stronę - jestem tu nowy - ale mam pewne doświadczenie w bezpiecznych inwestycjach finansowych. Istnieje możliwość zaangażowania się w udziały w firmie w dziedzinie Leasingu, zawsze zabezpieczonych rzeczywistymi wartościami. Firma ta jest jedną z najbardziej solidnych w swojej branży, sprawdzoną przez BaFin. Bilanse są całkowicie czyste, a osiągnięte zyski są długoterminowo udokumentowane. Zwroty z inwestycji wynoszą na przykład 10.000,- na 10 lat - możliwość wypłaty rocznej wynosząca 10% = po 10 latach całkowita wypłata wkładu i dodatkowa wypłata zysku w wysokości 31.000,- €. Oczywiście jest to możliwe do udokumentowania! W razie zainteresowania proszę o kontakt!

Napisany przez CFO
@Multiprotector Zainteresowanie jest obecne - podanie nazwy firmy jest ważne, aby sukces był łatwy do zweryfikowania. Jeśli podane przez Ciebie dane są poprawne, jestem pewien, że przedsięwzięcie zostanie zalewane milionami euro. Co również leży w interesie wszystkich. Moje kolejne pytanie brzmi: Gdzie tkwi ryzyko? Pozdrowienia, Dyrektor Finansowy

Cześć CFO, jeśli jesteś zainteresowany, chętnie udzielę dodatkowych informacji Tobie lub wszystkim innym zainteresowanym. Możesz się ze mną skontaktować pod adresem: life-protection@gmx.de Pozdrawiam, Multiprotector

Napisany przez CFO
@Multiprotector Więc moje pieniądze są wielokrotnie zabezpieczone. Wynika z Pani wypowiedzi, że otrzymam z powrotem moje 10000 w 10 ratach po 1000. Ale jeśli chcę osiągnąć stopę zwrotu 10% na moje pieniądze - obarczone ryzykiem - (średni ważony koszt kapitału = WACC), to przedstawiona przez Panią metoda dyskontowania zwrotów wygląda następująco: Moja inwestycja w roku 0 -10000.- Zwrot w roku 1 (1000) 909.09 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 2 (1000) 826.45 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 3 (1000) 751.31 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 4 (1000) 683.01 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 5 (1000) 620.92 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 6 (1000) 564.47 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 7 (1000) 513.16 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 8 (1000) 466.51 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 9 (1000) 424.10 (zdiskontowane o 10%) Zwrot w roku 10 (1000) 385.54 (zdiskontowane o 10%) Całkowity zdiskontowany zwrot 6144.57 Straty z tytułu zwrotów -3855.43 Ta strata jest gwarantowana. Zupełnie spekulacyjne jest ogłoszenie udziału w zyskach po 10 latach w wysokości 31000, które zresztą zdiskontowane są warte tylko 11951.84. Z Pani wypowiedzi wynika, że pozyskałem wystarczająco informacji, abym na pewno nie zainwestował. Jeśli jednak ktoś zdecyduje się to zrobić, moja ocena brzmi: Wysokie ryzyko! Bo nikt nie może zagwarantować takich zysków po 10 latach, a do tego czasu traci się jedynie wartość zainwestowanego kapitału. Pozdrowienia, CFO PS: W zasadzie oferty powinny być publikowane na forum, w przeciwnym razie jest to czysta reklama pośrednika i nie przynosi żadnych korzyści dla tej wymiany informacji.

@ CFO Szanowny, długoletni członek tego forum finansowego, proszę przeczytać moją wiadomość spokojnie. Nie użyłem słowa pewny, ponieważ jak wszyscy wiemy, jedynie śmierć jest pewna - i nic więcej! Powiedziałem, że tego rodzaju inwestycje mogą być udokumentowane jako osiągające długoterminowe rezultaty - istnieją sprawozdania finansowe i raporty gospodarcze oraz że zainwestowany kapitał, będący inwestycją Leasingową, zawsze ma wartość dzięki odpowiednim aktywom rzeczowym. Jeśli chcesz zainwestować swoje pieniądze w sposób o stałym oprocentowaniu, to proszę bardzo! Podczas gdy możesz liczyć się z stratami, inni otrzymują wypłatę 10% swojej inwestycji przez 10 lat i generują dodatkowe 200% zysków przed uwzględnieniem aspektów podatkowych - nie gwarantowane, ale udokumentowane na przestrzeni bardzo długiego czasu. Nie chcę Ci sprzedawać żadnej inwestycji - chciałbym jedynie zwrócić uwagę na ten rodzaj inwestowania! Mi osobiście nie obchodzi, jak ulokujesz swoje pieniądze w sposób w 100% zabezpieczony. Życzę Ci jak najbardziej najlepszej, zupełnie pozbawionej ryzyka inwestycji, jaka istnieje - lecz nie powinieneś pochopnie oceniać czegoś, o czym tak naprawdę nic nie wiesz, ponieważ tylko ten, kto zna fakty, może wydać obiektywną ocenę, a wszystko inne to tylko gorące powietrze! Z poważaniem :smile:

Napisany przez 2Bolitho
Multiprotector pisze: W razie zainteresowania proszę się skontaktować!
Cytat od Multiprotector Nie chcę sprzedawać Państwu żadnej inwestycji - chcę jedynie zwrócić uwagę na ten sposób inwestowania! O, może może pośredniczyć? Być może można by było zamieścić bezpośredni kontakt tutaj na forum. Wtedy każdy mógłby sobie wyrobić obiektywną opinię.

Napisany przez ProperSoul
W przypadku takich inwestycji jak te promowane przez Multiprotector, pozwolę sobie na wskazanie wątku Dividium Capital tutaj na forum. To powinno rzucać trochę światła na obietnice ze strony Multiprotectora. Zostać bogatym w 10 lat bez ryzyka? To tak jakby dzisiaj był dzień Bożego Narodzenia i Wielkanoc...

Napisany przez CFO
@Multiprotector Przynajmniej spróbowałem wyjaśnić, jak działa dyskontowanie. Myślę tak samo jak ProperSoul i Bolitho. Jeśli jest to tak przekonujące (wydaje się, że już nie jest bez ryzyka), proszę opublikować całą historię tutaj - publicznie. W forum finansowym jest kilku ekspertów, którzy mogą dobrze ocenić inwestycje pod kątem zysku i ryzyka. W przeciwnym razie powinieneś zajmować pozycję cichego beneficjenta, a nie tutaj pisać o fantastycznych zyskach. Jeszcze raz: 10 000 euro wpłacone dzisiaj nie będą warte 10 000 euro po 10 latach. Dlatego powyższe obliczenia dla potencjalnego inwestora są uzasadnione. Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Rebell
Sprawdź tutaj: www.rheydtcell.de Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Rebell pisze: Zajrzyj tutaj: www.rheydtcell.de Pozdrowienia
wow - to naprawdę świetny post! Zaangażowanie w firmę jako cichy wspólnik, prawdopodobnie GmbH. A jeśli GmbH zbankrutuje, pieniądze znikną, ponieważ obowiązuje tu odpowiedzialność w ramach wkładu do GmbH. Prywatne majątki GmbH są wyłączone. Przypominam o następujących inwestycjach z przeszłości: Dreiländer-Fonds DLF 98/29 ? Walter Fink KG ? Odpowiedzialność doradcy inwestycyjnego Więc ludzie - trzymajcie się z daleka. Pozdrowienia N.

Napisany przez Rebell
Dobrze zwrócono uwagę i właściwie oceniono. Tam nie wymaga się udziału, ale wskazuje się na możliwości. Decyzje dotyczące tego, jak i gdzie inwestować swoje pieniądze, powinny być pozostawione kupującym. Zresztą istnieje też piękna baśń o Mądrych Ludziach. To również pomaga w podejmowaniu decyzji. Pozdrowienia od Buntownika

Napisany przez 2Bolitho
Majątek prywatny GmbH jest pomijany. To ja, kłopotliwie precyzujący. GmbH nie ma majątku prywatnego. Co zgodnie z zauważeniem Naseweisa, wspólnicy GmbH nie odpowiadają swoim majątkiem prywatnym.

Napisany przez Naseweis
@ Rebell, proszę dokładnie przeczytać możliwości inwestycyjne na podanej przez Państwa stronie internetowej: Tak to działa! Możliwości uczestnictwa Udzielają Państwo nam pożyczki, która zapewnia Państwu cichy udział w firmie oraz także w sukcesie. Tutaj istnieją znowu dwie możliwości. 1: Państwa pożyczka jest oprocentowana 8% rocznie. Wypłata odsetek odbywa się kwartalnie. Czas trwania pożyczki wynosi co najmniej 36 miesięcy, a maksymalnie 60 miesięcy. 2: Jako cichy wspólnik macie Państwo poza korzyściami podatkowymi (odpisy amortyzacyjne) prawo do otrzymania preferencyjnych akcji przy planowanym wejściu na giełdę, tj. akcji uprzywilejowanych w wysokości Państwa udziału, i to za połowę ceny otwarcia giełdowego. ............................... W obu przypadkach mamy do czynienia z cichym udziałem. Po pseudonimie nikt nie jest oceniany na forum. Tylko dla informacji, co oznacza pojęcie rebelianta: Rebeliant ? Wikipedia

Napisany przez Naseweis
Cześć Bolitho, poprawne - nie należy odpowiadać zbyt szybko i najpierw przeczytaj jeszcze raz swój własny tekst i popraw błędy. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Rebell
Nikt nie twierdził, że spółka osobowa to GmbH. Nie ma ŻADNEJ inwestycji, która mogłaby twierdzić, że jest wolna od ryzyka. Tak samo żadne banki. Polecam zapoznanie się z warunkami umowy bankowej - w przypadku każdego banku Pozdrowienia, Rebell

Napisany przez Naseweis
@ Rebell, Mam wrażenie, że chcesz tu oferować te udziały jak kwaśne piwo. Pozwól czytelnikom zdecydować.

Napisany przez Rebell
Dziękuję, nawzajem, miłego dnia

Napisany przez Naseweis
Uwaga: proszę zapoznać się z poniższą informacją z magazynu Stiftung Warentest z lutego 2012 r. pt. Anlagevermittler - Mehr Schutz vor schwarzen Schafen. https://www.test.de/themen/geldanlag...20501-4320503/

Napisany przez Neukundenakq
Jeśli szukasz bezpiecznej lokaty kapitału, to na pewno nie udzielaj pożyczek prywatnym osobom. Pieniądze mogą zniknąć szybciej, niż się spodziewasz. Ogólnie rzecz biorąc, zawsze polecam inwestowanie w nieruchomości jako długoterminową lokatę kapitału, ponieważ niesie to ze sobą wiele korzyści podatkowych i jest bardzo stabilną formą inwestycji, ale wydaje się, że nie masz zamiaru tego rozważać. Czy zastanawiałeś się już nad energetyką odnawialną? Możesz na przykład zainwestować w parki wiatrowe i otrzymać zwrot w okolicach 8-10%, co, moim zdaniem, jest również dość pewne z uwagi na obserwowane spadki cen...

Napisany przez soundjunk

Jeśli szukasz bezpiecznej lokaty, to nie udzielaj pożyczek osobom prywatnym. Pieniądze mogą zniknąć szybciej, niż zdążysz się obejrzeć. Generalnie zawsze polecam nieruchomości jako długoterminową lokatę, ponieważ posiadają wiele korzyści podatkowych i są bardzo trwałe pod względem wartości, ale już je wykluczyłeś. Czy kiedykolwiek zainteresowałeś się energią odnawialną? Możesz na przykład inwestować w farmy wiatrowe i otrzymywać zwroty w wysokości około 8-10%, co moim zdaniem jest dość pewne, biorąc pod uwagę obserwowane tendencje...

Jednakże, wydarzenia z przeszłości nie stanowią trendów/prognoz na przyszłość.
W rzeczywistości: Jeśli ta inwestycja byłaby tak bezpieczna lub emitent, dlaczego nie uda się on do swojego banku, zaciągnie kredyt poniżej 8%, aby nie musiał obiecywać już swoim inwestorom takiej stopy zwrotu!? Wygląda na to, że nie może uzyskać kredytu poniżej tej stopy procentowej.
Oczywiście, można dokonać takiej inwestycji i nie chcę od tego odradzać, ale nie powiedziałbym, że jest ona całkowicie bezpieczna w tym kontekście...

Pozdrowienia
Patrick

Napisany przez Regen
Cześć,

inwestując pieniądze w odnawialne źródła energii, czyli podejmując ekologiczne inwestycje, istnieje szansa osiągnięcia atrakcyjnych stóp zwrotu. Oczywiście dużo zależy od zewnętrznych czynników. Nawet jeśli stopa zwrotu nie będzie tak wysoka, zawsze zrobisz coś dobrego.

Napisany przez SRvw
Czy można obecnie znaleźć sensowną i zyskowną inwestycję?
Jakie wymagania są zawsze stawiane przy takiej inwestycji?

-Czy mój kapitał jest zabezpieczony?
-Czy moje pieniądze pozostaną elastyczne?
-Czy zapewnia mi to płynność finansową?
-I czy przynosi wysokie zyski?

Czy obecnie istnieją takie inwestycje? I z jakim kapitałem można skorzystać z takiej inwestycji?

Napisany przez 2Bolitho
Czy to pytanie jest poważne, czy chociaż pierwszy post ma wyglądać rozsądnie? Zwłaszcza że następne posty sugerują oferty inwestycyjne poprzez wiadomości prywatne? Ale użytkownicy na tym forum są dość krytyczni, więc prawdopodobnie tutaj nikogo nie znajdziesz.

Napisany przez SRvw
Nie tylko pierwszy post powinien być rozsądny, ale także kolejne.

Ale serio, czy to nie są dokładnie wymagania, jakie stawia się przed inwestycją finansową? Pytanie brzmi, czy coś takiego istnieje, i jeśli tak, gdzie?

W dzisiejszych czasach trzeba być sceptycznym i krytycznym, bo już wiele pieniędzy straciło się na innych inwestycjach.

Na rynku istnieją takie możliwości inwestycyjne, ale ich pozyskanie nie jest łatwe, a nawet instytucje nie udostępniają tych informacji.

Napisany przez 2Bolitho
W mojej koncepcji gospodarczej taki obiekt nie pasuje, ponieważ powyższe punkty się wzajemnie wykluczają. W każdym razie, jeśli obiekt ma być również zrównoważony pod względem ekologicznym i nie pozostawić ludzi w tyle. Ale zawsze można się czegoś nauczyć...

Napisany przez EuroPaule

Ale takie inwestycje są dostępne na rynku, tylko trudno je zdobyć, a nawet instytucje nie udzielają informacji.

Cześć,

a takie posty pojawiają się na forum jak to jedno, w różnych odstępach czasu.
Wspaniałe inwestycje z super zwrotem, bez ryzyka i wysoką płynnością. Czyli coś, co potrafi znosić grawitację inwestycji kapitałowych.
I wszystko to działa oczywiście tylko wtedy, gdy pozostanie tajemnicą, ponieważ to tajny system, który działa tylko dlatego, że nie każdy może go otrzymać.... .
Dotąd, dokładnie przyjrzałem się tym ofertom i nigdy nie wychodziło z tego nic sensownego. Z drugiej strony, negatywne przykłady są liczne, np. European Kings Club.
Radzę dokładnie zbadać sprawę. A osoba, która nie ma rzeczywistej wiedzy na ten temat, powinna być może zapytać kogoś wtajemniczonego (nie sprzedawcę...!)

To, co zawsze sprawia, że jestem sceptyczny co do takich ofert:
Właśnie w zeszłym tygodniu europejskie banki pożyczyły sobie ponad 500 mld € od EBC po stopie 1% p.a.
Gdyby istniała forma inwestycji, taka jak opisał użytkownik SRvw, która wytrzymałaby fachową ocenę specjalistów, to banki zainwestowałyby te miliardy - przynajmniej częściowo - w tę wspaniałą inwestycję, a dostawca nie musiałby iść trudną i kosztowną drogą przez dystrybucję do ostatecznych inwestorów.
W tym przypadku jednak tak robi. Jaki może być powód?
Czy teraz pojawi się argument o dobrym samarytaninie, który chce również zrobić coś dobrego dla zwykłych ludzi...???

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez petethefarmer
Nie ma darmowego obiadu --> Zasada złota gospodarki zawsze się pięknie sprawdza ;-)

Napisany przez SRvw
@europaule Możesz to sprawdzić, to nie jest żaden problem,... ponieważ sam z tego korzystam, wiem o czym piszę. A jeśli miałbyś pojęcie o temacie, wiedziałbyś, że banki korzystają z takich ścieżek, bo także banki muszą przetrwać, nie sądzisz? Jak myślisz, skąd biorą pieniądze na opłacenie swoich kosztów i odsetek dla klientów? Dokładnie, pozyskują pieniądze klientów poprzez swoje codzienne produkty, takie jak konta oszczędnościowe, konta osobiste czy książeczki oszczędnościowe, itp. Czy sądzisz, że one inwestują swoje środki w inne banki, gdzie uzyskują wyższe odsetki?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata