Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie domu jednorodzinnego, dużo kapitału własnego - złe informacje

Napisany przez kennedyhill
Witajcie, Chcę kupić nieruchomość do własnego użytku. Cena zakupu 400 tys. / Moja wkład własny 300 tys. Oprócz kosztów dodatkowych potrzebuję około 140 tys. Możemy również skorzystać z kredytu budowlanego dla 2 dzieci. Przez ostatnie 5 lat mieszkałem w Tajlandii i zarabiałem całkiem dobrze jako samozatrudniony konstruktor. Moja działalność tam oczywiście nie jest zrozumiała dla niemieckiego banku, dlatego teraz jako samozatrudniony zaczynam od nowa. Moje dane kredytowe są negatywne. W 2013 roku musiałem ogłosić upadłość mojej niemieckiej firmy i byłem osobiście odpowiedzialny za wiele pozycji. Ja osobiście nie ogłosiłem upadłości, ale stopniowo spłaciłem wszystkich wierzycieli lub zawarłem ugody. Na koniec tego miesiąca nie będę miał już żadnych długów. Moje dane w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) będą jednak na razie nadal na ciemnoczerwono. Moje pytanie: Czy mimo dostępnego wkładu własnego mam szansę na uzyskanie finansowania? Czy istnieje wskaźnik kapitału własnego, od którego reszta nie ma już znaczenia? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i wysiłki w tej sprawie.

Napisany przez Hilfe
Cześć, jak tam z twoją partnerką? Czy ma ona Schufa / dochody itp.?

Cześć, potrzebuję pomocy, moja żona ma dobre dochody. Jednak tylko około 1000€ miesięcznie z działalności gospodarczej prowadzonej od 2010 roku (mała działalność gospodarcza bez żadnych zobowiązań). Chciałbym jednak dokonać finansowania samodzielnie, bez jej udziału. Zachowam swoją dotychczasową klientelę z działalności prowadzonej w Tajlandii, dlatego uważam, że będę w stanie wygodnie spłacać finansowanie - wiem, że bank może patrzeć na to inaczej. Możliwe, że mogę jeszcze trochę zwiększyć kapitał własny, w zależności od tego, ile uda mi się tam sprzedać.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Kennedyhill, z tą własną gotówką można spokojnie nabyć nieruchomość do własnego użytku tutaj w Niemczech. Żadna inwestycja, tylko użytkowanie własne.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć kennedyhill. Czy dobrze rozumiem, że w Niemczech teraz ponownie uzyskuje się dochody z działalności samozatrudnienia i nie ma dostępnych sprawozdań finansowych za 2017 rok i/lub 2018 rok? @Bankkaufmann Czy mógłbyś mi koleżeńsko powiedzieć, gdzie mogę umieścić tę finansowanie pod względem WoKri, jeśli moje założenia zostaną potwierdzone?

noelmaxim pisze: Cześć kennedyhill. Czy dobrze rozumiem, że w Niemczech teraz ponownie generuje się dochód z działalności własnej i nie ma dostępnych bilansów za lata 2017 i/lub 2018? @Bankkaufmann Czy możesz mi koleżeńsko powiedzieć, gdzie mogę umieścić to finansowanie z perspektywy ryzyka kredytowego, jeśli moje założenia zostaną potwierdzone?
@noelmaxim Istnieją bilanse z ostatnimi nadwyżkami w wysokości około 70 tysięcy i 105 tysięcy euro oraz dochodami podlegającymi opodatkowaniu - ale tajskie. Podczas gdy w moim banku na Tajlandii jestem mile widzianym klientem, w Niemczech dzisiaj otworzenie konta bankowego w celu rozpoczęcia działalności handlowej zakończyło się na razie niepowodzeniem. Według ekspertyzy Dom jest wart 400 tysięcy euro. Jeśli sam wniosę 300 tysięcy, gdzie jest ryzyko dla banków?

Napisany przez NaTwoim13
WoKri, zdolność obsługi kapitału. W sensie nie ma już dziedziny kredytów hipotecznych. Bankier ma jednak lukę i z pewnością chętnie nam to przekaże.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć KennedyHill, jeśli chcesz kupić Dom o wartości 400 000 EUR, mając 300 000 EUR wkładu własnego, możesz również rozważyć złożenie wniosku o finansowanie budowy w ramach działalności gospodarczej tutaj w Niemczech. Jako nowy przedsiębiorca nie jest łatwo, ale dysponujesz wystarczającym wkładem własnym. Czy już masz konto bankowe, czy jeszcze potrzebujesz jednego?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata