Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: ubezpieczenie na życie, dobra inwestycja?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy członkowie forum, mam zamiar założyć ubezpieczenie na życie jako moje zabezpieczenie emerytalne. Jak powszechne i bezpieczne jest takie ubezpieczenie na życie? Dziękuję! Gerfer

Napisany przez Marras
ubezpieczenie emerytalne z 2,25% oprocentowaniem gwarantowanym..... Czy jest to sensowne?? W naszej opinii NIE, zdecydowanie nie. 6 - 8%, oprocentowanie gwarantowane - dzięki temu można (dla osób konserwatywnych) rozpocząć dobrą emeryturę. pozdrowienia Marras

Napisany przez ADMCI4
Cześć Marras, brzmi interesująco. Ale kto obecnie płaci tak wysokie odsetki i przede wszystkim gwarantuje je? Dzięki za wskazówkę.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Gerferze, ubezpieczenie na życie pomaga zabezpieczyć swoich bliskich po twojej śmierci, więc to zdecydowanie nie jest zła forma emerytury. Niemniej jednak warto rozważyć dodatkowo ubezpieczenie emerytalne, dzięki któremu oszczędzasz na przyszłość. Oba rodzaje ubezpieczeń zapewniają dobrą emeryturę. Pozdrowienia Otto Cześć Marras, ja również jestem zainteresowany tym, kto oferuje jeszcze 6-8% odsetek!

Napisany przez Marras
CO TO JEST??? Czy dodatkowo jeszcze ubezpieczenie emerytalne??? Oczywiście, potem ubezpieczenie budowlane i portfel funduszy inwestycyjnych dla wzrostu majątku.... Pozwól mi zgadnąć: Wszystko z twojej szuflady (bez obrazy) Jak można uważać to za DOBRE w dzisiejszych czasach, skoro ubezpieczenie na życie lub emerytalne z oprocentowaniem poniżej 2% - podpowiedź: Dla zabezpieczenia opieki na wypadek śmierci wystarczy także ubezpieczenie na wypadek śmierci, praktycznie bez wartości wykupu, za to z (bardzo często) kwotą poniżej 10 euro i dobrym zabezpieczeniem. Jeśli świadczenia pogrzebowe nie wystarczą ---> ubezpieczenie pogrzebowe --------------- Ale proszę, bez ubezpieczenia na życie, emerytalnego ani oszczędności budowlanych.................. Proszę, proszę, dobrze zastanówcie się, co robicie - i nie podpisujcie po prostu w ciemno..... Pozdrowienia Marras

Napisany przez Marras
Do 6-8%: Wypowiedź szefa niemieckiego banku (jest przecież tylko jeden): 28% zysku / rok jest uzasadnione. (Deutsche Bank osiągnęła już 33% kwartalnie...) kredyt odnawialny 12-18% / rok kredyt samochodowy do 8,99% obecnie... ---------------- No więc wyjaśnij, dlaczego 6-8% mają być tak trudne dla firmy, która od lat 80. nie robi nic innego??? (PS: Średnia wypłata z ostatnich 10 lat: 12,5% - tylko informacja.... ) ---------------- Moje osobiste inwestycje przynoszą mi 15-30% / rok... ale to są średnie ryzyko (Premium, rynek bezpośredni --- BEZ akcji ani rynku forex, zabezpieczone wartościami materialnymi ) ---------------- Pozdrowienia Marras

Napisany przez ADMCI4
Cześć Marras, ale nie zapominajmy o podstawie tych stwierdzeń. Te 28% dotyczyły zwrotu z kapitału własnego, a nie marży operacyjnej. Przy kredytach ratalnych i samochodowych nie można zaniedbywać kosztów pozyskania kapitału. Która firma wypłaca takie zyski? Czy chcesz nas zrobić w konia? Pozdrowienia

Napisany przez Marras
Nein, nikt nie chce pozostać głupi. Ale: Jak już wcześniej wspomniano, 15 - 30% nie mam zamiaru i nie chcę sprzedać. Wszystkie produkty/koncepcje testowaliśmy przez lata - i w przypadku większego ryzyka (obowiązek uzupełnienia depozytu, ewentualna całkowita utrata w przypadku nieprzewidzianych okoliczności (osuwisko, tornado itp...)) produkty te moim zdaniem NIE są przeznaczone do sprzedaży. Mogę polecić to mojemu wąskiemu gronu, ale nie mogę sprzedawać publicznie ani wyrazić na to zgody - w przeciwnym razie będziemy mieli nowy wątek w stylu DIVIDIUM Capital..... (sam jestem inwestorem i sfrustrowany....) Odkryjcie to sami - ale dla większości wszystko powyżej 4% jest niesolidne.... dlatego i tak nie ma to sensu. Tylko wskazówka: - Premium i Direct Market i działa to od 20 lat..... Pozdrowienia Marras

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata